Luxe autoreis Noord Schotland & Highlands, exclusieve accommodaties

Een prachtige reis door de highlands met verblijf in 4 en 5 sterren lodges en hotels

Met deze luxe autoreis naar Schotland overnacht u in de beste 5-sterren lodges van deze dunbevolkte regio. Iedere lodge of hotel heeft zijn eigen charme en natuurlijk een bijpassende keuken met het beste van het Schotse land. Natuurlijk zijn er de prachtige landschappen, de woeste westkust en verborgen weggetjes in het eeuwenoude land.

In een ruime luxe Landrover reist u in stijl door de Highlands. U rijdt iedere dag aan de hand van onze unieke reisbeschrijving naar de minder bekende plekjes van Noord-Schotland.

Op tijd boeken. We raden wel aan om op tijd te boeken voor deze reis. Er is beperkt aanbod in kwaliteitsaccommodatie en ook de veerboten zijn vaak vanaf maart al behoorlijk volgeboekt voor de periode mei tot september.

Bekijk ons reisaanbod en ervaar ook waarom onze klanten onze reizen beoordeeld hebben met een 9+. 

Dag 1: Vliegen naar Inverness

Een korte vlucht met de KLM van Schiphol brengt u op de kleine luchthaven van Inverness. Na de formaliteiten bij de douane wordt u in de aankomsthal verwelkomt door een vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf. Nog even de papieren invullen en u kunt op pad met de luxe Range Rover Vogue.

Vanaf Inverness rijdt u zuidwaarts, een mooie rit door de Highlands met alvast de eerste mooie landschappen van deze reis.

Even buiten Pitlochry verblijft u twee nachten in het mooie Fonab Castle Hotel. De ontbijten en de uitgebreide diners zijn inclusief.

Dag 2: Loch Tay en het Trossach National Park

Ten westen van Pitlochry ligt het zuidelijkste deel van de Highlands. Op dag 2 kunt u een prachtige dagtocht maken, rijdend via landelijke routes naar een van de mooiste valleien van midden-Schotland. Breng een bezoek aan het Crannog Centre en strijk neer in een van die prachtige guesthouses voor een Schotse lunch.

Terug in Pitlochry kunt u nog naar een van de twee leuke whiskydistilleries, aan u de keuze. Voldaan keert u terug in het Fonab Castle Hotel, tijd voor een heerlijk diner in het mooi gelegen restaurant.

Dag 3: Naar het westen - The Argyll

Via een mooie landelijke route rijdt u westwaarts naar de regio genaamd The Argyll. Deze streek is de geboorteplaats van het Keltische Schotland, de naam betekent letterlijk "het land van de Gaels". Het is een prachtig gebied met een ruige kustlijn en vele kleine en grotere eilanden. Het stadje Oban is een van de leukste plaatsjes in Schotland en een ideale plaats om langs de waterkant versgevangen vis te eten.

Op 20 kilometer ten noorden ligt uw accommodatie voor de komende twee dagen. Het prachtige landhuis is gelegen op een eilandje en is dan ook genaamd het Isle of Eriska Hotel. Het is een luxe resort hotel met bijbehorende Spa faciliteiten en er is natuurlijk een uitstekend restaurant. Zoals bij alle hotels is ook hier het ontbijt en het uitgebreide diner inclusief.

Dag 4: Dagtocht naar Isle of Mull en Iona

Wij boeken voor u de veerboot naar het Isle of Mull rond een uur of half 10 in de ochtend. Het is maar een korte rit naar de veerhaven van Oban en de oversteek naar Craignure duurt 50 minuten. Aangekomen op het grote Isle of Mull rijdt u over dit prachtige eiland naar de westpunt, vanwaar u het veerpontje neemt naar Iona.

U rijdt over het grote eiland Mull tot aan het kleine Ffionport aan de westpunt van het eiland. Hier laat u de auto staan en steekt met een veerpontje over naar het piepkleine Iona.

