• Ochtend aan Lake Wanaka

Boutique autorondreis naar Nieuw-Zeeland

Exclusieve droomreis naar Pacific Paradise

Onze droomreis voert u langs de toplodges en hotels in Nieuw-Zeeland. Van de Solitaire Lodge in Rotorua tot aan de Azur Lodge aan het Lake Wakatipu. U reist door het schitterende landschap, met iedere dag vele opties. Van helikoptervluchten boven de gletsjers, wandelingen in de Nationale Parken, zeilen in de Marlborough Sounds of gewoon heerlijk genieten van de beste lodges en resorts in Nieuw-Zeeland.

Reizen naar Nieuw Zeeland in stijl. Met onze 20 jaar ervaring in het schitterende land bieden we u dit topproduct. Geniet van een land met een fascinerende geologie, een woest klimaat, eindeloze stranden en een gastvrije bevolking.

Onze klanten beoordelen de autoreizen met een 9+ en zijn zeer tevreden met zowel route als accommodaties. Wij maken voor iedere reis een reisbeschrijving op maat. Daarmee vindt u onderweg de mooiste routes en plekjes en kunt de beste restaurants bezoeken.

Dag 1 tot en met dag 4: Heenreis en aankomst in Auckland

Het is een lange reis naar Nieuw Zeeland en aan te raden is een stopover in bijvoorbeeld Singapore of Dubai. U komt aan in Auckland op uw 3e reisdag.

De stad is schitterend gelegen tussen twee oceanen, en u verblijft er twee nachten in een van Aucklands tophotels. De binnenstad is op loopafstand maar ook de veerpontjes naar de stranden op de Northshore zijn op nog geen 5 minuten wandelen.

Het Sofitel Viaduct Harbour Hotel is gelegen in het nieuwe havenkwartier, met de beste restaurants en een heerlijke plek om aan te komen in Nieuw-Zeeland.

 

 

Uw luxe accommodaties in Nieuw-Zeeland
Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon wilt u natuurlijk overnachten in landelijk gelegen accommodaties. Wij hebben voor u enkele van de beste lodges en hotels van het land uitgekozen. In de steden die u op deze reis aandoet hebben we gekozen voor de topkwaliteit 5 sterren hotels.

Onderstaand enkele voorbeelden (klik op de link) van de hotels:

Dag 5 en 6: Luxury Retreat in Rotorua

Door een golvend vruchtbaar heuvelland rijdt u van Auckland naar Rotorua, waar u dan in de loop van de middag aankomt.

In en rondom Rotorua wemelt het van geisers en hete bronnen. Teveel om allemaal te bezoeken, maar de mooiste parken hebben we voor u op papier gezet, zoals het mooiste park, het Wai-OTapu Park.

U overnacht in een van de exclusieve lodges van het land. De Solitaire Lodge ligt aan het Lake Tarawera, met uitzicht op de Tarawera Vulkaan. De lodge heeft maar 9 luxe suites en ligt in de stilte van de natuur van Lake Tarawera.

Rotorua is het centrum van de Maori cultuur en u kunt een culturele avond bijwonen om meer te weten te komen over dit unieke volk.
De lodge heeft een kleine watertaxi, waarmee u excursies kunt maken op het Tarawera Lake. Of geniet van een heerlijk "Spa treatment" in het hotel.

 

Dag 7 & 8:  Tongariro Nationale Park

u vervolgt uw reis, naar het grote Lake Taupo met aan de horizon de drie bergtoppen van het Tongariro National Park. U overnacht aan de zuidkant van het meer in een "Executive Villa" bij een van de beroemdste vislodges van de wereld, de Tongariro Lodge.

Naast de beroemde Tongariro Crossing Walk, zijn er nog vele andere prachtige korte en langere wandelingen in het Nationale Park. Op de flanken van de bijna 3000 meter hoge Mount Ruapehu loopt u in een desolaat fascinerend landschap. Of neem de stoeltjeslift naar het hoog gelegen restaurant en geniet van de vergezichten over het imposante landschap van steen en ijs.

Wilt u het park en de vulkanen op zijn best zien, dan is er de mogelijkheid om een rondvlucht te maken boven deze vulkaanreuzen van het Noord-eiland.

