Reizen buiten Europa - SGR-garantiefonds

Voor reizen buiten Europa werkt Kaipara Reizen met SGR-Reisgarantie. SGR staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen aan of voor consumenten ter zake van op de Nederlandse markt aangeboden en afgesloten reisovereenkomsten, of overeenkomsten van vervoer met uitzondering van luchtvervoer per lijndienstticket, of overeenkomsten van verblijf, indien deze consumenten geldelijke schade lijden in gevallen dat de betrokken reisorganisator, reisagent, vervoerder of verstrekker van verblijf wegens financieel onvermogen niet presteert.

De doelstellingen van SGR zijn daarmee gelijk aan die van STO, maar SGR heeft een grotere naamsbekendheid. Die hogere naamsbekendheid geeft veel consumenten meer vertrouwen.

Wij zijn niet aangesloten bij SGR, maar laten om redenen van consumentenvertrouwen boekingen voor reizen buiten Europa administratief via onze partner Snow Leopard Adventures verlopen. Na ontvangst van uw boeking, geven wij uw gegevens door aan Snow Leopard Adventures. Zij nemen contact met u op en sturen u de bevestiging en factuur.

Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als u kort voor vertrek boekt. Snow Leopard Adventures is aangesloten bij ANVR en SGR. Meer informatie over Snow Leopard Adventures kunt u vinden op www.snowleopard.nl.