Luxe autoreis Noord Schotland & Highlands

Prachtige reis door Highlands - verblijf in 4 & 5 sterren lodges en hotels

Met deze luxe autoreis naar Schotland overnacht u in de beste 4 en 5-sterren lodges van deze dunbevolkte regio. Iedere lodge of hotel heeft zijn eigen charme en natuurlijk een bijpassende keuken met het beste van het Schotse land. Natuurlijk zijn er de prachtige landschappen, de woeste westkust en verborgen weggetjes in het eeuwenoude land.

In een ruime huurauto reist u in stijl door de Highlands. U rijdt iedere dag aan de hand van onze beproefde reisbeschrijving naar de minder bekende plekjes van Noord-Schotland.


Bekijk ons reisaanbod en ervaar ook waarom onze klanten onze reizen beoordeeld hebben met een 9+

Dag 1: Vliegen naar Inverness

De korte vlucht met de KLM van Schiphol brengt u op de kleine luchthaven van Inverness. Na de formaliteiten bij de douane kunt u in de aankomsthal uw huurauto ophalen bij de autoverhuurder.

Vanaf Inverness rijdt u via een rustige route zuidwaarts. De drukke hoordroute vermijdend reist u door de heuvels van Moray, uitgestrekte heidevelden en met de bergen van de Cairngorms aan de horizon. Een goed begin van een reis door de Highlands van Schotland.

Even buiten Pitlochry verblijft u twee nachten in het 5-sterren Fonab Castle Hotel. De ontbijten en de uitgebreide diners zijn inclusief.

Dag 2: Loch Tay en het Trossach National Park

T
en westen van Pitlochry ligt het zuidelijkste deel van de Highlands. Op dag 2 kunt u een dagtocht maken, rijdend via landelijke routes naar een van de mooiste valleien van midden-Schotland. Dit is een echte roadtrip, over smalle weggetjes, langs riviertjes en door het hoge bergland van het Trossach National Park.

Breng ook een bezoek aan het Crannog Centre en strijk neer in het oudste hotel van het land voor een Schotse lunch.

Terug in Pitlochry kunt u nog naar een van de twee whiskydistilleries, aan u de keuze.
Voldaan keert u terug in het Fonab Castle Hotel, tijd voor een 3-gangen diner in het Sandeman restaurant.

Dag 3: Naar het westen - The Argyll


Via een rustige landelijke route rijdt u westwaarts naar de regio genaamd The Argyll. Deze streek is de geboorteplaats van het Keltische Schotland, de naam betekent letterlijk "het land van de Gaels".
Het is een prachtig gebied met een ruige kustlijn en vele kleine en grotere eilanden. Het stadje Oban is een gezellig havenstadje en een ideale plaats om langs de waterkant versgevangen vis te eten.

Op een kwartier rijden van Oban ligt uw accommodatie voor de komende twee dagen. Het klassieke landhuis is gelegen op een eilandje en is dan ook genaamd het Isle of Eriska Hotel.

Het is een luxe resort hotel met bijbehorende Spa faciliteiten en er is natuurlijk een uitstekend restaurant. Zoals bij alle hotels is ook hier ontbijt en het uitgebreide diner inclusief.

 

Dag 4: Dagtocht naar Isle of Mull en Iona


Wij boeken voor u de veerboot naar het Isle of Mull tien uur in de ochtend. Het is maar een korte rit naar de veerhaven van Oban en de oversteek naar Craignure duurt 50 minuten. 

U rijdt dan over het grote eiland Mull tot aan het kleine Ffionport aan de westpunt van het eiland. Hier laat u de auto staan en steekt met een veerpontje over naar het kleine Iona.

Van verre ziet u al de oude Abbey, de heilige grond van Schotland. In de 6e eeuw ging hier de Ierse monnik Columba aan land. Deze Columba stichtte een klooster en vanaf Iona werd het Christendom door Schotland verspreid. Maar al ver voor Christelijke tijden en ook in de pre-Keltische periode van de steencirkelbouwers, was Iona al een heilige plaats. Met dat in gedachten is het hier rondwandelend, in zon of regen, een magisch oord.

