• Uw specialist in reizen naar Schotland en Nieuw-Zeeland meer info

Reizen binnen Europa - STO-garant

Voor reizen binnen Europa werkt Kaipara Reizen met STO Garant. In geval van faillissement van de reisorganisatie zorgt de Stichting Take Over (STO) ervoor dat u uw geld terugkrijgt of zorgt dat u weer naar huis kunt reizen. Daarom maakt u de reissom niet aan Kaipara Reizen over maar stort deze op de rekening van STO-Garant. Certo Escrow beheert deze Stichting Derdengelden. De reissom die u op de rekening van STO-Garant betaalt, is voor Kaipara Reizen niet bereikbaar tot 1 dag na afloop van de reis. In geval van financieel onvermogen van Kaipara Reizen kunnen schuldeisers geen beslag leggen op het geld. Eén dag na afloop van uw reis maakt Certo Escrow de reissom over aan Kaipara Reizen. STO-Garant staat onder toezicht van de Nederlandse Bank.

Nadat u van Kaipara Reizen een bevestiging en factuur hebt ontvangen, ontvangt u van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een inlogcode en een wachtwoord. U wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Afhankelijk van het tijdstip van boeking krijgt u een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als u kort voor vertrek boekt. Indien Kaipara Reizen in surseance van betaling komt of failliet gaat dan zal Certo Escrow uw geld niet overmaken op de rekening van Kaipara Reizen maar op de rekening van de Stichting Take Over (STO).

Indien u nog niet op reis bent, ontvangt u de betaalde reisgelden van STO-garant terug. Bent u al onderweg dan zal de STO ervoor zorgen dat u of het rechtmatige deel van de reissom terug krijgt of dat u uw reis kunt afmaken of dat u naar huis kunt terugkeren. In geval van faillissement zal de STO nooit meer kosten voor u kunnen maken dan maximaal de betaalde reissom. Eventuele klachten of claims over uw reis staan los van deze betaalmethode. STO Garant is geen geschillencommissie. De annuleringsvoorwaarden van Kaipara Reizen zijn bij deze manier van betalen van toepassing. Meer informatie over de STO Garant leest u op https://sto-garant.nl