32-daagse luxe autoreis naar Nieuw-Zeeland

Luxe reis van Bay of Islands tot zuidelijke Catlins.

Sluimerend wakker worden met het geluid van de oceaan en genieten van een ontbijt in de zomerzon. Reis de volledige lengte van het land op onze 32-daagse autoreis door Nieuw Zeeland. Met overnachtingen in luxe 4 & 5-sterren hotels en comfortabele landelijke lodges.

Voor de bourgondische levensgenieter als voor wie de schoonheid en rust van Nieuw-Zeelandse natuur wil ervaren is dit een prachtige reis. 
Voor elke reis stellen wij een op maat gemaakt draaiboek samen, met daarin de beste restaurants en cafés, maar ook de leukste stops en rijroutes onderweg.

Onze Dutch-Kiwi is al meer dan 30 jaar onderweg in Nieuw-Zeeland. Ieder seizoen is Henk twee tot drie maanden "on the road" voor onze boutique groeps- en autoreizen. U gaat dan ook op reis met een vers bijgewerkt en beproefde reisbeschrijving. 

Bekijk onze luxe autoreis en ervaar waarom onze reizen beoordeeld worden met een 9+.


Auckland, Viaduct, Basin, Skytower Luxe, hotel, Auckland, Albert, Park

Dag 1 en 2  Aankomst in Auckland


In overleg met u boeken we een passende vlucht naar Nieuw-Zeeland, rechtstreeks of met een stopover in Azie of Noord-Amerika. In totaal bent u 22 vlieguren onderweg, wat resulteert in 2 reisdagen. U komt in de ochtend van reisdag 3 aan in Nieuw-Zeeland.

De vlucht naar Nieuw-Zeeland is niet bij de prijs voor deze autoreis inbegrepen!

U start uw reis in Auckland. De stad is gelegen op een smal schiereiland tussen twee oceanen en u verblijft er twee nachten in een centraal gelegen 5-sterren hotel (ontbijt inclusief).

U heeft dag 2 om uit te rusten in Auckland en het hotel ligt handig midden in het centrum. De binnenstad is op loopafstand met bijvoorbeeld de Skytower, Artgallery, het mooie Albert Park en de gezellige drukte van de restaurants in het havenkwartier.
Wilt u een rustige dag, met zon en zee? Neem dan een van de veerpontjes naar het knusse Devonport en de stranden van Cheltenham Beach.


Taupo, Tongariro, Luxe, Lodge, restaurant

Luxe Hotels en landelijke lodges


Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon kiezen wij voor u de mooie plekjes. Veel landelijke kwaliteitslodges, waar meestal het ontbijt inclusief is en op enkele avonden ook het uitgebreide diner. 
In de grotere plaatsen kiezen we voor 4 en 5-sterren hotels. Deze zijn gelegen op loopafstand van het centrum, restaurants en musea. 
Onderstaand enkele voorbeelden van de door ons verkozen kwaliteitsaccommodaties.

Sanctuary, Bay, Islands, Luxe, Hotel Bay, Islands, Piahia, Russell, Waitangi

Dag 3 en 4: The Bay of Islands


Vanuit Auckland rijdt u noordwaarts, naar de warmste regio van het land. De provincie Northland en The Bay of Islands kennen geen echte winters en het is dan ook een populair gebied en snel groeiend deel van het land.

U verblijft hier twee nachten in prachtige The Sanctuary - Bay of Islands. Ontbijten en diner op de eerste avond zijn inclusief.

Geniet er van de mooie omgeving en breng een bezoek aan de Waitangi Treaty Grounds, de geboorteplaats van Nieuw-Zeeland. Voor meer geschiedenis neemt u het veerpontje naar Historic Russell, het oudste Europese dorpje van het land.

Vanuit nabijgelegen Paihia kunt u kiezen uit meerdere boottochten. Van Scenic en Nature Cruises op de grotere motorjachten tot een dagtocht op een klassiek zeiljacht.