Dag 9 en 10: Wijngaarden van Wairarapa

Dag 9 is een rijdag door een lieflijk boerenland van heuvels en eindeloze verten. U rijdt naar de Wairarapa, misschien de minst bekende provincie van het land, maar dat is alleen maar omdat het afgelegen ligt. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Pukaha Nature Park, een klein park met de zeldzame diersoorten zoals: Kiwi's, Tuatara's en Takahe's. 

Voor de inwoners van de hoofdstad Wellington is deze streek hun weekendbestemming, en met recht. U overnacht bij het dorpje Martinborough in een comfortabele lodge, te midden van de kleine wijngaarden. 

Maak een dagtocht naar de zuidkust en de afgelegen stranden en Maoridorpen bij Cape Palliser. Het uitzicht is spectaculair; op heldere dagen kunt u over de woeste Cook Strait tot de messcherpe toppen van de Kaikoura Mountains op het Zuidereiland kijken.

Dag 11: De Hoofdstad Wellington

Het is maar twee uur rijden naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Tussen al het landelijke moois is het ook wel lekker om een dag in de kleurrijke hoofdstad Wellington te hebben.

Liggend aan de kleine baai wordt Wellington wel eens vergeleken met San Francisco. Hip, dwars, progressief, ouderwets, artistiek, alle smaken vervlechten zich in deze leuke stad. 
De stad heeft een compact centrum met als kroonjuweel het Te Papa National Museum. Verder is Wellington naast regeringscentrum ook de "alternative capital of new-Zealand".  Met zijn vele galeries, theaters en een grote keuze aan restaurants en cafés.

Overnachten doet u in een boutique 5-sterren hotel in de binnenstad. Alles lekker op loopafstand voor dagje stad.

Dag 12 en 13:  Paradijselijke Marlborough Sounds

Met de veerboot steekt u over naar het Zuideiland, de leegte van de Marlborough Sounds binnenvarend. Deze Sounds bestaan uit honderden kilometers kustlijn, tientallen baaien en alle vervoer gaat er over het water. 

In Picton aangekomen parkeert u de auto en stapt aan boord van een snelle watertaxi. Deze brengt u in een uur naar uw paradijselijke bestemming, schitterend gelegen aan een van de baaien.

Er zijn hier geen wegen en uw lodge is dan ook letterlijk zelfvoorzienend. Uw overnacht in dit prachtige resort, gelegen aan een kleine baai, met mooie wandelroutes door de bossen.
Of er ga een ochtend mee op de "Swim with Dolphins Tour". 
Twee dagen genieten van de zee, de rust en de natuur!

Dag 14 en 15: Wildlife langs oostkust

In de ochtend vaart u met de watertaxi weer terug naar Picton. Vanuit Picton rijdt u zuidwaarts, door de rijke wijnstreek van de provincie Marlborough naar het dorpje Kaikoura. Tijd voor een lunch in een van de beroemde wijngaarden van Nieuw-Zeeland.

Het kleine Kaikoura is wereldberoemd geworden om zijn Whalewatch Tours. Speciaal ontworpen boten varen naar de plekken waar de Potvissen opduiken uit de diepten.

Een van de mooiste wandelingen van het land, is die rond het schiereiland, waar u loopt langs de zeehonden en de spectaculaire kalksteen rotsformaties.
U overnacht even noordelijk van het dorp, aan de voet van de 2500 meter hoge Kaikoura Mountains. De Hapuku Lodge is een unieke accommodatie met naast de lodge enkele in boomhutstijl gebouwde luxe kamers. 

Dag 16: Hanmer Springs, rust in de Alpen

Vanuit Kaikoura rijdt u over een van de mooiste routes van het Zuideiland naar het zuiden. Na iedere bocht in de weg - en er zijn er vele - doemt weer een prachtig panorama op. Deze woeste bergstreek is zeer dunbevolkt en met duizenden schapen, steile bergen en vele riviertjes is dit het Nieuw-Zeeland uit de folder.

Uiteindelijk rijdt u het kleine dorpje Hanmer Springs binnen, waar een nacht verblijft in de vijfsterren Braemer Spa Lodge.

Even uitrusten van het reizen in uw eigen Spa Suite of misschien toch maar erop uit, de bergen van de Southern Alps in.