Van verre ziet u al de oude Abbey, de heilige grond van Schotland. In de 6e eeuw ging hier een Ierse monnik genaamd Columba aan land. Deze Columba stichtte hier een klooster en vanaf Iona werd het Christendom door Schotland verspreid. Maar al ver voor Christelijke tijden, misschien zelfs in de pre-Keltische periode van de steencirkelbouwers, was Iona al een heilige plaats. Met dat in gedachten is het hier rondwandelend, in zon of regen, een magisch oord.

Na uw bezoek aan Iona rijdt u via een mooie landelijke route weer terug naar de veerhaven. Uiteindelijk in de vroege avond vaart u dan met de grote Calmac ferry weer terug naar het vasteland. 

Dag 5 en 6: Het lege bergland van Westerross


Vandaag is een rijdag naar een van de meest afgelegen streken van Groot-Brittanië. De westelijke kustregio is een woest bergland met een totale bevolking van nog geen 50.000 inwoners. Het landschap is er een van een kalender, met ruige rotsbergen en diepe door de gletsjers uitgeslepen valleien.

Daar past natuurlijk een mooie accommodatie bij en wij hebben voor u gekozen voor een landelijk gelegen 4-sterren hotel.

Op uw tweede dag in Wester Ross kunt u een van de mooiste ritten van het land maken, een tocht op het schiereiland van Applecross. U rijdt over smalle weggetjes en bij iedere bocht is er weer een adembenemend panorama van bergen en cottages aan de Lochs van dit westland.

Dag 7 en 8: Het woeste Noordland - The Assynt

Kan het nog ruiger en leger dan Wester Ross? Jazeker, want verder naar het noorden heeft de natuur het ruigste stukje Schotland gecreeerd in de vorm van de bergen van Assynt.

U heeft een prachtige dagrit langs de grootse baaien van Loch Ewe en Loch Broom; een rit vol geschiedenis en verrassing.

Vanaf uw hotel in Lochinver rijdt u over de smalle weggetjes naar het schiereiland van Assynt. Na iedere bocht wordt u weer verrast met een schitterend panorama. met als hoogtepunten de twee iconische bergtoppen van de Stac Pollaidh en de Suilven.

Rij nog iets verder en geniet van de ruimte, de zee en panorama's op het schiereiland van Achiltibuie. Terug landinwaarts rijdt u door het North West Highlands Geopark en langs de mystieke kasteelruine van Ardvreck Castle.

Misschien wel de grootste verrassing in dit hoge noorden zijn de tuinen van Inverewe. Nergens op de wereld groeien op deze hoge breedtegraad bomen, planten en bloemen die thuishoren in landen als Nieuw-Zeeland, Portugal en Californië. 

Voor uw accommodatie boeken wij een aangename kamer. Dit moderne hotel is gebouwd op een prachtige plek, hoog boven de baai van Lochinver. Met helder weer zijn er vergezichten tot aan het mystieke eiland van Lewis.

Dag 9: Naar de Moray Firth

De laatste mooie rit door de Highlands brengen u terug in het vruchtbare heuvelland in de regio Inverness. U rijdt over smalle weggetjes naar de Dornoch Firth en gaat nog even naar het noorden voor een bezoek aan het sprookjeskasteel van Schotland, het Dunrobin Castle.


Na een lunch in het leuke Golfplaatsje Dornoch rijdt u via de Whisky regio van Tain (Glenmorangie, Bowmore) naar Inverness en de laatste kilometers naar uw hotel. De laatste twee overnachtingen zijn in stijl, inn een mooi gelegen landhuis ten oosten van het stadje Nairn.

Dag 10: De historische omgeving van Inverness

De vruchtbare gronden maakten de streek rondom Inverness, Nairn en Elgin al in de oudheid een rijke streek. De geschiedenis is alom aanwezig in dit prachtige gebied, genoeg te verkennen dus.

Begin uw dag met een bezoek aan de 6000 jaar oude Clava Cairns en het nabijgelegen slagveld van Culloden. Op deze heidevlakte werden in 1745 de feodale Schotten verwoestend verslagen door het professionele Engelse leger. The Battle of Culloden is dan ook diep gegrift in het collectieve Schotse verleden.

Dicht bij uw hotel is een van de mooiste landhuizen van Schotland, een bezoek aan het Brodie Castle is dan ook zeker de moeite waard. En heeft u nog tijd over, rij dan een half uur naar het oosten en breng een bezoek aan het stadje Elgin. Hier vindt u een van de mooiste ruines van het land, de imposante overblijfselen van Elgin Cathedral.

Dag 11: Terugvlucht naar Nederland

Vanaf uw hotel is het maar een half uurtje rijden naar de luchthaven van Inverness.

De terugvlucht is ook weer met de KLM, een korte vlucht van 90 minuten naar Schiphol. De vertrektijden zijn afhankelijk van de reisdag want op sommige dagen is er alleen een ochtendvlucht, andere dagen is er zowel de ochtend- als middagvlucht.

Uw reis door Noord-Schotland zit erop. Wij hopen dat u genoten heeft van het prachtige landschap en de overnachtingen in de beste hotels en lodges van de Highlands.

We hebben geen vaste prijs voor deze luxe autoreis door Noord-Schotland. De prijs is afhankelijk van het soort kamer in de lodges en hotels. Ook varieren de seizoensprijzen, afhankelijk dus van welke maand u op reis naar Schotland.

In overleg met u gaan wij de prijs voor de reis samenstellen. Meldt in uw aanvraag voor welke periode en in welke categorie u de kamer voor uw reis wilt. Wij controleren dan de beschikbaarheid en maken een passend voorstel.Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads

De vlucht en uw huurauto

Vliegen naar Schotland. U vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks met de KLM op Inverness, een vlucht van ongeveer 90 minuten. Ook de terugvlucht is handig vanaf de kleine luchthaven van Inverness. Houdt er wel rekening mee dat afhankelijk van de reisdagen er de keuze is uit een of twee vluchten per dag. Vooral voor de terugvlucht is het leuker om een middagvlucht te hebben.

Uw huurauto. Voor uw autoreis door de Highland boeken wij voor u een auto in stijl en passend bij een Schotland reis. Wij kiezen voor de ruime Land Rover Vogue. Deze Britse klassieker is de modernste in zijn soort en als 4WD is het een passende auto voor een reis door het ruige Noorden van Schotland.


De luxe accommodaties in de Highlands

Op deze reis door Noord-Schotland maken wij gebruik van de meest luxe accommodaties in de Noordelijke Highlands. Geen hotel of lodge is hetzelfde en ieder plekje heeft zijn eigen charme, dat is ook iedere dag een verrassing. En natuurlijk zijn de ontbijten en de uitgebreide diners zijn op alle dagen inclusief.

Een optie is om de reis uit te breiden met een of twee extra nachten op een van de locaties.

Hieronder hebben we de hotels en lodges op een rijtje gezet:Eigen Auto - Overtocht veerboot IJmuiden-Newcastle  (DFDS Seaways)

Kaipara Reizen is agent voor DFDS Seaways en kan ook de overtocht met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle on Tyne voor u regelen. Omdat u vanuit Newcastle on Tyne nog naar Noord Schotland moet rijden zal de totale reisduur 2 dagen langer zijn dan in de dag-tot-dag beschrijving.

De prijs is afhankelijk van uw reisdatum en beschikbaarheid. Voor een retour overtocht met 2 personen en 1 auto, met overnachtingen in een 2-persoons zeezichthut, met een 2-persoonsbed en eigen douche en toilet kunt u op een toeslag vanaf € 300,- per persoon rekenen. Daar komen dan nog 1 à 2 extra overnachtingen onderweg bij.

Neem contact met ons op voor een exacte prijsopgave voor de autoreis met eigen vervoer, inclusief veerbootovertocht en extra overnachting(en).