 

Geysers, Rotorua, Sulphur, Point, Lake Mitai, Rotorua, Maori, Concert, cultureel

Dag 5 en 6:  Naar het vulkanische Rotorua

 

U rijdt weer terug naar en door Auckland en vervolgens door het groene heuvelland van de Waikato regio. Aan uw linkerhand ziet u al de bergrug, die als een ruggegraat het Noordeiland in tweeen deelt. Een korte rit door en over deze hoogten brengen u in het merengebied van Rotorua.

Het gebied rondom Rotorua ligt in een vulkanische zone en het wemelt er dan ook van geisers en hete bronnen. Er zijn vele plekjes om te bezoeken en we hebben de mooiste vulkanische parken voor u op papier gezet. 

De stad is ook het centrum van de Maori-cultuur en in de vroege avond kunt u er een culturele avond bijwonen. Hier krijgt u op een leuke manier uitleg over de rijke cultuur van de Maori's, begeleid veel muziek en dans.

U overnacht in Rotorua in een van de beste hotels, gelegen in de gezellige binnenstad van Rotorua. De ontbijten en diner op de eerste avond zijn inclusief.Silver, varens, Ohopo, Bay, Plenty, Kohi Ohope, Beach, luxe, accommodatie, white, island

Dag 7 en 8:   Zon en zee - Ohope Beach


Met de meeste zonne-uren van het land, en gezegend met prachtige stranden.
Vele rondreizen doen deze oostelijke regio niet aan, terwijl het hier niet voor niks Bay of Plenty heet. Het strand van Ohope Beach is een paar jaar geleden zelfs verkozen tot "most favorite beach in New-Zealand". En wij vinden het terecht.

U overnacht aan het strand van Ohope met uitzicht op de rokende vulkaan van White Island. Een heerlijke luxe appartement met groot balkon, biedt u uitzicht over de oceaan. In het kleine dorpje zijn enkele kleinschalige cafeetjes en er is een prachtige wandeling naar de kaap van Kohi Point. 
Tijd om uit te rusten, mooie strandwandelingen te maken en gewoon genieten van het goede leven; Kiwi Style.

Maak een dagtocht verder naar het oosten, richting het mytische land van de Eastcape. Een dunbevolkt gebied, met een 90% Maori bevolking, prachtige stranden en mooie korte wandelingen in het regenwoud.


Tongariro, Crossing, Ruapehu, Park, Ngarahoe

Dag 9 en 10:  Het Tongariro National Park


Vanuit de Bay of Plenty rijdt via een prachtige route door een leeg binnenland, ver van de gebruikelijke toeristische paden. Vervolgens langs het grote Lake Taupo met aan de horizon reeds de drie toppen van het Tongariro National Park.

Ook hier hebben we weer een mooi plekje voor u gevonden. Verstopt in een zuidelijke baai van Lake Taupo heeft u een luxe Cabin. Het is van alle comfort voorzien en we boeken voor u op de eerste avond de avondmaaltijd in het naast gelegen restaurant.


Naast de beroemde Tongariro Crossing Walk, zijn er nog vele andere korte en langere wandelingen in het grote Nationale Park. Op de flanken van de bijna 3000 meter hoge Mount Ruapehu loopt u in een desolaat fascinerend landschap. Lavavelden overwoekerd door heide en berkenboompjes en enkele prachtige watervallen. 

Of neem de stoeltjeslift naar het op 1900 meter hoog gelegen restaurant op de Mount Ruapehu. Letterlijk op de top van Noordeiland is het puur genieten van de vergezichten over het imposante landschap van steen en ijs.


Mangapapa, Hawkes, Havelock, Napier

Dag 11:  Art Deco in de Hawkes Bay


Over een spectaculaire route door het bergland van de Kawaka Ranges rijdt u naar de Hawkes Bay. Dit zonnige gebied aan de oostkust van het eiland is traditioneel de "fruitbowl" van het land. Maar waar fruit gedijt groeien ook druiven. 
U overnacht dan ook in een kleinschalige lodge, tussen de wijngaarden.

