Voorbeelden van onze luxe accommodaties in Schotland

Het belangrijkste aspect van uw luxe reis naar Schotland zijn de accommodaties. Wij hebben voor u enkele voorbeelden van de mooie lodges, de 4 & 5 sterren hotels en de unieke Schotse Castle Hotels gegeven. 

De variatie is natuurlijk groot. Want voor een stadshotel in Edinburgh heeft u natuurlijk andere verwachtingen dan een afgelegen landelijke Hunting Lodge in de noordelijke Highlands. Schotland grossiert in de mooie en unieke accommodaties en wij maken er graag gebruik van om deze rijkdom met u te delen.


Onderstaand hebben we een voorbeeld gemaakt van de accommodaties op onze reizen door Midden en Noord-Schotland. 
Bekijk onze voorbeelden en bezoek vervolgens ons reisaanbod om een bijpassende reis uit te zoeken.

Dunkeld House Hotel Dunkeld House Hotel - Suite

 

Perthshire en de river Tay

De reis begint met aankomst op Edinburgh Airport. Vanaf de luchthaven is het dan 90 minuten rijden naar uw eerste accommodatie, het klassieke 4 sterren Dunkeld House Hotel. 

Het statige hotel is gelegen aan Schotland langste rivier, de River Tay. 
Alleen al de twee kilometer lange oprijlaan geeft u een idee van het meer dan 100 hectare grote landgoed waarop het hotel gelegen is. 

Er is een uitstekend restaurant en u heeft de keuze uit meerdere categorieën hotelkamers. Met als topkamers de prachtige grote Suites.

Aan de rand van het Dunkeld House Park staat de 800 jaar oude Dunkeld Cathedral. Een mooie wandeling van drie kilometer retour brengt u bij deze indrukwekkende kathedraal. Langs de River Tay wandelt u dan weer terug naar het hotel. 


Balmoral Castle luxe reis Schotland

Aberdeenshire en Balmoral 

De dunbevolkte regio van westelijk Aberdeenshire is vooral bekend om het buitenverblijf van de Britse Royals; het Balmoral Castle.

Even buiten het marktstadje Ballater verblijft u in het Hilton Craingandarroch Suites. Een meerdaags verblijf is een goede optie met het comfort van de moderne lodges en vele voorzieningen van het resort. 

Het Cairngorm Nationale Park is een oase van rust en nodigt uit tot mooie dagtochten en wandelingen. En als de Koninklijke familie niet in het kasteel verblijft zijn de tuinen van het Balmoral Castle geopend voor bezoek. Glenmorangie House Luxe accommodatie Glenmorangie House - toprestaurant

Wester Ross en Glenmorangie

Even ten noorden van Inverness ligt het golvende heuvelland van Easter Ross. In deze streek zijn er enkele beroemde whisky distilleries waarvan de bekendste de Glenmorangie Distillery is. 

Ten oosten van de distillery heeft het Franse moederbedrijf van Glenmorangie een  landhuis ingericht als Boutique Hotel, genaamd het Glenmorangie House.
Het landhuis is 300 jaar geleden gebouwd op de locatie van een oud kasteel. Het biedt kleinschalige luxe, die u normaal verwacht in een 5-sterren hotel. 

Wandel vanaf het huis door het golvende boerenland naar het strand van de Moray Firth. Om dan bij terugkomst verwelkomt te worden met een "wee dram of whisky and a pre dinner canape". 

 


Inverlodge op de Coast 500

De woeste westkust van The Assynt

Vanaf het gecultiveerde landschap in Easter Ross rijdt u door de Highlands naar het meest bergachtige gedeelte van Schotland. De regio is genaamd The Assynt, een ruige streek met prachtige bergen, heidelandschappen en een bijna Scandinavische kustlijn. 

Tussen de rotsen van dit woeste land is op een locatie hoog boven de baai van Lochinver het moderne Inverlodge Hotel gebouwd.

Het hotel is een perfecte uitvalsbasis voor dagtochten in de omgeving. Om bij terugkomst uit te rusten bij de open haard en te genieten van de uitstekende keuken.
 Inverlochy Castle - Schotland luxe reis

Highlands en Inverlochy Castle

De Ben Nevis is de hoogste berg van Schotland en genesteld aan de voet van deze 1400 meter rotsmassa ligt het 5-sterren Inverlochy Castle.

Het 200 jaar oude landhuis heeft een rijk verleden en vele grootheden uit heden en verleden gingen u voor in dit klassieke Country Hotel. Zo verbleef Queen Victoria er in 1873 op een Highland Tour vanuit Balmoral.

Het diner is in een van de drie klassiek ingerichte diningrooms, waarvan het meubilair geschonken is door de Koning van Noorwegen. 
Het hotel heeft een Albert en Michel Roux keuken, dus Franse kwaliteit en raffinement in een prachtige setting. Barcaldine Castle - luxe Bed&Breakfast Barcaldine Castle - luxe Bed&Breakfast

Barcaldine Castle aan het Loch Linnhe

Aan het Loch Linnhe ligt een van Schotland beste Boutique Bed & Breakfast Lodges. Het Barcaldine kasteel is gebouwd in 1609 door "Black" Duncan Campbell, van de grootste Clan van West-Schotland. 

De zes kamers zijn allen in authentieke stijl en met klassieke "four poster" bedden. Het ontbijt is inclusief en er is een optie om de Afternoon Tea te doen in de mooie kasteelkamer, bij de open haard.

Het kasteel is ook te huur voor groepen, want een perfecte locatie voor uw gezelschap. Barcaldine biedt mogelijkheden voor dagtochten naar Isle of Mull en Iona of naar de prachtige tuinen van de Argyll.