• Uw specialist in reizen naar Schotland en Nieuw-Zeeland meer info

Luxe golfreis naar Schotland

Een week naar Gleneagles, ST Andrews en de Highlands

Schotland, the Home of Golf. Een prachtige reis langs de beroemdste golfbanen van Schotland, overnachten in klassieke en unieke accommodaties. Gleneagles en St Andrews zijn natuurlijk de kroonjuwelen van de golfsport. De eerste dagen verblijven we dan ook in de omgeving van Stirling/centraal Schotland.

De reis gaat vervolgens naar het woeste noorden, naar de omgeving van Inverness. Hier bent u in het andere golfparadijs van Schotland met de topbanen van Castle Stuart, Nairn en Royal Dornoch.


Een reis die te boeken als privégroep of bedrijfsreis (maximaal 7 personen).

Dag 1 en 2: Aankomst in Gleneagles


Het is vanaf Edinburgh Airport maar een uur rijden naar het schitterend gelegen Gleneagles, waar we twee nachten verblijven. Het imposante Gleneagles Hotel is gebouwd in 1924 in de hoogtijdagen van de British Empire. Compleet met eigen station om de Engelse Gentry te ontvangen na de lange treinreis. De afgelegen ligging maakt dat het hotel geschikt werd bevonden voor grote Global Meetings, zoals in 2005 voor de vergadering van de G8.


Golfen bij Gleneagles

Naast St Andrews is Gleneagles voor Schotland de gevestigde naam in de wereld van het golfspel.

We spelen hier op heilige grond, want de lijst van toptoernooien die hier gespeeld zijn is lang. Als laatste toptoernooi was er natuurlijk de 2014 de Ryder Cup. Maar bovenal is het genieten van een schitterende banen in het mooie heuvelland van Perthshire.

Dag 3 tot en met dag 5: Saint Andrews, the home of Golf


We rijden via Stirling en het Wallace Monument naar het oosten en komen in de loop van de middag aan in St Andrews. Het kleine stadje is naast een mekka voor de golfsport ook een historisch plekje.

Al meer dan 1200 jaar is het een bisschopstad en vanaf 1440 is het de oudste Universiteitsstad van Schotland. Het is natuurlijk de plaats waar Prince William en Kate elkaar leerden kennen. Maar al in oude tijden was het een koninklijk oord met bezoekers als Robert de Bruce en in 1304 de eerste zetel van het Schotse parlement.

U overnacht hier in het prachtig gelegen Fairmont St. Andrews.

Dag 6 tot en met dag 8: Golf rondom Inverness

 

Op dag 6 hebben we een mooie rijdag door de Highlands naar het stadje Inverness. Natuurlijk gaan we voor een dag golf op de het Castle Stuart. Maar voor wie wil hebben we een mooie dag Schotse geschiedenis. Op een paar kilometer ligt het imposante Fort George en natuurlijk het slagveld van Culloden. En dan is er natuurlijk Loch Ness en het prachtig gelegen Urquhart Castle.


Een uur rijden ten noorden van Inverness ligt het Royal Dornoch, naast St Andrews misschien wel de golfbaan met de hoogste rating in Schotland.

In de omgeving, maar ook in de stad Inverness hebben we een ruime keuze uit uitstekende accommodaties. Van landelijk gelegen lodges tot een modern 5-sterren stadshotel in Inverness. Allen goede uitvalsbasis voor de mooie golfbanen in Noord-Schotland.Golf at Castle Stuart

Een van de nieuwste banen in Groot Brittanië is de schitterende course van Castle Stuart. In juli 2012 is het voor de 2e maal de de plaats van het Scottish Open, dus de naam is al gemaakt.

Maar het is vooral ook de schitterende ligging aan de Firth of Moray. Op heldere dagen speelt u met de besneeuwde Highlands aan de horizon en het grote Fort George als bewaker in de baai. Puur genieten dus, in weer en wind!

Dag 9: Terugvlucht naar Nederland

 

Als u zin heeft, kunt u in de ochtend nog mee op een korte excursie naar het beroemde slagveld van Culloden. Uw terugvlucht is vanaf het kleine luchthaven van Inverness rechtstreeks naar Amsterdam. Dus geen moeilijke transfers in Edinburgh maar een mooie directe route.

Het vertrek is om 12.30 en om 15.00 bent u weer op Nederlandse bodem. Het einde van een heerlijke week Golf in Scotland.

Golfreizen naar Schotland.

Onze golfreizen stellen wij samen in overleg met de klant. De prijs is dan ook afhankelijk van het soort accommodaties en de activiteiten die u in uw reis wilt opnemen. In Schotland heeft u natuurlijk de keuze uit prachtige accommodaties, van kastelen tot moderne hotels.

Heeft u zin om met uw vriendenclub of familie/gezin een mooie golfreis naar Schotland te maken? Neem contact met ons op, en we gaan aan de slag met uw droomreis.


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads

Opzet van de golfreis naar Schotland

Golf spelen in het geboorteland van de sport... en op de beroemdste banen. Dit alles met een select groepje van maximaal 6 personen. U overnacht in tophotels nabij de Golfbanen, zoals bijvoorbeeld in het Gleneagles Hotel. Ontbijt en enige maken de avondmaaltijd zijn inclusief. Natuurlijk stoppen we onderweg bij een Whisky Distillery, en enkele mooie historische plekjes.

Maar bovenal staat Golf centraal in deze reis, en u zult genieten van de prachtige golfbanen van Schotland.


De accommodaties

Overnachten in schitterende hotels gelegen nabij of zelfs aan de golfbaan. Het ontbijt is overal inclusief.

De eerste twee nachten slaapt u in de grandeur van het Gleneagles Hotel, waar vele groten der aarde u voorgingen.

Dag 3, 4 en 5 in St Andrews is het dan het Fairmont Hotel aan de Torrance Golfcourse. Een schitterend plekje met uitzicht over de "green", de zee en het stadje St. Andrews.

Tot besluit hebben we dan drie nachten in het noorden in een landelijke lodge of een modern stadshotel.


De maaltijden

Op onze Golfreis naar Schotland zijn veel maaltijden inclusief. Het is natuurlijk vrij aan u om in groepsverband of individueel te gaan dineren en ontbijten.

In de hotels van Gleneagles en Fairmont hebben we twee kwaliteitsavondmaaltijden op het menu staan. De overige drie avonden heeft u de vrije keuze om in het hotel, of bijvoorbeeld in het stadje St Andrews te eten.

Op onze rijdagen hebben we de lunch onderweg natuurlijk ook inclusief.

 

De vliegreis en vervoer in Schotland

Heenreis. U vliegt vanaf Schiphol op Edinburgh Airport, vanwaar het dan een uur rijden is naar het Gleneagles Hotel.

Terugreis. De terugvlucht is vanaf het piepkleine Inverness Airport, maar wel rechtstreeks op Schiphol.

In Schotland reizen we in een luxe minibus. De afstanden zijn niet zo groot en behalve de rijdag van St Andrews naar Inverness, hebben we geen lange rijdagen.