Het nabijgelegen stadje Napier zou een doorsnee provincieplaatsje zijn, ware het niet dat het in 1931 bijna volledig verwoest werd in een grote aardbeving. De inwoners zaten niet lang bij de pakken neer en herbouwden het centrum van de stad in de toen moderne Art Deco stijl. 
Gelukkig zijn veel van die gebouwen bewaard gebleven in de afgelopen 80 jaar en is het een leuke stad om een bezoek aan te brengen.Palliser, Bay, Ngawi, Surf, vuurtoren Peppers, Parehua, Martinborough, luxe

Dag 12 en 13: Wijngaarden van de Wairarapa

Dag 12 is een rijdag door een lieflijk boerenland van heuvels en eindeloze verten. U rijdt naar de Wairarapa, misschien de minst bekende provincie van het land. Maar dat is alleen maar omdat het afgelegen ligt, want het is er erg mooi.
Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Pukaha Nature Park, een klein park met de zeldzame diersoorten zoals: Kiwi's, Tuatara's en Takahe's. (tour is inclusief)

U overnacht in het kleine dorpje Martinborough in het Parehua Resort, te midden van de wijngaarden. Voor de inwoners van nabij gelegen Wellington is deze streek de populairste weekendbestemming, en met recht.

Maak een dagtocht naar de zuidkust, naar de afgelegen stranden en Maoridorpen bij de Cape Palliser. Het uitzicht is spectaculair; op heldere dagen kunt u over de woeste Cook Strait kijken tot de messcherpe toppen van de Kaikoura Mountains op het Zuidereiland.

Een andere leuke optie is in het gezellige dorpje neer te strijken op een van de terrasjes bij de cafeetjes. Of maak een fietstocht langs de Boutique Vineyards rondom het dorpjes.Wellington, Cable Car, Botanical Gardens Wellington, Parlement, Beehive, Lambton

Dag 14:  De kleine hoofdstad - Wellington


Mooi gelegen aan een kleine baai en met de steile straatjes, wordt Wellington wel eens vergeleken met San Francisco. Niet helemaal onterecht want ook Wellington is liberale stad met een kleurrijke bevolking en geologische onvolkomenheden.

De stad heeft een compact centrum met als kroonjuweel het Te Papa National Museum. Verder is Wellington naast regering- en zakencentrum ook de alternatieve hoofdstad van het land. Met vele leuke galeries en theaters en een grote keuze aan restaurants en cafés.
In de avond komt de stad tot leven met een drukke wandelpromenade langs de oude haven.

Genieten van de leukste stad van het land, voordat u naar het ruige zuideiland oversteekt.
U overnacht hier in het tegen over het museum gelegen modern Arthotel Wellington. 
Interislander, veerboot, Picton, Wellington Kaikoura, Whalewatch, aardbeving, walvissen, potvis

Dag 15 en 16:   Kaikoura en de WhalewatchIn de ochtend gaat u aan boord van de veerboot en Wellington en steekt over naar het Zuidereiland. Een prachtroute over de Cook Strait en door de zee-armen van de Marlborough Sounds. Aangekomen in het haventje van Picton.

Vanuit Picton rijdt u  zuidwaarts, door de rijke wijnstreek van de provincie Marlborough. Na het stadje Blenheim wordt het landschap leeg en dor, tot u bij de azuurblauwe Stille Oceaan komt. Vanaf hier is het 90 minuten puur genieten van de kustroute naar het dorpje Kaikoura.

Het kleine Kaikoura is wereldberoemd geworden om zijn Whalewatch Tours. Speciaal ontworpen boten varen naar de plekken waar de Potvissen opduiken uit de diepten.

Een van de mooiste wandelingen van het land, is die rond het schiereiland, waar u loopt langs de zeehonden en de spectaculaire kalksteen rotsformaties.

U overnacht er in een 4-sterren hotel, met uitzicht op de bergen.