Na uw bezoek aan Iona rijdt u via een mooie landelijke route weer terug naar de veerhaven. Uiteindelijk in de vroege avond vaart u dan met de grote Calmac ferry weer terug naar het vasteland.

 

Dag 5 en 6: Het lege bergland van Westerross


Vandaag is een rijdag naar een van de meest afgelegen streken van Groot-Brittanië. Deze westelijke kustregio is een woest bergland met een totale bevolking van nog geen 50.000 inwoners. Het landschap is een reliek uit de ijstijden, met diepe door gletsjers uitgeslepen valleien en steile rotswanden.

Daar past natuurlijk een mooie accommodatie bij en wij hebben voor u gekozen het klassieke Torridon Hotel

Op uw tweede dag in Wester Ross kunt u een van de mooiste ritten van het land maken, een tocht op het schiereiland van Applecross. U rijdt over smalle weggetjes en bij iedere bocht is er weer een adembenemend panorama van bergen en cottages aan de Lochs van dit westland.

 

Dag 7 en 8: Inverewe en The Assynt


Kan het nog ruiger en leger dan Wester Ross? Jazeker, want verder naar het noorden heeft de natuur het ruigste stukje Schotland gecreeerd in de vorm van de bergen van Assynt. Het gesteente hier hoort tot de geologisch oudste rotsformaties van Europa, en je zou bijna zeggen; dat is te zien.

U begint de dag met een rit langs Loch Ewe en Loch Broom; een rit vol geschiedenis en verrassingen. Misschien wel de grootste verrassing in dit hoge noorden zijn de tuinen van Inverewe. Nergens op de wereld groeien op deze hoge breedtegraad bomen, planten en bloemen die thuishoren in landen als Nieuw-Zeeland, Portugal en Californië. 

Dag 8. Vanaf uw hotel in Lochinver rijdt u over de smalle weggetjes naar het schiereiland van Assynt. Na iedere bocht wordt u weer verrast met een schitterend panorama. met als hoogtepunten de twee iconische bergtoppen van de Stac Pollaidh en de Suilven.

Rij nog iets verder en geniet van de ruimte, de zee en panorama's op het schiereiland van Achiltibuie. Terug landinwaarts rijdt u door het North West Highlands Geopark en langs de mystieke kasteelruine van Ardvreck Castle.

De moderne Inverlodge is speciaal gebouwd voor de forel en zalmvissers. Die komen uit alle hoeken van de wereld naar deze streek om in de afgelegen Highland wateren te vissen.
Het hotel is gebouwd op een prachtige plek, hoog boven de baai van Lochinver. Met helder weer zijn er vergezichten tot aan het mystieke eiland van Lewis.

The Assynt Scotland

Dag 9: Naar de Moray Firth


De laatste rit door de Highlands brengen u terug in het vruchtbare heuvelland in de regio Inverness. U rijdt over smalle weggetjes naar de Dornoch Firth en gaat nog even naar het noorden voor een bezoek aan het sprookjeskasteel van Schotland, het Dunrobin Castle.


Na een lunch in het oude stadje Dornoch rijdt u via de Whisky regio van Tain (Glenmorangie, Bowmore) naar Inverness en de laatste kilometers naar uw hotel.

De laatste twee overnachtingen zijn in stijl, in een Victoriaans Country House ten oosten van het stadje Nairn. Het landhuis is gelegen op een 120 hectare groot landgoed en met maar 12 kamers is het een passend kleinschalig besluit van uw reis.


Dag 10: De historische omgeving Moray


De vruchtbare gronden maakten de streek rondom Nairn en Elgin al in de oudheid een rijk gebied. De geschiedenis is alom aanwezig in dit prachtige gebied, genoeg te verkennen dus.

Begin uw dag met een bezoek aan de 6000 jaar oude Clava Cairns en dan naar het nabijgelegen slagveld van Culloden. Op de heidevlakte van Culloden werden in 1745 de feodale Schotten verwoestend verslagen door een modern Engels leger. De verloren Battle of Culloden is diep gegrift in het collectieve Schotse verleden. Na 1745 werd de Schotse clancultuur wreed ontmanteld en binnen honderd jaar waren de Highlands alleen nog maar het domein van de grootgrondbezitters. De bevolking was verjaagd naar de steden of naar Canada en Australie.

