Luxe autoreis Nieuw-Zeeland

28 daagse reis noorder- en zuidereiland

Sluimerend wakker worden met het geluid van de oceaan en genieten van een ontbijt in de zomerzon. Onze autoreis door Nieuw Zeeland met overnachtingen in luxe 4 & 5-sterren lodges en hotels. Een reis waar u kennismaakt met de vriendelijke en relaxte Kiwi's en reist via mooie routes.

Voor zowel de bourgondische levensgenieter als voor wie de schoonheid en rust van Nieuw-Zeelandse natuur wil ervaren is dit een prachtige reis. Wij stellen speciaal voor u een op maat gemaakt draaiboek samen, met daarin de beste restaurants en cafés, maar ook de leukste stops en rijroutes onderweg.

Bekijk ons reisaanbod en ervaar ook waarom onze klanten onze reizen beoordeeld hebben met een 9+.

Lees het dag-tot-dag programma, bekijk het fotoalbum en geniet alvast van Nieuw-Zeeland.

Dag 1  Aankomst in Auckland


In overleg met u boeken we een passende vlucht naar Nieuw-Zeeland, rechtstreeks of met een stopover in Azie of Noord-Amerika. In totaal bent u 22 vlieguren onderweg, wat resulteert in 2 reisdagen. U komt dus in de ochtend van reisdag 3 aan in Nieuw-Zeeland.

De vlucht naar Nieuw-Zeeland is niet bij de prijs voor deze autoreis inbegrepen!

U start uw reis in Auckland. De stad is schitterend gelegen tussen twee oceanen, en u verblijft er twee nachten in een van Aucklands tophotels. De binnenstad is op loopafstand maar ook de veerpontjes naar de stranden op de Northshore zijn op nog geen 5 minuten wandelen. Uw hotel is gelegen in het nieuwe havenkwartier, met de beste restaurants en een heerlijke plek om aan te komen in Nieuw-Zeeland.Luxe Hotels en Lodges
Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon wilt u natuurlijk overnachten in landelijk gelegen accommodaties. Wij hebben voor u enkele van de beste lodges en hotels van het land uitgekozen. In de steden die u op deze reis aandoet hebben we gekozen voor de topkwaliteit 4 & 5 sterren hotels.

Bij de meeste accommodaties is het ontbijt bij de prijs inbegrepen. Onderstaand enkele voorbeelden (klik op de link) van de hotels:

Auckland Sofitel Hotel
Rotorua Regent Hotel
Martinborough - Parehua Lodge
Wellington Museum Hotel


Dag 3 en 4: Het vulkanische Rotorua

Door een golvend, vruchtbaar heuvelland rijdt u naar Rotorua, waar u in de loop van de middag aankomt.

In en rondom Rotorua wemelt het van geisers, en hete bronnen. Teveel om allemaal te bezoeken, maar de mooiste parken hebben we voor u op papier gezet. Ga in de namiddag naar het WaiOTapu Park ten zuiden van de stad en bewonder dit natuurwonder. De stad is ook het centrum van de Maori-cultuur en u kunt er een concert bijwonen, gevolgd door een traditionele Hangimaaltijd.

U overnacht in een van de beste hotels, gelegen in de gezellige binnenstad van Rotorua.

Dag 5 en 6: Zon en zee in de Bay of Plenty

De meeste zonne-uren van het land, en gezegend met prachtige stranden. Vele rondreizen gaan voor de zon en zee naar het noorden, terwijl het hier niet voor niks Bay of Plenty heet. En daar hoef je dan niet meer dan duizend kilometer extra voor te rijden!

U overnacht aan het strand van Ohope met uitzicht op de rokende vulkaan van White Island. Een heerlijke luxe appartement met balkon en uitzicht op de oceaan.
Tijd om uit te rusten en mooie strandwandelingen te maken hier aan de "sunshine coast" van de Bay.

 

 

Dag 7 en 8: Het Tongariro National Park

Vanuit de Bay of Plenty rijdt u door puur Maori-land op een route ver van de gebruikelijke toeristische paden. Vervolgens langs het grote Lake Taupo met aan de horizon reeds de drie toppen van het Tongariro National Park.
U overnacht hier in het klassieke Chateau Tongariro.

Naast de beroemde Tongariro Crossing Walk, zijn er nog vele andere prachtige korte en langere wandelingen. Op de flanken van de bijna 3000 meter hoge Mount Ruapehu loopt u in een desolaat fascinerend landschap. Of neem de stoeltjeslift naar het hoog gelegen restaurant en geniet van de vergezichten over het imposante landschap van steen en ijs.

Dag 9 en 10: Wijngaarden van de Wairarapa

Dag 9 is een rijdag door een lieflijk boerenland van heuvels en eindeloze verten. U rijdt naar de Wairarapa, misschien de minst bekende provincie van het land, maar dat is alleen maar omdat het afgelegen ligt. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Pukaha Nature Park, een klein park met de zeldzame diersoorten zoals: Kiwi's, Tuatara's en Takahe's. (tour is inclusief)

Voor de inwoners van de hoofdstad Wellington is deze streek hun weekendbestemming, en met recht. U overnacht in het kleine dorpje Martinborough in een comfortabele lodge, te midden van de wijngaarden. Het diner is op de 1e avond inclusief, het ontbijt op beide ochtenden.

Maak een dagtocht naar de zuidkust en de afgelegen stranden en Maoridorpen bij Cape Palliser. Het uitzicht is spectaculair; op heldere dagen kunt u over de woeste Cook Strait tot de messcherpe toppen van de Kaikoura Mountains op het Zuidereiland kijken.


Dag 11: De kleine hoofdstad Wellington

Gelegen aan een mooie baai wordt Wellington vaak vergeleken met San Francisco. De stad heeft een compact centrum met als kroonjuweel het Te Papa National Museum. Verder is Wellington naast regeringscentrum ook de alternatieve hoofdstad van het land, dus vele galeries en theaters en een grote keuze aan restaurants en cafés. Genieten van de leukste stad van het land, voordat het ruige zuideiland begint.
U overnacht in het centrum van de stad in het 5-sterren Bolton Hotel. Via het parlementsdistrict loopt u vanaf het hotel in 10 minuten naar de waterkant met de restaurants en het National Museum.


Nieuwzeelandse koffiecultuur
Sinds wij voor het eerst Nieuw Zeeland bezochten, heeft er in Nieuw-Zeeland een koffierevolutie plaatsgevonden. Twintig jaar geleden bestond het aanbod vooral uit oploskoffie, maar het is nu een echt koffiewalhalla. Het zal u misschien verbazen, maar Nieuw-Zeeland heeft meer koffiebranders per hoofd van de bevolking dan waar ook ter wereld. En Wellington is niet alleen de politieke, maar ook koffiehoofdstad van het land.
Verscheidene koffiebranders zijn gevestigd in Wellington en de vele cafés in het centrum vermelden vaak precies welk type bonen zij gebruiken voor hun koffie. Bestel er een long of short black, flat white of een cappucino en geniet!

Dag 12 en 13 Wildlife langs de oostkust
In de ochtend gaat u aan boord van de veerboot en Wellington en steekt we over naar het Zuidereiland. Een prachtroute over de Cook Strait en door de zee-armen van de Marlborough Sounds. Aangekomen in het haventje van Picton. Vanuit Picton rijdt u met de auto zuidwaarts, door de rijke wijnstreek van de provincie Marlborough naar het dorpje Kaikoura.
Het kleine Kaikoura is wereldberoemd geworden om zijn Whalewatch Tours. Speciaal ontworpen boten varen naar de plekken waar de Potvissen opduiken uit de diepten. Een van de mooiste wandelingen van het land, is die rond het schiereiland, waar u loopt langs de zeehonden en de spectaculaire kalksteen rotsformaties.
U overnacht in een prachtig gelegen luxe accommodatie met uitzicht op de bergen.


Dag 15 en 16 Regenwoud aan de Westkust

Een prachtige rit voert u via de Lewis Pass door de bergen naar de woeste westkust. Van de droogte van vlaktes van Canterbury naar een uniek regenwoud aan de westkant van deze bergscheiding.
Wie van geologie houdt bevindt zich hier in een ware speeltuin in het Paparoa Nationale Park. Kalksteen, kolenlagen en zandsteen wisselen elkaar af, en dat in een regenwoud. Behalve de korte wandeling bij de beroemde Pancake Rocks is er de Pororari River Walk. Een smalle rivier kronkelend door een regenwoud al ware het een botanische tuin. Een mooie dagtocht op dag 16 laat u al dit moois zien aan de woeste kust van de Tasman Zee.
U verblijft in een 4-sterren lodge, hoog gelegen op een plateau. Op heldere dagen heeft u een spectaculair uitzicht op de Nieuw-Zeelandse Alpen en ver aan de horizon de spitse piek van de Mount Cook. Het diner is op uw dag van aankomst inclusief.


Dag 17   Gletsjers in het regenwoud

Op de bergen rondom Mount Cook valt wel veertig meter sneeuw per jaar! De extreme neerslag komt in de vorm van ijsmassa’s de machtige bergen afgegleden, gletsjers waarvan de Fox en Franz Jozef Gletsjers de grootste zijn. Deze zijn te betreden onder leiding van een gids. Een nog spectaculairder optie is een rondvlucht per helikopter over dit schitterende landschap.
U verblijft hier in een luxe houten lodge, muisstil gelegen in dit grootse landschap.Dag 18 tot en met dag 20     Genieten van het mooie Wanaka

Een prachtige rit voert u door een uitgestorven en buitenaards aandoend regenwoud. Rond het middaguur gaat het dan landinwaarts, om uit te komen bij de reusachtige gletsjermeren. Het plaatsje Wanaka is gelegen aan een machtig meer en heeft een gezellig centrum.
De omgeving nodigt uit tot kleine wandelingen of mooie autoritten in de prachtige omgeving. Maak bijvoorbeeld een dagtocht naar de Matukituki Valley en geniet van de woeste schoonheid van de besneeuwde toppen van het Mount Aspiring Park. Of rij over de Crown Pass naar Queenstown (zie onderstaande uitleg)
U overnacht hier drie nachten in een comfortabel apartement, met uitzicht op de besneeuwde toppen! Puur genieten, dat is het stille Wanaka.


Dagtocht naar Queenstown
Het is maar een korte rit over de woeste Crown Range naar Queenstown. Tijdens de afdaling ziet u waarom Queenstown een van de mooiste plekjes op aarde wordt genoemd.
Het is er gezellig druk in dit toeristen mekka van Nieuw-Zeeland, met vele excursie opties vanuit het dorp. Van bungeejump tot rondvluchten, jetboat tours of met de stoomboot een mooie tocht op het grote meer. De bergweiden boven het dorp nodigen uit tot wandelingen, maar met een cappuccino op het terras aan het bergmeer is ook een uitstekende optie.
Na een dagje Queenstown rijdt u in 80 minuten weer terug naar de rust van Wanaka.Dag 21 en 22 De grote leegte, het Fjordland

Antarctica is maar 2500km naar het zuiden als u in Te Anau bent en de vaak gure wind maakt dat een warme trui hier geen overbodige luxe is. Het Fjordland Nationaal Park heeft een oppervlakte van een derde van Nederland en is een onbewoonde wildernis van ruige fjorden en bergen. Wandel in Te Anau 's avond langs het reusachtige Lake Te Anau en geniet van de grootsheid van dit Schots aandoende Southland.
U overnacht in een comfortabele Bed & Breakfast Lodge in het kleine dorpje Te Anau, de uitvalsbasis voor dagtochten in het Fjordland Park.


Optioneel, Dagtocht naar de Milford Sound
Vertrek vroeg in de ochtend uit Te Anau voor de prachtige dagtocht naar de Milford Sound. Vanaf Te Anau is het 120 kilometer en twee uur rijden door een zeer gevarieerd berglandschap. Na de Homer Tunnel komt u dan aan in de Milford Sound, een woeste omgeving van rotswanden die tot wel 2000 meter steil om u heen oprijzen.
Om de Milford Sound op zijn mooist te zien kunt u kiezen uit een van de boottochten, om dan in aan het einde van de middag terug te rijden naar de bewoonde wereld. Wij kunnen deze excursie voor u boeken, op een van de leukste boten op het water van dit wereldberoemde Fjord.Dag 23    The Southern Ocean and Catlins
Dit is het Nieuw Zeeland van groene weiden, heuvels en duizenden schapen. De meest uitgestorven rijroutes zijn deze wegen in het zuiden. U rijdt langs de bergen naar de Antarctische Oceaan en volgt de kust oostwaarts naar het mooie schapenland van de Catlins. Doe de korte wandeling en wandel op de versteende restanten van een oerbos in Curio Bay.
Het weer kan hier ruig zijn, maar dat maakt dat het landschap een soort van Keltische mystiek heeft. De Schotse en Ierse immigranten vormen hier dan ook de meerderheid van de bevolking. U overnacht hier in dit stille zuidelijke landschap op een mooie landelijke accommodatie.Dag 24 en 25: Dunedin en het Otago Schiereiland

Het door de Schotten gestichte Dunedin, een mooie Universiteitsstad dat als een amfitheater tegen de steile heuvels opgebouwd. Lekker genieten van een stukje Europa aan de woeste oceaan. Honderd jaar geleden was het de grootste en rijkste stad van het land. De tijd ging voorbij, maar de mooie gebouwen bleven staan en maken het nu de stad met de meeste historie van het land.
Het Otago schiereiland is een bijzondere plek op onze planeet, met zeldzame kolonies albatrossen en de yellow eyed pinguin kolonie. Op eigen houtje of met een tour, onder leiding van een deskundige gids, kunt u een dagtour maken op zoek naar deze unieke diersoorten op een prachtig vulkanisch schiereiland.
U overnacht in de binnenstad in een luxe appartement. Het gezellige centrum en Octagon Square zijn op loopafstand, evenals de twee musea.Dag 26 De 4000 meter hoge Mount Cook

Vanaf Dunedin rijdt u naar het spectaculaire hart van het zuideiland. Via een van de mooiste wegen van land komt u in het droge binnenland, een abrupte verandering in landschap. Al snel duiken aan de horizon de besneeuwde toppen van de Alpen op met erboven stekend de bijna 4000 meter hoge Mount Cook.
Mount Cook is de hoogste piek van Oceanië en in het gelijknamige Nationale Park er zijn enkele wandelingen te maken naar de voet van dit ijsgeweld. In de avond, als de bussen met toeristen vertrokken zijn, is het heerlijk picknicken aan één van de gletsjermeren met uitzicht op de spectaculaire wildernis.
Na een bezoek aan het Mount Cook park is het nog 90 minuten rijden naar het Lake Tekapo Village. Hier overnacht u in de luxe lodge van Peppers Bluewater Resort, waar het diner en ontbijt inclusief zijn.Dag 27 en 28 Het schiereiland bij Akaroa

Vanaf de hoogvlakte rijdt u oostwaarts de bergen uit naar de Banks Peninsula. Dit schiereiland was ooit een reusachtige vulkaan, nu is het een van die plekjes waarvoor je naar Nieuw-Zeeland komt.
Het dorpje Akaroa ligt diep in de oude krater en is een van populaire weekendbestemmingen voor de inwoners van Christchurch. Op de doordeweekse dagen is het er een oase van rust en een paradijs voor de wandelaar, rustzoeker en genieter van het goede leven. Vanaf de havenpier kunt u een Nature Cruise maken, op zoek naar de dolfijnen in de baai. rondom Akaroa. Of lekker genieten van de leuke cafe's en winkeltjes in het plaatsje met een beetje Franse flair.
Of maak een trip naar een van de afgelegen baaien van het schiereiland, een uitstekende plaats voor een wandeling en een picknick aan het strand.
De laatste twee dagen van de reis heeft u een comfortabel luxe appartement. waar u lekker kunt uitrusten voor de reis naar huis.Dag 29 Huiswaarts (of verlenging van uw reis)

Op dag 29 het is tijd om weer terug te keren naar huis. Het is maar 80 minuten rijden naar de luchthaven van Christchurch, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor u vlucht. U vliegt vanaf Christchurch via Azie terug naar Europa en misschien heeft u zin in nog een korte stopover in Dubai, Singapore of Hongkong op uw terugreis?
Vliegt u in eenmaal door naar Nederland of Vlaanderen, dan komt dan in de ochtend van dag 30 aan op Schiphol of Brussel.


Verlenging van uw reis of stopover onderweg naar huis
Langer in Nieuw-Zeeland blijven. We hebben vele opties om uw reis te verlengen in het land zelf. Bijvoorbeeld een paar dagen op het Coromandel schiereiland of in de omgeving van Nelson en het Abel Tasman Park. Een andere veel gebruikte optie is om naar Auckland te vliegen en dan met het veerpontje naar Waiheke Island. Hier overnacht u dan 3, 4 of 5 nachten in een prachtig appartement, voordat u uitgerust naar huis vliegt.
Stopover onderweg naar huis. U kunt natuurlijk nog een stopover doen onderweg naar huis. Maak een stopover en geniet nog een paar dagen van wereldsteden als Singapore, Hong Kong of Dubai. Of kies voor de nieuwe optie van Emirates, om via Bali naar huis te vliegen.

 1 APRIL TOT 31 OKT.1 NOV. TOT 31 MAART
Luxe Hotel en Lodge Reis€ 4.850,- pp€ 5.150,- pp  


Luxe Hotel en Lodge Reis

Deze prijs is per persoon op basis van twee personen.

Inclusief in deze reis

 • Een ruime huurauto met voor zover mogelijk verzekeringen en belastingen.
 • Ook meerdere chauffeurs en oneway rental voor huurauto
 • Ongelimiteerde kilometers bij de huurauto
 • Afkoop eigen risico van auto is inclusief
 • 28 Overnachtingen in 4 & 5-sterren hotels en kwaliteitslodges
 • De meeste ontbijten zijn inclusief (behalve in de appartementen - zie uitleg dag tot dag)
 • Enkele diners zijn inclusief (zie dag tot dag uitleg)
 • De veerboot naar het Zuid-eiland
 • De auto gaat mee op veerboot, geen gecompliceerde auto-omruil!
 • Roadatlas en Reisgids
 • Uitgebreide reisbeschrijving op maat met vele tips en leuke rijroutes.
 • Afhandeling is door onze partner Snowleopard/Discover Reizen en dus ANVR & SGR

 

Exclusief:

 • De vlucht naar Nieuw Zeeland is niet bij deze reissom inbegrepen.

Vliegen naar Nieuw Zeeland en Stopover Opties

 

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor u uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn, maar houdt rekening met ticketkosten van € 1300,- tot € 1800,-. Een businessclass ticket is beschikbaar voor een prijs vanaf € 4500,-

Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines, Air New-Zealand, Cathay Pacific of Etihad.

Stopover Opties. En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Singapore, Dubai, Hongkong of Sydney. Of op de heen of terugreis heerlijk een week op Bali is natuurlijk ook erg verleidelijk.


 

 

Uw Huurauto

 

Wij huren onze huurauto's bij Nieuw-Zeelands grootste autoverhuurder. De auto's zijn een of twee jaar oud en hebben weinig kilometers op de teller. Het grootste voordeel van deze autoverhuurder is dat het een van de weinige bedrijven is die toestaat dat de huurauto meegaat op de veerboot. Dit bespaart u een frusterende auto-omruil halverwege uw reis.

Inclusief de huurprijs; verzekeringen, meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers. Ook de "afkoop eigen risico" verzekering is inclusief.

Type Huurauto. Een Toyota Camry of een met een kleine dagelijkse toeslag een ruime Toyota Highlander. Aan u de keuze.

 

Luxe Hotels, Lodges en Bed&Breakfast

 

Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon wilt u natuurlijk overnachten in landelijk gelegen accommodaties. Wij hebben voor u enkele van de beste lodges en hotels van het land uitgekozen. In de steden die u op deze reis aandoet hebben we gekozen voor de topkwaliteit 4 & 5 sterren hotels.

Bij de meeste accommodaties is het ontbijt bij de prijs inbegrepen, behalve bij de appartementen vermeld in de tekst. Ook enkele diners zijn inclusief, zie de uitleg in dag tot dag tekst. Onderstaand enkele voorbeelden (klik op de link) van de hotels:

Auckland - Sofitel Hotel
Rotorua - Regent Hotel
Martinborough - Peppers Parehua
Tekapo - Peppers Bluewater Resort

 

Op reis met uw privé chauffeur

 

Al meer dan 20 jaar begeleiden wij onze reizen in Nieuw-Zeeland. Onze man in Nieuw-Zeeland is een gekwalificeerd chauffeur en rijdt u veilig over de vele kilometers van het mooie land.

De grootste toegevoegde waarde is de kennis van alle "in & outs" van het land. Onze chauffeur laat u kennismaken met de leukste en beste restaurants en de mooiste plekjes die verborgen blijven voor de meeste reizigers. U gaat op reis met een van de grootste Nieuw-Zeeland-kenners voor een unieke reis door de prachtige natuur.

Wij reizen op onze privereizen in een comfortabele Mercedes minibus, passend bij uw luxe rondreis door Nieuw-Zeeland.

Een langer verblijf in Nieuw-Zeeland

 

Er zijn vele opties om uw reis te verlengen in het land zelf. Bijvoorbeeld een paar dagen op het ten oosten van Auckland gelegen Coromandel schiereiland, een prachtige warme omgeving met de mogelijkheid om dagtochten te maken met een huurauto.

Vlieg en rijdt naar de stad en streek rond Nelson. Vanuit deze zonnige plaats kunt u de mooie omgeving bezoeken met het Abel Tasman Park en de prachtige omgeving van de Golden Bay. Kies dan voor een verblijf op een wijngaard even ten zuiden van Nelson.

Een veel gebruikte optie is om naar Auckland te vliegen en dan met het veerpontje naar het Waiheke Island. Hier overnacht u dan 3, 4 of 5 nachten in een prachtig appartement, voordat u uitgerust naar huis vliegt.


 

Stopover in Singapore - Where East meets West

 

In deze ultramoderne stad is het heerlijk verblijven op zowel heen als terugweg naar Nieuw Zeeland. Met het perfecte Metrosysteem kunt u de stad verkennen. De vele winkels, de eindeloze culinaire verleidingen en een van de beste dierentuinen ter wereld. Onderbreek uw heen of terugreis met een of twee dagen in Singapore.

Changi Airport is een van de modernste ter wereld en het is maar een korte taxi of metrorit naar een comfortabel hotel in het centrum van de stad van de leeuw.


Dubai - Wereldstad in wording

 

Wij maken voor onze reizen naar Nieuw-Zeeland veel gebruik van de uitstekende service en connecties van Emirates Airlines. Dit geeft u de mogelijkheid om een stopover of een langer verblijf te plannen in deze Metropool van het Midden Oosten. Voor zowel de heen als de terugreis is het een uitstekende optie om uw reis te verlengen of een aangename 24 of 48 uur extra stopover te nemen.

U kunt natuurlijk in de stad zelf verblijven, maar onze keuze is meestal voor het 5-sterren Dubai Meridien Hotel. Het is gelegen op 5 minuten met de shuttleservice van de Airport Terminal, maar ook op 5 minuten wandelen van een MRT Metro Station. Het is een laagbouw complex met vijf verschillende restaurants, een prachtige tuin en twee zwembaden. Na een verblijf in het Meridien is het heerlijk om door te reizen naar Nieuw-Zeeland.