Hanmer, Braemer, Luxury, Luxe, Hurunui

Dag 17:   Het ruige binnenland - Hanmer Springs


Vanaf Kaikoura rijdt u over een mooie route naar de Nieuw-Zeelandse Alpen. Maar het eerste uur gaat het nog langs de kust, met zeehondenkolonies en soms jagende groepen dolfijnen. 

Het noorden van de Canterbury provincie is een droog en leeg heuvelland met op sommige plaatsen indrukwekkende kalksteen formaties.
Verder landinwaarts ligt het dorp Hanmer Springs. Genesteld tegen de voet van de Alpen en in vruchtbaar groen dal is het een populaire weekendbestemming voor de inwoners van Christchurch. 

Voor ons is het een goede tussenstop op de anders meer dan 500 kilometer rit naar de westkust.
U verblijft er een nacht in de 5-sterren Braemer Lodge. Diner en ontbijt zijn inclusief.
Punakaiki, Pancake, Rocks, Paparoa Luxe, Lodge, westkust, Arthurs Pass

Dag 18 en 19:   Regenwouden aan de WestkustEen prachtige rit voert u via de Lewis Pass door de Southern Alps naar de woeste westkust. Van de droogte van de vlaktes van Canterbury naar een uniek regenwoud aan de westkant van deze bergscheiding. 

U verblijft in een 4-sterren lodge, hoog gelegen op een plateau. Op heldere dagen heeft u een spectaculair uitzicht op de Nieuw-Zeelandse Alpen en ver aan de horizon de spitse piek van de Mount Cook. Het diner is op uw dag van aankomst inclusief.


Dagtocht naar de Punakaiki Pancake Rocks

Wie van geologie houdt bevindt zich hier in een ware speeltuin in het Paparoa Nationale Park. Kalksteen, kolenlagen en zandsteen wisselen elkaar af, en dat in een regenwoud.


Behalve de korte wandeling bij de beroemde Pancake Rocks is er de Pororari River Walk. Een smalle rivier kronkelend door een regenwoud al ware het een botanische tuin. 


Helikopter, Franz, Josef, Tour, Glacier

Dag 20:   Gletsjers in het regenwoud


Langs de kust zuidwaarts rijdend ziet u de bergen hoger worden en het land leger. Het Westland National Park is een Nieuw-Zeelands grote wildernissen.  

Op de bergen rondom Mount Cook valt wel veertig meter sneeuw per jaar! Deze extreme neerslag komt in de vorm van ijsmassa’s de machtige bergen afgegleden. Gletsjers waarvan de Fox en Franz Jozef Gletsjers de grootste zijn. 

Vanaf de parkeerplaats kunt u door een imposant dal naar de voet van de Franz Josef Gletsjer lopen. Een nog spectaculairder optie is een rondvlucht per helikopter over dit schitterende landschap. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om de Grand Tour te doen met een vlucht om de Mount Cook.

U verblijft hier in een luxe houten lodge, muisstil gelegen in dit grootse landschap. De kamers zijn aangenaam ruim en u begint er de dag met een heerlijk ontbijt.


Wanaka, Lake, Aspiring, Hawea

Dag 21 en 22:  Wanaka en Aspiring National Park


Een prachtige rit voert u drie uur lang langs de westkust door een uitgestorven en buitenaards aandoend regenwoud. Rond het middaguur gaat het dan landinwaarts, om via de Haast Pass uit te komen bij de reusachtige gletsjermeren. 
Was het landschap aan de westkant van de bergen nog groen, in het binnenland is het droog en vaak aangenaam zonnig. 

Het plaatsje Wanaka is gelegen aan een groots gletsjermeer. Het heeft een gezellig centrum met leuke terrasjes en een aangenaam klimaat. 

De omgeving nodigt uit tot kleine wandelingen of mooie autoritten naar de Alpenvalleien van het Mount Aspiring National Park. Maak een dagtocht naar de Matukituki Valley en geniet van de stilte en grootsheid van deze 3000 meter hoge Alpenreuzen.

U overnacht in Wanaka een kwaliteitslodge, met uitzicht op de besneeuwde toppen!