Dag 17 en 18: Wild Westcoast

Vanaf de droge oostkant van de Alpen gaat u via de spectaculaire route van de Arthurs Pass naar het regenwoud van de provincie Westland.

Even buiten het Greenstonestadje Hokitika overnacht in een Boutique Bed & Breakfast Lodge. Alweer zo'n uniek locatie met uitzicht over de grootse vallei aan de voet van de Alpen.

Een dagtocht vanuit Hokitika voert u langs de prachtige woeste westkust. Wie van geologie houdt bevindt zich hier in een ware speeltuin. Kalksteen, kolenlagen en zandsteen wisselen elkaar af, en dat in een uniek regenwoud.

Behalve de korte wandeling bij de beroemde Punakaiki Pancake Rocks is er de Pororari River. Een smalle rivier kronkelend door een regenwoud al ware het een botanische tuin. Dit oerbos is een uniek bos, met bomen en planten uit een vervlogen geologische tijd.


Dag 19: Gletsjers in het regenwoud 

Op de bergen rondom Mount Cook valt wel veertig meter sneeuw per jaar! Deze extreme neerslag komt in de vorm van ijsmassa’s de machtige bergen afgegleden. Gletsjers waarvan de Fox en Franz Jozef Gletsjers de grootste zijn.

De gletsjers zijn te betreden onder leiding van een gids. Maar een nog spectaculairder optie is een rondvlucht per helikopter over dit schitterende landschap. Op uw rondvlucht boven de Franz Josef en de Fox Glacier ziet u hoe groots het landschap hier in de Nieuw-Zeelandse alpen is. 

Lekker slapen in een luxe houten lodge, muisstil gelegen in het regenwoud van de leegte van Westcoast Country.

Dag 20 en 21: Pure schoonheid in Wanaka

Een prachtige rit voert u langs de westkust, door een uitgestorven en buitenaards aandoend regenwoud. Rond het middaguur gaat het dan landinwaarts, om uit te komen in de regio van de Southern Lakes. U heeft het regenwoud nu achter u gelaten en bent nu het land van de zeven reusachtige bergmeren. 

Het is erg prettig vertoeven aan het meer van Wanaka. Het gelijknamige dorp is gezellig druk, maar de stilte ligt maar op 5 minuten rijden. Ga bijvoorbeeld westwaarts, naar de vallei met de prachtige naam; Matukituki Valley.
Haal uw hart met korte en langere wandelingen, bezoek het grappige Puzzling World en geniet van een goed glas wijn bij de mooiste zonsondergang van het land.

Uw landelijk gelegen toplodge ligt aan de voet van de bergen, op 15 minuten rijden van het gezellige centrum van Wanaka.

Dag 22 en 23: Het goede leven in de Alpen

Het is maar een korte rit over de woeste Crown Range van Wanaka naar Queenstown. Tijdens de afdaling ziet u waarom Queenstown een van de mooiste plekjes op aarde wordt genoemd. Het heeft alles wat er maar te bedenken is op het gebied van buitensport. De bergweiden boven het dorp nodigen uit tot wandelingen, maar met een cappuccino op het terras aan het bergmeer is ook een uitstekende optie.
Dan zijn er natuurlijk alle "Thrill" opties, van Rafting, Jetboats, Bungeejump tot het meer relaxte paardrijden, golfen of mooie rondvluchten.

Uw slaapt twee nachten in uw luxe villa, prachtig gelegen met vergezichten over het Lake Wakatipu en de woeste bergen van het Southland.

  

Overnight op een cruise in Fjordland
U kunt boeken op een van de "Overnight Cruises" in de Milford of de Doubtful Sound. U rijdt dan naar het zuiden en gaat aan boord van een de Fjordland Jewel een speciaal voor dit Fjord gebouwd schip.
Volledig verzorgd en varend door een spectaculair landschap van bergen, watervallen en regenwoud!

Dag 24 en 25: Edinburgh of the South 

Het door de Schotten gestichte Dunedin is een Universiteitsstad dat als een amfitheater tegen de steile heuvels is opgebouwd. De stad is na tientallen jaren ontwaakt uit een diepe slaap, met vele nieuwe leuke restaurants, cafe's en uitstekende musea. Lekker genieten van dit stukje cultuur aan de woeste zuidelijke oceaan.

Het nabijgelegen Otago schiereiland is een bijzondere plek op onze planeet, met zijn zeldzame kolonies albatrossen en pinguïns. Onder leiding van een deskundige gids kunt u een tour maken op zoek naar deze unieke diersoorten op een prachtig vulkanisch schiereiland.

Uw klassieke accommodatie is gelegen hoog op de heuvels van het Otago schiereiland. Het wispelturige klimaat maakt dat het er bijna Schots mysterieus is, met soms de zeemist die over de heuvels landinwaarts kruipt.
 

Dag 26: Mount Cook en Lake Tekapo 

U rijdt van Dunedin naar Oamaru, een leuke koffiestop en maak er een korte wandeling door Victoriaans Oamaru. Dan volgt een prachtige rit door de wijdse Waitaki Valley naar het droge binnenland.

De Mount Cook is de hoogste piek van Oceanië en op een zonnige dag is het vanaf azuurblauw Lake Pukaki een prachtig plaatje.

Vanaf het Lake Pukaki is het dan nog een korte rit naar alweer zo'n mooi plekje, want u overnacht in een landelijk gelegen lodge aan het Lake Tekapo.

Dag 27 en 28: Naar Christchurch

Uw laatste rijdag is er een langs de voet van de Southern Alps. In de loop van de middag komt u dan aan in de grootste stad van het Zuideiland.

Na de aardbeving van 2011 is Christchurch nog maar net begonnen aan de wederopbouw van het centrum. Indrukwekkend om te zien hoe het hart uit deze stad gerukt is. Maar dat heeft de bewoners niet somber gemaakt; ze bouwen –met gevoel voor humor- aan een nieuw Christchurch.

Het grote Hagley Park met zijn schitterende Botanische tuin is nog zoals voor de aardbeving. Het in het park gelegen Canterbury museum is een bezoek waard. Wandel vervolgens de binnenstad in, langs de Art Centre, de kunstgallerij en dan de ruine van de Christchurch Cathedral. 
Strijk neer op de terrasjes aan het riviertje de Avon en of ga uit eten in een van de restaurants op de Oxford Terrace.

U overnacht centraal in de stad, tegenover het mooie Hagley Park in The George Hotel. Alles is handig op loopafstand en ook de luchthaven is op maar 10 minuten rijden van het hotel.

Dag 29 en 30: Huiswaarts of verlenging van reis

Op dag 29 het is tijd om weer terug te keren naar huis. U vliegt vanaf de kleine luchthaven in Christchurch terug naar Nederland.
De meeste vluchten hebben een stop in Australie, een optie die door onze klanten vaak gebruikt wordt om nog een paar dagen toe te voegen aan hun reis.


Vliegt u in eenmaal door naar Nederland of Vlaanderen, dan komt dan in de loop van dag 30 aan op de luchthaven van Schiphol of Brussel.

Of misschien wilt u nog enkele dagen langer blijven in Nieuw-Zeeland. Of u heeft zin in een leuke stopover onderweg terug naar Europe. Bijvoorbeeld een paar dagen op Bali of een verblijf in Singapore of Dubai. 
Wij hebben uitstekende contacten met reisspecialisten in deze bestemmingen. Bijvoorbeeld voor een verblijf met privechauffeur op Bali. 
Stuur ons uw wensen en wij maken een passend programma.
Uw huurauto in Nieuw-Zeeland

Voor uw reis huren wij een ruime Toyota Highlander. Deze ruime hoogzitter is een veilige auto, met AWD (all wheel drive) en veel ruimte voor uw bagage. In comfort kunt u gaan beginnen aan uw autoreis door Nieuw-Zeeland.

Wij huren onze auto's bij Nieuw-Zeeland's grootste onafhankelijke autoverhuurder.
Een groot voordeel is dat bij dit bedrijf de huurauto mee mag op de veerboot naar het andere eiland. De auto blijft dus de hele reis van u en u heeft geen gecompliceerde auto omruil tussen de twee eilanden. 

Inclusief bij uw autohuur: meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen, GPS huur en ongelimiteerde kilometers. De afkoop eigen schaderisico is ook bij de prijs inbegrepen. Dit scheelt toch al gauw € 20 tot € 30 verzekeringstoeslag per dag.

Vliegen naar Nieuw-Zeeland 

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor u uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn. Houdt rekening met Economyclass vanaf € 1500 en Businessclass vanaf € 4500,-. Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines of Air New-Zealand.

Er zijn enkele airlines die vanaf Christchurch rechtstreeks op Azie en dan door naar Nederland vliegen. Voor deze tickets vanaf Christchurch rechtstreeks naar Azie bent u vaak iets meer kwijt, maar het scheelt dan ook behoorlijk wat reistijd.
Bij uw aanvraag, vraag om de opties en kosten van deze rechtstreekse heen of terugvlucht op het Zuideiland.

Stopover Opties. En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Dubai, Singapore of op Bali.

Prijzen voor uw luxe autorondreis naar Nieuw-Zeeland

Voor de exacte prijsopgave van onze Boutique Autorondreis Nieuw-Zeeland vragen wij u om contact met ons op te nemen. Samen met u stellen wij dan uw droomreis naar Nieuw-Zeeland samen.

Met uw keuzes uit de door uw gewenste accommodaties, maaltijden, excursies en huurauto. Maar ook natuurlijk met welke luchtvaartmaatschappij u naar Nieuw-Zeeland wilt vliegen, met eventuele stopovers/vakanties op de heen of terugreis.

Tot slot is er nog de keuze of u de reis zelf wilt doen of misschien onder begeleiding van onze ervaren reisbegeleider/chauffeur.

Wij gaan graag voor u aan de slag om een prachtige reis naar het mooie Nieuw-Zeeland te ontwerpen.

De vlucht naar Nieuw-Zeeland en Stopover Opties

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor u uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn, maar houdt rekening met ticketkosten van € 1300,- tot € 1800,-. Een businessclass ticket is beschikbaar voor een prijs vanaf € 4000,-

Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines, Air New-Zealand, Cathay Pacific of Etihad.

Stopover Opties. En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Singapore, Dubai, Hongkong of Sydney. Of op de heen of terugreis heerlijk een week op Bali is natuurlijk ook erg verleidelijk.

Een andere optie is om via de USA te vliegen, misschien een paar dagen Californie. Bij deze optie is het ook mogelijk om een stopover/vakantie op de Fiji eilanden te doen, heerlijk een Holiday in Pacific Paradise.

 


Uw huurauto in Nieuw-Zeeland

Inclusief in de huurprijs; verzekeringen, meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers. De "oneway rental" is ook inclusief. Bij de oversteek tussen de twee eilanden levert u uw huurauto bij het depot in Wellington in en krijgt in Picton een nieuwe auto. (of vice versa)

Type Huurauto. Een Toyota Camry of een Toyota Highlander, aan u de keuze.

 

Op reis met uw privé chauffeur

Al meer dan 15 jaar begeleiden wij onze reizen in Nieuw-Zeeland. Onze man in Nieuw-Zeeland is een gekwalificeerd chauffeur en rijdt u veilig over de vele kilometers van het mooie land.

Naast chauffeur is de grootste toegevoegde waarde de kennis van alle "in & outs" van het land. De leukste en beste cafe's, restaurants, en de mooiste plekjes die vaak verborgen blijven voor de meeste reizigers. U gaat op reis met misschien wel de grootste Nieuw-Zeeland-kenner voor een unieke reis door de prachtige natuur.

Wij reizen op onze privereizen in een comfortabele en luxe minibus. Een echte topreis dus, passende bij uw luxe rondreis door Nieuw-Zeeland.

Reizend door Nieuw-Zeeland, met uw eigen chauffeur, in een luxe Mercedes | Luxe autorondreis, privereis Nieuw-Zeeland
Onderweg naar de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, de Mount Cook | Luxe autorondreis, privereis Nieuw-Zeeland

 

 

Uw luxe accommodaties in Nieuw-Zeeland

Op een reis naar een land met zoveel natuurschoon wilt u natuurlijk overnachten in landelijk gelegen accommodaties. Wij hebben voor u enkele van de beste lodges en hotels van het land uitgekozen. In de steden die u op deze reis aandoet hebben we gekozen voor de topkwaliteit 5 sterren hotels.

Onderstaand enkele voorbeelden (klik op de link) van de hotels: