Golfreis naar Nieuw-Zeeland

Genieten van prachtig golfbanen en de mooie natuur

Golf, de meest populaire sport in Nieuw Zeeland. Vrijwel elk dorp heeft zijn eigen volwaardige golfbaan; in totaal heeft het land meer dan 400 golfbanen, waarvan er een aantal van wereldklasse zijn. Daarmee is Nieuw Zeeland het land met de hoogste dichtheid aan golfbanen. Maar het is natuurlijk ook een land met een schitterende en gevarieerde natuur, van vulkanen en tropische regenwouden tot de ruige zuidelijke alpen.

Met uw eigen huurauto of een andere optie is een privereis onder leiding van onze ervaren Nederlandse chauffeur/reisbegeleider ziet u het mooiste van het land. Veel natuur, lekker eten, comfortabele accommodaties en natuurlijk mooi gelegen golfbanen.

Dag 1 tot en met dag 5: Heenreis en aankomst in Auckland

 

De vlucht naar Nieuw Zeeland. Uw heenreis zal gaan via Azie, bijvoorbeeld een comfortabele vlucht met Emirates via Dubai of Singapore Airlines. Een stopover en verblijf in Dubai of Singapore is dan ook een aantrekkelijke optie op de lange reis naar Nieuw-Zeeland. De aankomst in Nieuw-Zeeland is in de ochtend van dag 3.

Auckland. Na de lange reis is het heerlijk uitrusten in een comfortabel hotel in de gezellige binnenstad. Of kies voor een verblijf aan de westkust in een luxe appartement bij de Golfclub van Muriwai. aan u de keuze, twee dagen stad of een landelijke lodge.

U kunt de stad verkennen, kennismaken met van het goede leven der Kiwi's en op een van deze dagen gaan genieten van een dag Golf bijvoorbeeld op bij de Gulf Harbour Golfclub. Wandel langs de levendige waterkant met vele cafe's en restaurant. Of neem het veerpontje naar Devonport en geniet van de rust van dit pittoreske stadsdeel.


Golf in Gulf Harbour (inclusief)

Al op uw eerste dag in Nieuw Zeeland kunt u genieten van een van de beste golfbanen van het land. Een uur ten noorden van Auckland ligt het moderne Gulf Harbour. In 1998 is op deze course de World Golf Championships gespeeld en de "New-Zealand Open" heeft hier 2 keer plaatsgevonden.


Gulf Harbour is de enige golfbaan in Nieuw-Zeeland ontworpen door Robert Trent Jones Jr en het ontwerp staat garant voor spannend en uitdagend golf, met bovendien een schitterend uitzicht als bonus.

Rotorua Golf Club

Dag 6 en 7: Rotorua en het vulkanisme

 

Uw eerste rijdag in Nieuw-Zeeland is een korte rit van 3 uur, naar het centrum van vulkanisch Nieuw-Zeeland. U overnacht hier in het centrum van de stad in een klein boutique hotel. Restaurants en cafe's zijn op loopafstand en u heeft de keuze uit een paar prachtige golfbanen in de fascinerende vulkanische omgeving.

Rotorua is ook het centrum van de Maori cultuur en een van de mogelijkheden is het bijwonen van een Maori culturele avond. Maar bovenal is het de levendige vulkanische omgeving waar we voor komen. Met prachtige kratermeren, borrelende bronnen en geisers en natuurlijk schitterende gelegen golfbanen.

 

 

Golf in Rotorua Golf Club (inclusief)

De Rotorua Golf Club heeft haar honderdjarig bestaan ​​in 2006 gevierd. De baan is gelegen letterlijk in een vulkanische krater op zeer poreuze puimsteen. Het bijzondere is dan ook dat u speelt tussen borrelende modderpoelen, stoomgaten, en een dampende krater bij de 14e hole. De vreemdste golf baan ter wereld?

Dag 8 en 9: The Bay of Plenty


Het is vanuit Rotorua maar 90 minuten rijden naar uw volgende plekje; een van de zonnigste gebieden van het land. U overnacht hier in een heerlijk appartement, met een eigen balkon en uitzicht op strand en oceaan. Het strand ligt letterlijk voor de deur en er zijn mooie wandelingen in de omgeving. Een pub en cafe maken het plekje compleet.

Whakatane heeft twee mooie Golfbanen beide "links" aan de Pacific Ocean. U bent in de regio buiten de toeristische route en golft hier tussen de locals aan de Sunshine Coast van het Noordeiland.
Dag 10 en 11: Tongariro National Park

 

Het reusachtige Lake Taupo is het gevolg van de grootste vulkaanexplosie van de afgelopen 5000 jaar op aarde. Een explosieve voorbode op het Tongariro National Park, waarvan de drie vulkaantoppen aan de horizon opdoemen. U verblijft hier twee nachten in een kleine lodge aan de mooie Tongariro Rivier.

Natuurlijk is er in de buurt een golfbaan voor de liefhebbers, maar op mooie dagen is het Tongariro Park een fantastische dagtour. Met korte en langere wandelopties, een lunch in het Chateau Hotel of op forel vissen in de beroemde Tongariro River.Wairarapa Golf Riversdale

Dag 12 en 13: De wijngaarden van de Wairarapa

 

Dag 12 is een rijdag door een lieflijk boerenland van heuvels en eindeloze verten. U rijdt naar de Wairarapa, misschien de minst bekende provincie van het land, maar dat is alleen maar omdat het afgelegen ligt. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Pukaha Nature Park, een klein park met de zeldzame diersoorten zoals: Kiwi's, Tuatara's en Takahe's. (tour is inclusief)

U overnacht in het kleine dorpje Martinborough in een comfortabele lodge, te midden van de wijngaarden. Voor de inwoners van de hoofdstad Wellington is deze streek hun weekendbestemming, en met recht.

De plaatselijke golfclub verwelkomt u op de tussen de wijnranken gelegen greens, of rij naar de bekende club van Masterton.

Maak een dagtocht naar de zuidkust en de afgelegen stranden en Maoridorpen bij Cape Palliser. Het uitzicht is spectaculair; op heldere dagen kunt u over de woeste Cook Strait tot de messcherpe toppen van de Kaikoura Mountains op het Zuidereiland kijken.

Dag 14 en 15: Naar het zonnige Marlborough

 

De beste wijnen uit het land komen uit de Marlborough provincie. Waar wijn is, is zonneschijn en dan natuurlijk ook mooie golfbanen. U steekt vanuit Wellington met de veerboot over naar het Zuideiland en van de veerhaven van Picton rijdt u in een half uur naar een mooi gelegen landelijke lodge.

Ga in de ochtend golfen op de club van Fairhall en misschien een leuk idee is om in de middag een boottocht te maken in de Marlborough Sounds. En dan zijn er natuurlijk de vele wijngaarden. In een straal van 5 km van uw hotel zijn er meer dan 20 wijngaarden om te proeven van de Chardonnays en Sauvignons.

 

The Marlborough Golf Club

Het echte Nieuw-Zeeland bestaat ook op de Golfbaan. Bijna ieder dorp heeft een golfbaan waar zelfs de beste banen in Nederland hun vingers zouden aflikken. Golfen tussen de Kiwi's, doen we in Blenheim op de Marlborough Golf Club. Schitterend gelegen tussen de wijnranken van de zonnigste streek van het land, gaan we hier voor een van de mooiste dagen Golf in New-Zealand.

Terrace Downs Golf Rakaia Christchurch

Dag 16 en 17: Christchurch en de Southern Alps

 

U rijdt zuidwaarts, langs Kaikoura, waar u een mooie natuurwandeling kunt maken. Of ga er mee op de Whalewatch Tour, een drie uur durende Tour op de oceaan. 


Verder rijdend langs de prachtige oostkust van het Zuideiland komt u in de grote Canterbury Provincie. Nog twee uur rijden langs de voet van de Nieuw-Zeelandse Alpen en u komt bij het golfers paradijs van Terrace Downs Resort.

Hier verblijft u twee dagen in uw eigen Villa, met uitzicht op de spectaculaire rivierdalen en Alpentoppen. Geniet hier van de rust in dit bijna onbewoonde berglandschap.

 

 

Dagtocht in de Southern Alps (optioneel)

De Nieuw-Zeelandse Alpen zijn een uniek gebergte. Een van de snelgroeiendste ter wereld, en zoals de afgelopen jaren uitwijzen, ook geologisch zeer actief.

De westkant is de natte kant met een uniek regenwoud, onze oostkant is vele malen droger en een paradijs voor wandelaars, fotografen en natuurgenieters.

Dag 18: Op naar Mount Cook

 

Natuurlijk laten we de hoogste berg van Nieuw Zeeland niet uit het programma, helemaal niet als de berg Mount Cook heet. U rijdt langs de voet van de Alpen naar de hoogvlakte van McKenzie Country, een mooie tocht met fotogenieke plekjes. Via de azuurblauwe meren van Tekapo en Pukaki komt u bij uw Lodge in Twizel.

Vanaf Twizel kunt u later in de middag of in de vroege avond een mooie rit maken naar het 50km verderop gelegen Mount Cook National Park. Er zijn enkele mooie wandelingen en als het weer het toelaat lopen we naar het Tasman Lake, aan de voet van de ijsmassa's van het Mount Cook National Park.Jacks Point Queenstown Golf Vliegen Milford Sound Fly

Dag 19 tot en met dag 22: Naar Queenstown en de Milford Sound


We bewaren het mooist tot het laatst, en we trekken er vier hele dagen voor uit.

De omgeving van het Wakatipu Basin is een van de spectaculairste plekjes op onze planeet. U verblijft hier vier nachten in een luxe Bed & Breakfast Lodge in het rustige dorpje Arrowtown. Het stadje Queenstown is 20 km verderop gelegen, een korte rit brengen u naar dit levendige bergstadje.

Natuurlijk zijn er alle activiteiten, van raft en jetboat-trips, tot helicoptertours of wandelingen langs het meer. Maar het kan ook relaxter met uitstekende restaurants, afgelegen valleien en de vele golfbanen, want golfclubs zijn er genoeg. Van het mondaine Milbrook tot het prachtig gelegen Jack's Point. Of rij over de Crown Pass en speel op de baan van Wanaka.

 

 

Naar de Milford Sound

Vanuit Queenstown kunt u een van Nieuw-Zeelands mooiste tochten maken; met het vliegtuig naar de Milford Sound. Een prachtige vlucht over de besneeuwde bergen en een van de ruigste regenwouden van onze planeet, dan de afdaling in een 2000 meter diep fjordenland en tot slot natuurlijk de boottocht door het fjord.

De volledige duur is 5 uur, dus gaat u in de ochtend, dan heeft u de middag nog voor al het moois in Queenstown.

Dag 23 en 24: Dunedin en het Otago Schiereiland


Het door de Schotten gestichte Dunedin, een mooie Universiteitsstad dat als een amfitheater tegen de steile heuvels opgebouwd. Lekker genieten van een stukje Europa aan de woeste oceaan. Honderd jaar geleden was het de grootste en rijkste stad van het land. De tijd ging voorbij, maar de mooie gebouwen bleven staan en maken het nu de stad met de meeste historie van het land.

Het Otago schiereiland is een bijzondere plek op onze planeet, met zeldzame kolonies albatrossen en pinguïns. Op eigen houtje of met een tour, onder leiding van een deskundige gids, kunt u een dagtour maken op zoek naar deze unieke diersoorten op een prachtig vulkanisch schiereiland.

En natuurlijk zijn er enkele prachtige golfclubs bij deze oudste stad van het land.

U overnacht in de binnenstad in een luxe appartement.

 

Dag 25: Oamaru en Waitaki

 

Het is maar twee uur rijden naar het mooiste stadje van het Zuidereiland, Oamaru. Maar eerst onderweg nog even aan bij de ronde stenen van Moeraki.

De kalksteengroeven in de omgeving van Oamaru hebben de stad voorzien van prachtig bouwmateriaal, resulterend in statige gebouwen. Wandel door de straten van het stadje en snuif de cultuur op van een Nieuw-Zeeland uit vervlogen tijden.

En natuurlijk hoort bij deze leuke stad een mooie Golfclub, de North Otago Club. Ook deze golfclub is weer gelegen op een prachtige locatie aan zee.

En natuurlijk slaapt u ook hier in stijl, in een Boutique Bed & Breakfast Lodge.


Dag 26 en 27: Naar Christchurch

 

Uw laatste rijdag is er een langs de oostkust en in de loop van de middag komt u dan aan in de grootste stad van het Zuideiland. Na de aardbeving van 2011 is Christchurch wordt er druk gewerkt aan de wederopbouw van het centrum. Indrukwekkend om te zien hoe het hart uit deze stad gerukt is en er een nieuwe stad verrijst.

U overnacht in Christchurch nabij het centrum, dicht bij het mooie Hagley Park, in een Boutique Hotel. Het park met zijn schitterende Botanische tuin is nog zoals voor de aardbeving. Ook het in het park gelegen museum is weer geopend en een bezoek waard.

Nog een keer naar de golfbaan en een aanrader is de Clearwater Golf Club.Dag 28 en 29: Huiswaarts of verlenging van uw reis.

 

Het is maar een korte rit van het hotel naar de luchthaven van Christchurch. Vanuit Christchurch vliegt u dan terug naar Auckland, waar u overstapt op de vlucht naar Nederland of Vlaanderen. De aankomst op Schiphol of Brussel is op de ochtend of middag van dag 29.

Langer in Nieuw-Zeeland blijven. We hebben vele opties om uw reis te verlengen in het land zelf. Bijvoorbeeld een paar dagen op het Coromandel schiereiland of in de omgeving van Nelson en het Abel Tasman Park. Een andere veel gebruikte optie is om naar Auckland te vliegen en dan met het veerpontje naar Waiheke Island. Hier overnacht u dan 3, 4 of 5 nachten in een prachtig appartement, voordat u uitgerust naar huis vliegt.

Stopover onderweg naar huis. U kunt natuurlijk nog een stopover doen onderweg naar huis. Maak een stopover en geniet nog een paar dagen van wereldsteden als Singapore, Hong Kong of Dubai.

De Nieuw Zeeland Golf Reizen

 

Onze golfreizen naar Nieuw-Zeeland stellen wij samen in overleg met de klant. De prijs is dan ook afhankelijk van het soort accommodaties en de activiteiten die u in uw reis wilt opnemen.

Heeft u zin om met uw vriendenclub of familie/gezin een mooie golfreis naar Nieuw-Zeeland te maken? Neem contact met ons op, en we gaan aan de slag met uw droomreis Nieuw Zeeland.

Vliegen naar Nieuw-Zeeland

 

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor u uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn, maar houdt rekening met ticketkosten van € 1300,- tot € 1800,-. Een businessclass ticket is beschikbaar voor een prijs vanaf € 4500,-

Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines, Air New-Zealand, Cathay Pacific of Etihad.

Stopover Opties. En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Singapore, Dubai, Hongkong of Sydney.

 

Uw accommodaties opties op deze reis

 

Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon wilt u natuurlijk overnachten in landelijk gelegen accommodaties. Wij maken voor u een keuze uit passende kwaliteitslodges en hotels, zoals onderstaande voorbeelden. In overleg met u kiezen wij de passende accommodaties. Bij de meeste accommodaties is het ontbijt bij de prijs inbegrepen.

 

De huurauto voor uw reis

 

Wij huren onze huurauto's bij Nieuw-Zeelands grootste autoverhuurder. De auto's zijn een of twee jaar oud en hebben weinig kilometers op de teller. Het grootste voordeel van deze autoverhuurder is dat het een van de weinige bedrijven is die toestaat dat de huurauto meegaat op de veerboot. Dit bespaart u een frusterende auto-omruil halverwege uw reis.


Inclusief de huurprijs; verzekeringen, meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers. Ook de "afkoop eigen risico" verzekering is inclusief.

Type Huurauto. Een Toyota Camry of een met een kleine dagelijkse toeslag een ruime Toyota Highlander. Aan u de keuze.

Langer verblijf in Nieuw Zeeland

 

U kunt uw reis natuurlijk verlengen met extra dagen in Nieuw Zeeland. Een paar dagen uitrusten op het ruige Zuideiland, in de schitterde omgeving van Akaroa Harbour. We hebben hier een schitterend adres waar u heerlijk kunt wandelen en zelfs zeekajakken met dolfijnen. Dit alles op nog geen 100km van Christchurch.

Of misschien uitrusten in de warmte van het noordelijkste deel van het land. The Bay of Islands of Coromandel zijn heerlijke locaties voor een paar dagen zon&zee. Ook hebben we goede contacten met een aantal kwaliteits outdoorbedrijven. Voor bijv. een paar dagen met een internationale groep zeekajakken, wandelen of fietsen.

 

Stopover - USA South West

 

Wanneer u met Air New Zealand vliegt, is het een optie om via de USA te vliegen. U stapt dan uit in Los Angeles vanwaar u met een huurauto het Zuidwesten van de USA kunt verkennen. Ook in de winter en het voorjaar is het heerlijk vertoeven in dit zonnige deel van de wereld. Rij naar Las Vegas en Death Valley en geniet van de aangename warmte van de woestijn. Of bezoek de Canyons in hun winterse glorie.

 

Stopover - Singapore: Where East meets West

 

In deze ultramoderne stad is het heerlijk verblijven op zowel heen als terugweg naar Nieuw Zeeland. Met het perfecte Metrosysteem kunt u de stad verkennen. Vele winkels, de eindeloze culinaire verleidingen, en een van de beste dierentuinen ter wereld.

Changi Airport is een van de modernste ter wereld en het is maar een korte taxi of metrorit naar een comfortabel hotel in het centrum van de stad van de leeuw.

Stopover - Bali

 

Genieten op het strand van Bali
En waarom u vakantie niet beginnen of eindigen op het mooiste eiland van Azië. Vliegen via Singapore en na een korte vlucht landt u dan in Denpasar. U verblijft er in een lekker hotel aan de Indische Oceaan. Natuurlijk kunt u het eiland verkennen met schitterende dagtochten vanaf uw hotel. Informeer bij ons naar de mogelijkheden van deze stopover!