 
Milford, Sound, Wanderer, Te Anau, Fjordland

Dag 23 en 24:   De leegte van het Fjordland


Onderweg naar het zuiden komt u langs het nooit rustende mondaine stadje Queenstown en u kunt er een halve dag doorbrengen. Later in de middag kunt u dan verder rijden naar het zuiden.

Antarctica is maar 2500km naar het zuiden als u in Te Anau bent en de vaak gure wind maakt dat een warme trui hier geen overbodige luxe is. Het Fjordland Nationaal Park heeft een oppervlakte van een derde van Nederland en is een onbewoonde wildernis van ruige fjorden en bergen.
Wandel in Te Anau in de avond langs het reusachtige Lake Te Anau en geniet van de grootsheid van dit Schots aandoende Southland.

U overnacht in een Boutique Bed & Breakfast Lodge even buiten Te Anau. 


Optioneel, Dagtocht naar de Milford Sound
Vertrek vroeg in de ochtend uit Te Anau voor de prachtige dagtocht naar de Milford Sound. Vanaf Te Anau is het 120 kilometer en twee uur rijden door een zeer gevarieerd berglandschap. Na de Homer Tunnel komt u dan aan in de Milford Sound, een woeste omgeving van rotswanden die tot wel 2000 meter steil om u heen oprijzen.

Om de Milford Sound op zijn mooist te zien kunt u kiezen uit een van de boottochten, om dan in aan het einde van de middag terug te rijden naar de bewoonde wereld. Wij kunnen deze excursie voor u boeken, op een van de leukste boten op het water van dit wereldberoemde Fjord.

Catlins, Invercargill, Curio, Kaka Point

Dag 25:   Langs de zuidelijke oceaan


Dit is het Nieuw Zeeland van groene weiden, heuvels en duizenden schapen. De meest uitgestorven rijroutes zijn deze wegen in het zuiden. U rijdt langs de bergen naar de Antarctische Oceaan en volgt de kust oostwaarts naar Invercargill.

Ten oosten van Invercargill liggen de heuvels en de kustroute van de Catlins. Doe de korte wandeling en wandel op de versteende restanten van een oerbos in Curio Bay.

Het weer kan hier ruig zijn, maar dat maakt dat het landschap een soort van Keltische mystiek heeft. De Schotse en Ierse immigranten vormen hier dan ook de meerderheid van de bevolking.

U overnacht hier in dit stille zuidelijke landschap op een mooie landelijke accommodatie.


Dunedin, St Kilda, Beach, Otago, Pinguin Penguin, Place, Dunedin, Otago, Albatros

Dag 26 en 27:   Dunedin en Otago PeninsulaHet door de Schotten gestichte Dunedin is een mooie Universiteitsstad dat als een amfitheater tegen de steile heuvels opgebouwd. Lekker genieten van een stukje Europa aan de woeste oceaan.
Honderd jaar geleden was het nog de grootste en rijkste stad van het land. Die tijd ging voorbij, maar de mooie gebouwen bleven staan en maken het nu de stad met de meeste historie van het land.

Het Otago schiereiland is een bijzondere plek op onze planeet, met zeldzame kolonies albatrossen en de yellow eyed pinguin kolonie. Op eigen houtje of met een tour, onder leiding van een deskundige gids, kunt u een dagtour maken op zoek naar deze unieke diersoorten op een prachtig vulkanisch schiereiland.

U overnacht in de binnenstad in een luxe appartement. Het gezellige centrum en Octagon Square zijn op loopafstand, evenals de twee musea.

Elephant, Rocks, Oamaru, Wairaki Oamaru, Steampunk, Waitaki

Dag 28:   Oamaru en Waitaki Valley


Het is maar een korte rit van twee uur naar het stadje Oamaru. Het plaatsje had een rijke periode eind 19e eeuw en dat is aan de klassieke bebouwing te zien. Voor een klein stadje heeft het een serie indrukwekkende gebouwen, opgetrokken uit kalksteen. 

