• Ochtend aan Lake Wanaka

Boutique autorondreis naar Nieuw-Zeeland

Exclusieve droomreis naar Pacific Paradise

Droomreis voert u langs de toplodges en hotels in Nieuw-Zeeland. Van de Solitaire Lodge in Rotorua tot aan de Matakauri Lodge aan het Lake Wakatipu in Queenstown. U reist door het schitterende landschap, met iedere dag vele opties. Van helikoptervluchten boven de gletsjers, wandelingen in de Nationale Parken, zeilen in de Marlborough Sounds of gewoon heerlijk genieten van de beste lodges en resorts in Nieuw-Zeeland.

Reizen naar Nieuw Zeeland in stijl. Met onze 20 jaar ervaring in het schitterende land bieden we u dit topproduct. Geniet van een land met een fascinerende geologie, een woest klimaat, eindeloze stranden en een gastvrije bevolking.

Onze klanten beoordelen de autoreizen met een 9+ en zijn zeer tevreden met zowel de route als accommodaties. Wij maken voor iedere reis een reisbeschrijving op maat. Daarmee vindt u onderweg de mooiste routes en plekjes en kunt de beste restaurants bezoeken.

Dag 1 tot en met dag 4: Heenreis en aankomst in Auckland

Het is een lange reis naar Nieuw Zeeland, en aan te raden is een stopover in bijvoorbeeld Singapore, Hongkong of Dubai. U komt aan in Auckland op uw 3e reisdag.

De stad is schitterend gelegen tussen twee oceanen, en u verblijft er twee nachten in een van Aucklands tophotels. De binnenstad is op loopafstand maar ook de veerpontjes naar de stranden op de Northshore zijn op nog geen 5 minuten wandelen.

Het Sofitel Viaduct Harbour Hotel is gelegen in het nieuwe havenkwartier, met de beste restaurants en een heerlijke plek om aan te komen in Nieuw-Zeeland.

 

 

Uw luxe accommodaties in Nieuw-Zeeland
Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon wilt u natuurlijk overnachten in landelijk gelegen accommodaties. Wij hebben voor u enkele van de beste lodges en hotels van het land uitgekozen. In de steden die u op deze reis aandoet hebben we gekozen voor de topkwaliteit 5 sterren hotels.

Onderstaand enkele voorbeelden (klik op de link) van de hotels:

Dag 5 en 6: luxury Retreat in Rotorua

Door een golvend vruchtbaar heuvelland rijdt u van Auckland naar Rotorua, waar u dan in de loop van de middag aankomt.

In en rondom Rotorua wemelt het van geisers en hete bronnen. Teveel om allemaal te bezoeken, maar de mooiste parken hebben we voor u op papier gezet, zoals het mooiste park, het Wai-OTapu Park. U overnacht in een van de mooiste lodges van het land. De Solitaire Lodge ligt aan het Lake Tarawera, met uitzicht op de Tarawera Vulkaan.

Rotorua is het centrum van de Maori cultuur en u kunt een culturele avond bijwonen om meer te weten te komen over dit unieke volk. De lodge heeft een kleine watertaxi, waarmee u excursies kunt maken op het Tarawera Lake. Of geniet van een heerlijk "Spa treatment" in het hotel.

 

Dag 6 en 7: Het Tongariro Nationale Park

Vervolgens langs het grote Lake Taupo met aan de horizon reeds de drie toppen van het Tongariro National Park. U overnacht in uw eigen "Executive Villa" bij een van de beroemdste vislodges van de wereld, de Tongariro Lodge.

Naast de beroemde Tongariro Crossing Walk, zijn er nog vele andere prachtige korte en langere wandelingen. Op de flanken van de bijna 3000 meter hoge Mount Ruapehu loopt u in een desolaat fascinerend landschap. Of neem de stoeltjeslift naar het hoog gelegen restaurant en geniet van de vergezichten over het imposante landschap van steen en ijs.

Wilt u het park en de vulkanen op zijn best zien, dan is er de mogelijkheid om een rondvlucht te maken boven deze vulkaanreuzen van het Noord-eiland.

Dag 9 en 10: De wijngaarden van de Wairarapa

Dag 9 is een rijdag door een lieflijk boerenland van heuvels en eindeloze verten. U rijdt naar de Wairarapa, misschien de minst bekende provincie van het land, maar dat is alleen maar omdat het afgelegen ligt. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Pukaha Nature Park, een klein park met de zeldzame diersoorten zoals: Kiwi's, Tuatara's en Takahe's. (tour is inclusief)

U overnacht in het kleine dorpje Martinborough in een comfortabele lodge, te midden van de wijngaarden. Voor de inwoners van de hoofdstad Wellington is deze streek hun weekendbestemming, en met recht.

Maak een dagtocht naar de zuidkust en de afgelegen stranden en Maoridorpen bij Cape Palliser. Het uitzicht is spectaculair; op heldere dagen kunt u over de woeste Cook Strait tot de messcherpe toppen van de Kaikoura Mountains op het Zuidereiland kijken.

Dag 11: De Hoofdstad Wellington

Het is maar twee uur rijden naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Tussen al het landelijke mooie een dag in knus Wellington.

Liggend aan een mooie baai wordt Wellington soms vergeleken met San Francisco. De stad heeft een compact centrum met als kroonjuweel het Te Papa National Museum. Verder is Wellington naast regeringscentrum ook de alternatieve hoofdstad van het land, dus vele galeries en theaters en een grote keuze aan restaurants en cafés.

Overnachten doet u in een boutique 5-sterren hotel in de binnenstad. Alles lekker op loopafstand voor een leuk dagje stad.

Dag 12 en 13: Twee dagen in het paradijs van de Marlborough Sounds

Met de veerboot steekt u over naar het Zuideiland, de leegte van de Marlborough Sounds binnenvarend. In Picton aangekomen parkeert u de auto en stapt aan boord van een snelle watertaxi. Deze brengt u in een uur naar uw paradijselijke bestemming, schitterend gelegen aan een van de baaien.

Er zijn hier geen wegen, en uw lodge is dan ook letterlijk zelfvoorzienend. Uw overnacht in prachtige Lodge aan een baai, met mooie wandelroutes door de bossen.
Twee dagen genieten van de zee, de rust en de natuur!

Whalewatch Kaikoura photo

Dag 14 en 15: Wildlife langs de oostkust

In de ochtend vaart u met de watertaxi weer terug naar Picton. Vanuit Picton rijdt u met de auto zuidwaarts, door de rijke wijnstreek van de provincie Marlborough naar het dorpje Kaikoura.

Het kleine Kaikoura is wereldberoemd geworden om zijn Whalewatch Tours. Speciaal ontworpen boten varen naar de plekken waar de Potvissen opduiken uit de diepten.

Een van de mooiste wandelingen van het land, is die rond het schiereiland, waar u loopt langs de zeehonden en de spectaculaire kalksteen rotsformaties. U overnacht in een prachtig gelegen unieke accommodatie met uitzicht op de bergen.

Dag 16: Hanmer Springs, rust in de Alpen

Vanuit Kaikoura rijdt u over van de mooiste routes van het Zuideiland naar het zuiden. Na iedere bocht in de weg - en er zijn er vele - doemt weer een prachtig panorama op.

Uiteindelijk rijdt u het kleine dorpje Hanmer Springs binnen, waar een nacht verblijft in de vijfsterren Braemer Spa Lodge.

Even uitrusten van het reizen in uw eigen Spa Suite of misschien toch maar erop uit, de bergen van de Southern Alps in.

Dag 17 en 18: De Wild Westcoast

Een dagtocht door de bergen voert u naar de woeste westkust. Wie van geologie houdt bevindt zich hier in een ware speeltuin. Kalksteen, kolenlagen en zandsteen wisselen elkaar af, en dat in een uniek regenwoud.

Behalve de korte wandeling bij de beroemde Pancake Rocks is er de Pororari River. Een smalle rivier kronkelend door een regenwoud al ware het een botanische tuin.

U overnacht in een 5-sterren Bed & Breakfast Lodge in het regenwoud. Alweer zo'n uniek plekje op deze prachtige Nieuw-Zeeland reis.

Dag 19: Gletsjers in het regenwoud 

Op de bergen rondom Mount Cook valt wel veertig meter sneeuw per jaar! Deze extreme neerslag komt in de vorm van ijsmassa’s de machtige bergen afgegleden. Gletsjers waarvan de Fox en Franz Jozef Gletsjers de grootste zijn. Deze zijn te betreden onder leiding van een gids. Een nog spectaculairder optie is een rondvlucht per helikopter over dit schitterende landschap.

Lekker slapen in een luxe houten lodge, muisstil gelegen in dit grootse landschap.

Dag 20 en 21: Pure schoonheid in Wanaka

Een prachtige rit voert u langs de westkust, door een uitgestorven en buitenaards aandoend regenwoud. Rond het middaguur gaat het dan landinwaarts, om uit te komen bij de reusachtige gletsjermeren. Het plaatsje Wanaka is gelegen aan een van die machtige meren.

Het is erg prettig vertoeven in het kleine Wanaka. Met uitstekende restaurants maar vooral met de prachtige omgeving van bergen en meren. Haal uw hart met korte en langere wandelingen, bezoek het grappige Puzzling World en geniet van een goed glas wijn bij de mooiste zonsondergang van het land.

Uw Lodge met uitzicht op de besneeuwde toppen is weer een schitterende accommodatie.

Dag 22 en 23: Het goede leven in de Alpen

Het is maar een korte rit over de woeste Crown Range van Wanaka naar Queenstown. Tijdens de afdaling ziet u waarom Queenstown een van de mooiste plekjes op aarde wordt genoemd. Het heeft alles wat er maar te bedenken is op het gebied van buitensport. De bergweiden boven het dorp nodigen uit tot wandelingen, maar met een cappuccino op het terras aan het bergmeer is ook een uitstekende optie.

Uw slaapt twee nachten in een luxe lodge, prachtig gelegen met vergezichten over het Lake Wakatipu en de woeste bergen van het Southland.

  

Overnight op een cruise in Fjordland
U kunt boeken op een van de "Overnight Cruises" in de Milford of de Doubtful Sound. U rijdt dan naar het zuiden en gaat aan boord van een de Fjordland Jewel een speciaal voor dit Fjord gebouwd schip.

Volledig verzorgd en varend door een spectaculair landschap van bergen, watervallen en regenwoud!

Dag 24 en 25: Het Edinburgh of the South 

Het door de Schotten gestichte Dunedin, een mooie Universiteitsstad dat als een amfitheater tegen de steile heuvels opgebouwd. De stad is na tientallen jaren ontwaakt uit een diepe slaap, met vele nieuwe leuke restaurants, cafe's en uitstekende en musea. Lekker genieten van een stukje Europa aan de woeste oceaan.

Het Otago schiereiland is een bijzondere plek op onze planeet, met zeldzame kolonies albatrossen en pinguïns. Onder leiding van een deskundige gids kunt u een tour maken op zoek naar deze unieke diersoorten op een prachtig vulkanisch schiereiland.

De klassieke accommodatie is gelegen hoog op de heuvels van het schiereiland.

Dag 26: Op naar Mount Cook en Lake Tekapo 

U rijdt van Dunedin naar Oamaru, een leuke stop voor de koffie en een korte wandeling door Oamaru. Dan volgt een prachtige rit door de wijdse Waitaki Valley naar hetr droge binnenland.

De Mount Cook is de hoogste piek van Oceanië en er zijn vele wandelingen te maken naar de voet van dit ijsgeweld. In de avond, als de bussen met toeristen vertrokken zijn, is het heerlijk picknicken aan één van de gletsjermeren met uitzicht op de spectaculaire wildernis.

Na de Mount Cook is het nog anderhalf uur rijden naar alweer zo'n mooi plekje, waar u overnacht in een landelijk gelegen lodge aan het Lake Tekapo.

Dag 27 en 28: Naar Christchurch

Uw laatste rijdag is er een langs de voet van de Southern Alps. In de loop van de middag komt u dan aan in de grootste stad van het Zuideiland.

Na de aardbeving van 2011 is Christchurch nog maar net begonnen aan de wederopbouw van het centrum. Indrukwekkend om te zien hoe het hart uit deze stad gerukt is. Maar dat heeft de bewoners niet somber gemaakt; ze bouwen –met gevoel voor humor- aan een nieuw Christchurch. Het prachtige Hagley Park met zijn schitterende Botanische tuin is nog zoals voor de aardbeving. Ook het in het park gelegen museum is weer geopend en een bezoek waard.

U overnacht in de stad, tegenover het mooie Hagley Park in The George Hotel.

Dag 29 en 30: Huiswaarts of verlenging van uw reis

Op dag 29 het is tijd om weer terug te keren naar huis. U vliegt vanaf de kleine luchthaven in Christchurch terug naar Nederland. De meeste vluchten hebben een stop in Australie, een optie die door onze klanten vaak gebruikt wordt om nog een paar dagen toe te voegen aan hun reis.

Vliegt u in eenmaal door naar Nederland of Vlaanderen, dan komt dan in de ochtend van dag 30 aan op Schiphol of Brussel.

Prijzen voor uw luxe autorondreis naar Nieuw-Zeeland

Voor de exacte prijsopgave van onze Boutique Autorondreis Nieuw-Zeeland vragen wij u om contact met ons op te nemen. Samen met u stellen wij dan uw droomreis naar Nieuw-Zeeland samen.

Met uw keuzes uit de door uw gewenste accommodaties, maaltijden, excursies en huurauto. Maar ook natuurlijk met welke luchtvaartmaatschappij u naar Nieuw-Zeeland wilt vliegen, met eventuele stopovers/vakanties op de heen of terugreis.

Tot slot is er nog de keuze of u de reis zelf wilt doen of misschien onder begeleiding van onze ervaren reisbegeleider/chauffeur.

Wij gaan graag voor u aan de slag om een prachtige reis naar het mooie Nieuw-Zeeland te ontwerpen.

De vlucht naar Nieuw-Zeeland en Stopover Opties

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor u uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn, maar houdt rekening met ticketkosten van € 1300,- tot € 1800,-. Een businessclass ticket is beschikbaar voor een prijs vanaf € 4000,-

Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines, Air New-Zealand, Cathay Pacific of Etihad.

Stopover Opties. En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Singapore, Dubai, Hongkong of Sydney. Of op de heen of terugreis heerlijk een week op Bali is natuurlijk ook erg verleidelijk.

Een andere optie is om via de USA te vliegen, misschien een paar dagen Californie. Bij deze optie is het ook mogelijk om een stopover/vakantie op de Fiji eilanden te doen, heerlijk een Holiday in Pacific Paradise.

 


Uw huurauto in Nieuw-Zeeland

Inclusief in de huurprijs; verzekeringen, meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers. De "oneway rental" is ook inclusief. Bij de oversteek tussen de twee eilanden levert u uw huurauto bij het depot in Wellington in en krijgt in Picton een nieuwe auto. (of vice versa)

Type Huurauto. Een Toyota Camry of een Toyota Highlander, aan u de keuze.

 

Op reis met uw privé chauffeur

Al meer dan 15 jaar begeleiden wij onze reizen in Nieuw-Zeeland. Onze man in Nieuw-Zeeland is een gekwalificeerd chauffeur en rijdt u veilig over de vele kilometers van het mooie land.

Naast chauffeur is de grootste toegevoegde waarde de kennis van alle "in & outs" van het land. De leukste en beste cafe's, restaurants, en de mooiste plekjes die vaak verborgen blijven voor de meeste reizigers. U gaat op reis met misschien wel de grootste Nieuw-Zeeland-kenner voor een unieke reis door de prachtige natuur.

Wij reizen op onze privereizen in een comfortabele en luxe minibus. Een echte topreis dus, passende bij uw luxe rondreis door Nieuw-Zeeland.

Reizend door Nieuw-Zeeland, met uw eigen chauffeur, in een luxe Mercedes | Luxe autorondreis, privereis Nieuw-Zeeland
Onderweg naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, de Mount Cook | Luxe autorondreis, privereis Nieuw-Zeeland

 

 

Uw luxe accommodaties in Nieuw-Zeeland

Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon wilt u natuurlijk overnachten in landelijk gelegen accommodaties. Wij hebben voor u enkele van de beste lodges en hotels van het land uitgekozen. In de steden die u op deze reis aandoet hebben we gekozen voor de topkwaliteit 5 sterren hotels.

Onderstaand enkele voorbeelden (klik op de link) van de hotels: