Duurzaamheid

Duurzaamheidsbeleid
De filosofie van Kaipara Reizen is dat wij onze reizigers het land willen laten ervaren. Dat doen wij  door mooi reizen te maken, buiten de toeristisch platgetreden paden. Met overnachtingen in kleinschalige, unieke accommodaties. We geven tips voor de leukste wandelingen, restaurants en plaatsen om onderweg te lunchen. 

Uitgangspunt bij elke reis is dat u het land echt gaat beleven, de locals ontmoet en geniet van de ongerepte natuur. Deze filosofie is ons uitgangspunt in ons duurzaamheidsbeleid.

Meer informatie over het duurzaamheidsbeleid kunt u vinden in het document onderaan deze pagina. Onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van Kaipara Reizen is CO2 Compensatie.

Trees for All

De brancheverening VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) waar Kaipara Reizen bij is aangesloten, heeft met een samenwerkingsovereenkomst met Trees for All. De vereniging wil samen met haar leden een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld.

De uitstoot van CO2 wordt gecompenseerd door het planten van bomen. Jaarlijks doneert de VvKR minimaal 125 bomen aan Trees for All. Daarnaast doneren de reisorgansaties en reizigers bomen. Zo bouwen de vereniging, leden en reizigers samen aan een zogenaamd VvKR bos.

Bomenteller
Het VvKR-bos zal overigens geen echt bos worden dat u kunt gaan bezoeken in de toekomst. Het gaat om een zogenaamde bomenteller. De bomenteller is te vinden op de homepage van VvKR. Samen met alle andere VvKR-reisspecialisten en al onze klanten hopen wij dan ook zoveel mogelijk bomen te planten. De bomenteller staat momenteel op 1790 bomen (februari 2022).

Speciale referentiecode
Voor reizigers en klanten van VvKR-reisspecialisten is er een speciale referentiecode aangemaakt: VKR. Wanneer u als reiziger doneert onder vermelding van deze referentie wordt dit apart geregistreerd. Als reiziger ontvangt een persoonlijk certificaat van de donatie.

Bomen planten of CO2 berekenen
Bij Trees for All kunt u op twee manieren CO2 compenseren:

1 Een aantal bomen per reis doneren, met een minimale donatie van twee bomen, onder vermelding van de referentie VKR
U berekent de CO2-uitstoot van uw reis (gebaseerd op vlucht, autokilometers, energieverbruik). Met behulp van deze gegevens wordt het aantal te doneren bomen bepaald. Ook hier doneert u met de referentie VKR.