Wandel door het steeds leuker wordende Victorian Precint, bezoek het vreemde Steampunk HQ en eet een broodje bij de Nederlandse bakker. 

Maar rij vooral in de middag landinwaarts. De geologische samenstelling van de regio is er een van rijke lagen kalksteen. Er zijn vele korte wandelingen naar steenformaties met fossielen en als hoogtepunt zijn er de Elephant Rocks.

Als overnachtingsplaats boeken wij voor u een klassiek Bed & Breakfast, natuurlijk in een van de mooie Victoriaanse Villa's.

 

Tasman, Lake, Glacier, Mount Cook Tekapo, Lake, Resort, Mount Cook, Pukaki

Dag 29 en 30:   Mount Cook en Lake Tekapo


Vanaf Oamaru rijdt u naar het spectaculaire hart van het zuideiland. Via de Waitaki Valley komt u in het droge binnenland, een abrupte verandering in landschap. Al snel duiken aan de horizon de besneeuwde toppen van de Alpen op met erboven stekend de bijna 4000 meter hoge Mount Cook.

Mount Cook is de hoogste piek van Oceanië en in het gelijknamige Nationale Park er zijn enkele wandelingen te maken naar de voet van dit ijsgeweld. In de avond, als de bussen met toeristen vertrokken zijn, is het heerlijk picknicken aan één van de gletsjermeren met uitzicht op de spectaculaire wildernis.

Na een bezoek aan het Mount Cook park is het nog 90 minuten rijden naar het Lake Tekapo Village. Hier overnacht u in het Peppers Bluewater Resort, waar het diner en ontbijt inclusief zijn.Akaroa, Okains, Bay, Harbour Akaroa, Okains Bay, Banks Peninsula

Dag 31 en 32 :   Christchurch en Akaroa


Vanaf de hoogvlakte rijdt u oostwaarts de bergen uit naar de Banks Peninsula. Dit schiereiland was ooit een reusachtige vulkaan, nu is het een van die plekjes waarvoor je naar Nieuw-Zeeland komt.

Het dorpje Akaroa ligt diep in de oude krater en is een van populaire weekendbestemmingen voor de inwoners van Christchurch. Op de doordeweekse dagen is het er een oase van rust en een paradijs voor de wandelaar, rustzoeker en genieter van het goede leven. Vanaf de havenpier kunt u een Nature Cruise maken, op zoek naar de dolfijnen in de baai. rondom Akaroa. Of lekker genieten van de leuke cafe's en winkeltjes in het plaatsje met een beetje Franse flair.

Of maak een trip naar een van de afgelegen baaien van het schiereiland, een uitstekende plaats voor een wandeling en een picknick aan het strand.
De laatste twee dagen van de reis heeft u een comfortabel luxe appartement. waar u kunt uitrusten voor de reis naar huis.

Dag 33 :   Huiswaarts - of verlenging van reis


Op dag 33 is het tijd om weer terug te keren naar huis. Het is maar 80 minuten rijden naar de luchthaven van Christchurch, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht.
U vliegt vanaf Christchurch via Azie terug naar Europa en misschien heeft u zin in nog een korte stopover in Dubai of Singapore op uw terugreis?
Vliegt u in eenmaal door naar Nederland of Vlaanderen, dan komt dan in de ochtend van dag 34 aan op Schiphol of Brussel.


Verlenging van uw reis of stopover onderweg naar huis
Wilt u langer in Nieuw-Zeeland blijven? We hebben vele opties om uw reis te verlengen in het land zelf.
Bijvoorbeeld een paar dagen op het Coromandel schiereiland of in de omgeving van Nelson en het Abel Tasman Park. Een andere veel gebruikte optie is om naar Auckland te vliegen en dan met het veerpontje naar Waiheke Island. Hier overnacht u dan 3, 4 of 5 nachten in een prachtig appartement, voordat u uitgerust naar huis vliegt.

Stopover onderweg naar huis.
U kunt natuurlijk nog een stopover doen onderweg naar huis. Maak een stopover en geniet nog een paar dagen van wereldsteden als Singapore, Hong Kong of Dubai. Of kies voor de optie van Emirates, om via Bali naar huis te vliegen.


Uw Huurauto op deze reis

Inclusief de huurprijs zijn de verzekeringen, afkoop eigenschaderisico, meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers.
De "oneway rental" is ook inclusief, bij sommige autoverhuurders mag de huurauto niet mee op de veerboot. Dat is erg frustrerend en iets wat u niet wilt. Gewoon lekker de auto van dag 1 tot uw laatste reisdag.

Type Huurauto. Wij kiezen voor uw reis voor een ruime Toyota Highlander 4WD. Daarmee heeft u een grote en hoge auto met ook genoeg bagageruimte voor twee or meer personen. Deze Toyota is automatisch geschakeld en voorzien van alle luxe en comfort, passend bij uw Nieuw-Zeeland reis.  

 

   Vanaf prijs
Luxe Hotel en Lodge Reis   € 7.950,- pp  


Deze prijs is per persoon op basis van twee personen.

Inclusief in deze reis

 • Een ruime SUV huurauto 
 • Ook meerdere chauffeurs en oneway rental voor huurauto
 • Ongelimiteerde kilometers bij de huurauto
 • Afkoop eigen risico van auto is inclusief
 • 32 Overnachtingen in 4 & 5-sterren hotels en kwaliteitslodges
 • Meeste ontbijten zijn inclusief (behalve in appartementen - zie uitleg dag tot dag)
 • Enkele diners zijn inclusief (zie dag tot dag uitleg)
 • De veerboot naar het Zuid-eiland
 • De auto gaat mee op veerboot, geen gecompliceerde auto-omruil!
 • Roadatlas en Reisgids
 • Uitgebreide reisbeschrijving op maat met vele tips en leuke rijroutes.
 • Afhandeling is door onze partner Snowleopard/Discover Reizen - ANVR & SGR

 

Exclusief:

 • De vlucht naar Nieuw Zeeland is niet bij deze reissom inbegrepen
 • De eventuele toeslagen voor van tevoren reserveren van vliegtuigstoelen zijn niet inclusief
 • In de tekst vermelde excursies zijn niet inclusief

Vliegen naar Nieuw-Zeeland en stopover opties

 

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor u uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn. Houdt rekening met ticketkosten van €2000,- voor economy class en vanaf € 6000,- voor businessclass. Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines of Air New-Zealand.

Er zijn enkele airlines die vanaf Christchurch rechtstreeks op Azie en dan door naar Nederland vliegen. Voor deze tickets vanaf Christchurch rechtstreeks naar Azie bent u vaak iets meer kwijt, maar het scheelt dan ook behoorlijk wat reistijd.
Bij uw aanvraag, vraag om de opties en kosten van deze rechtstreekse heen of terugvlucht op het Zuideiland.

Stopover Opties. En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Dubai, Singapore of op Bali.

Kosten stoelreserveringen. De kosten voor het reserveren van stoelen op de vluchten naar Nieuw-Zeeland zijn niet bij de prijs inbegrepen. De vluchten naar Nieuw-Zeeland bestaan uit minimaal vier segmenten en de kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij (€ 15 tot € 30 per segment). Wilt u verzekerd zijn van een zelf gekozen plaats in het vliegtuig, dan raden wij aan om dit bij de boeking te melden. Anders kunt u vanaf 24 uur voor vertrek uw stoel gratis uitzoeken, maar kans is dat de gewilde plaats dan niet beschikbaar is.


 

Uw Huurauto op deze reis

Wij huren onze auto's bij Nieuw-Zeelands grootste onafhankelijke autoverhuurder. Een groot voordeel is dat bij dit bedrijf de huurauto mee mag op de veerboot naar het andere eiland. Uw auto blijft dus de hele reis dezelfde en dit is erg aangenaam. 

Inclusief de huurprijs zijn de verzekeringen, afkoop eigen schaderisico, meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers. De "oneway rental" is ook inclusief, bij sommige autoverhuurders mag de huurauto niet mee op de veerboot. 

Type Huurauto. Wij kiezen voor uw reis voor een ruime Toyota Highlander 4WD. Daarmee heeft u een grote en hoge auto met ook genoeg bagageruimte voor twee or meer personen. Deze Toyota is automatisch geschakeld en voorzien van alle luxe en comfort, passend bij uw Nieuw-Zeeland reis.  
 

Luxe Hotels en landelijke lodges


Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon kiezen wij voor u de de mooiste plekjes. Veel landelijke kwaliteitslodges, waar vaak het ontbijt inclusief is en op enkele avonden ook het uitgebreide diner. 
In de grotere plaatsen kiezen we voor 4 en 5-sterren hotels. Deze zijn gelegen op loopafstand van het centrum, restaurants en musea. 
Onderstaand enkele voorbeelden van de door ons verkozen kwaliteitsaccommodaties.

 

Op reis met uw privé chauffeur

 

Al bijna 30 jaar begeleiden wij onze reizen in Nieuw-Zeeland. Onze man in Nieuw-Zeeland is een gekwalificeerd chauffeur en rijdt u veilig over de vele kilometers van het mooie land.

De grootste toegevoegde waarde is de kennis van alle "in & outs" van het land. Onze chauffeur laat u kennismaken met de leukste en beste restaurants en de mooiste plekjes die verborgen blijven voor de meeste reizigers. U gaat op reis met een van de grootste Nieuw-Zeeland-kenners voor een unieke reis door de prachtige natuur.

Wij reizen op onze privereizen in een comfortabele Mercedes minibus, passend bij uw luxe rondreis door Nieuw-Zeeland.

Een langer verblijf in Nieuw-Zeeland

 

Er zijn vele opties om uw reis te verlengen in het land zelf. Bijvoorbeeld een paar dagen op het ten oosten van Auckland gelegen Coromandel schiereiland, een prachtige warme omgeving met de mogelijkheid om dagtochten te maken met een huurauto.

Vlieg en rijdt naar de stad en streek rond Nelson. Vanuit deze zonnige plaats kunt u de mooie omgeving bezoeken met het Abel Tasman Park en de prachtige omgeving van de Golden Bay. Kies dan voor een verblijf op een wijngaard even ten zuiden van Nelson.

Een veel gebruikte optie is om naar Auckland te vliegen en dan met het veerpontje naar het Waiheke Island. Hier overnacht u dan 3, 4 of 5 nachten in een prachtig appartement, voordat u uitgerust naar huis vliegt.


 

Stopover in Singapore - Where East meets West

 

In deze ultramoderne stad is het heerlijk verblijven op zowel heen als terugweg naar Nieuw Zeeland. Met het perfecte Metrosysteem kunt u de stad verkennen. De vele winkels, de eindeloze culinaire verleidingen en een van de beste dierentuinen ter wereld. Onderbreek uw heen of terugreis met een of twee dagen in Singapore.

Changi Airport is een van de modernste ter wereld en het is maar een korte taxi of metrorit naar een comfortabel hotel in het centrum van de stad van de leeuw.


Dubai - Wereldstad in wording

 

Wij maken voor onze reizen naar Nieuw-Zeeland veel gebruik van de uitstekende service en connecties van Emirates Airlines. Dit geeft u de mogelijkheid om een stopover of een langer verblijf te plannen in deze Metropool van het Midden Oosten. Voor zowel de heen als de terugreis is het een uitstekende optie om uw reis te verlengen of een aangename 24 of 48 uur extra stopover te nemen.

U kunt natuurlijk in de stad zelf verblijven, maar onze keuze is meestal voor het 5-sterren Dubai Meridien Hotel. Het is gelegen op 5 minuten met de shuttleservice van de Airport Terminal, maar ook op 5 minuten wandelen van een MRT Metro Station. Het is een laagbouw complex met vijf verschillende restaurants, een prachtige tuin en twee zwembaden. Na een verblijf in het Meridien is het heerlijk om door te reizen naar Nieuw-Zeeland.