Dicht bij uw hotel vindt u een van de mooiste landhuizen van Schotland. Een bezoek aan het Brodie Castle is dan ook zeker de moeite waard.

En vergeet ook niet de optie om naar Speyside te rijden. De vallei van de River Spey is "Whisky Heartland" met distilleries als Glen Fiddich, Macallan en Glen Livet. 

 

Dag 11: Terugvlucht naar Nederland


Vanaf het hotel is het maar 45 minuten rijden naar de luchthaven van Inverness.

De terugvlucht is ook weer met de KLM, een korte vlucht van 90 minuten naar Schiphol. De vertrektijden zijn afhankelijk van de reisdag want op sommige dagen is er alleen een ochtendvlucht, andere dagen is er zowel de ochtend- als middagvlucht.

Uw reis door Noord-Schotland zit erop. Wij hopen dat u genoten heeft van het prachtige landschap en de overnachtingen in de beste hotels en lodges van de Highlands.

 

We hebben geen vaste prijs voor deze luxe autoreis door Noord-Schotland. De prijs is afhankelijk van het soort kamer in de lodges en hotels. Ook varieren de seizoensprijzen, afhankelijk dus van welke maand u op reis naar Schotland.

In overleg met u gaan wij de prijs voor de reis samenstellen. Meldt in uw aanvraag voor welke periode en in welke categorie u de kamer voor uw reis wilt. Wij controleren dan de beschikbaarheid en maken een passend voorstel.

Belangrijk wel is om op tijd te boeken. Er is maar een beperkt aanbod in accommodaties in het dunbevolkte noorden van Schotland. Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads

De vlucht en uw huurauto

Vliegen naar Schotland. U vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks met de KLM op Inverness, een vlucht van ongeveer 90 minuten. Ook de terugvlucht is handig vanaf de kleine luchthaven van Inverness. Houdt er wel rekening mee dat afhankelijk van de reisdagen er de keuze is uit een of twee vluchten per dag. Vooral voor de terugvlucht is het dan leuker om een middagvlucht te hebben.


Uw huurauto. Voor uw autoreis door de Highland boeken wij een ruime huurauto. Afhankelijk van uw wensen kan dat zijn van een middenklasse Opel Insignia tot bijvoorbeeld een SUV Audi Q5. De luxe accommodaties in de Highlands

Op deze reis door Noord-Schotland maken wij gebruik van de meest luxe accommodaties in de Noordelijke Highlands. Geen hotel of lodge is hetzelfde en ieder plekje heeft zijn eigen charme, dat is ook iedere dag een verrassing. En natuurlijk zijn de ontbijten en de uitgebreide diners zijn op alle dagen inclusief.

Een optie is om de reis uit te breiden met een of twee extra nachten op een van de locaties. Bijvoorbeeld een extra dag in de omgeving van Oban of Pitlochry. Of een 2-daags verblijf in hartje Edinburgh, waar we een uitstekend hotel optie hebben met het Nira Caledonia Hotel


Onderstaand hebben we de hotels en lodges op een rijtje gezet:
Eigen auto - Veerboot IJmuiden-Newcastle (DFDS Seaways)


Wilt u op reis met de eigen auto?
Kaipara Reizen is agent voor DFDS Seaways en kan voor u de veerboot van IJmuiden naar Newcastle on Tyne boeken. De totale reisduur is inclusief overtochten is dan twee dagen langer dan in de dag-tot-dag beschrijving.

De prijs is afhankelijk van uw reisdatum en beschikbaarheid. Voor een retour overtocht voor 2 personen + auto, met een Commodore zeezichthut - ensuite,  moet u rekenen op een prijs vanaf € 400,- per persoon.

Neem contact met ons op voor een exacte prijsopgave voor de autoreis inclusief veerboot overtocht.