Nieuw-Zeeland - Bed & Breakfast, Cottage & Cabin reis

31-daagse landelijke natuurreis met kleinschalige accommodaties

Met meer dan 15 grote Nationale Parken en een kustlijn van 10.000 kilometer is het Nieuw Zeeland de ultieme natuurbestemming. Op onze Nature Autoreis vermijden we de drukke toeristische plaatsen en kiezen voor stille routes. U overnacht in landelijke lodges, cabins en Boutique B&B accommodatie.

Met meer dan 30 jaar Nieuw-Zeeland reiservaring laat onze man Down Under u het mooiste van het land ervaren. Met vele wandelkilometers in het berglandschap en duizenden kilometers reizend op afgelegen weggetjes wil hij de mooiste plekjes van het natuurwonder Nieuw-Zeeland met u delen.
Bekijk de rijkdom aan NZ-ervaring op onze Passie voor Nieuw-Zeeland Facebook pagina.

Op tijd boeken en beste reisperiode. We raden aan om op tijd te boeken voor deze reis, want er is maar beperkt aanbod in landelijke accommodaties. En wilt u in de beste reisperiodes reizen, kies dan voor een reis van oktober tot de kerst of vanaf half februari tot half april. Dan is het land op z'n mooist en dat zijn de maanden dat u de drukste weken vermijdt.

Onze klanten beoordelen de autoreizen met een 9+ en zijn zeer tevreden met zowel de route als accommodaties. Wij maken voor iedere reis een reisbeschrijving op maat. Daarmee vindt u onderweg de mooiste routes, rustplekjes en de beste Kiwi-hosts.

 

Dag 1 en 2: Aankomst in Auckland

 

In overleg met u boeken we een passende vlucht naar Nieuw-Zeeland, rechtstreeks of met een stopover in Azië of Noord-Amerika. In totaal bent u 22 vlieguren onderweg, wat resulteert in 2 reisdagen. U komt dus in de ochtend van de derde reisdag aan in Nieuw-Zeeland.

De stad is schitterend gelegen tussen twee oceanen, met een gezellige centrum aan alle kanten omringt door water. Op dag 2 kunt u dan genieten van mooie wandelingen, of bezoek het mooie Auckland Museum, gelegen in de botanische tuin van de stad.

Voor de rustzoekers is er het oude stadsdeel Devonport, een kwartier varen met het veerpontje naar de Northshore. Devonport is gebouwd in de "Colonial Style" van eind 19e eeuw. Het heeft een leuke hoofdstraat met winkeltjes en cafe's in de houten huisjes. En voor wie de rust wil zoeken is er een wandeling naar North Head en dan uitrusten op Cheltenham Beach. Dan begrijpt u waarom het drukke stadse leven ook erg aangenaam kan zijn, Kiwi style.

U overnacht twee nachten een kwaliteitshotel in de binnenstad van Auckland.

 

Wai O Tapu Park Rotorua

Dag 3: Rotorua, Geysers en Kratermeren


Vanuit Auckland is het 3 uur rijden en in de loop van de middag komt u aan in Rotorua. Onderweg hebben we voor u een landelijke route, een prachtige eerste introductie in al het mooist dat nog gaat komen. Zoals op alle dagen vermijden we waar mogelijk de drukke wegen en rijdt u door een landschap om de vingers bij af te likken.

Rotorua is het "Heartland" van de Maori cultuur en u kunt er een concert bijwonen om de rijke cultuur van Polynesie te proeven. 

Maar de regio een van de meest actieve vulkanische gebieden op onze planeet. Het stadje ligt letterlijk in een vulkaankrater en de geothermische warmte komt er letterlijk uit de grond. Maak er mooie wandelingen langs de vele bronnen, geysers en borrelde meren in de streek. 

U verblijft hier buiten de stad in een mooi gelegen kleine B&B Lodge. Met de natuur voor het grijpen en genieten van de stilte van het bos.

Dag 4, 5 en 6: De magische Bay of Plenty

 

Met de meeste zonne-uren van het land en gezegend met prachtige stranden, welkom in de Bay of Plenty. U overnacht aan het strand van Ohope met uitzicht op de rokende vulkaan van White Island.

Na de lange reis naar Nieuw-Zeeland is het hier drie dagen aangenaam uitrusten in een heerlijke luxe appartement met balkon en uitzicht op de oceaan is uw thuis.

Tijd om mooie strandwandelingen te maken hier aan de "sunshine coast" van de Bay. Het lege 12 kilometer lange zandstrand nodigt uit tot lange wandelingen. Vooral de zonsopkomst, met de Stille oceaan en de bergen van de Eastcape aan de horizon maken Ohope een magisch plekje.

Maak vooral ook de dagtocht oostwaarts langs de prachtige kustroute van de Eastcape. Een rit langs de vele baaien van dit stille Maoriland, met wandelopties in het regenwoud en een picknick in dit stille landschap.


Dag 7 en 8: Het Tongariro Nationale Park


Vanaf de oostkust rijdt u in de ochtend door een dunbevolkt binnenland, een prachtige gebied met een trotse Maori bevolking. In de middag rijdt u vanaf het stadje Taupo, langs het gelijknamige meer, met aan de horizon de drie toppen van het Tongariro National Park.

U overnacht twee nachten in deze ruige streek in een Boutique Bed & Breakfast Lodge in aan de rand van het Nationale Park. 

Naast de beroemde Tongariro Crossing Walk, zijn er nog vele andere prachtige korte en langere wandelingen. Op de flanken van de bijna 3000 meter hoge Mount Ruapehu loopt u in een desolaat fascinerend landschap.

In de afgelopen 10 jaar zijn er in dit gebied nog drie kleinere uitbarstingen geweest, dus het rommelt hier nog steeds in de aarde. Is het gunstig weer, dan kunt u met de stoeltjeslift tot bijna op de top van de vulkaan... "on top of the world!".

Dag 9 en 10: Levensgenieters in Wairarapa

 

Dag 9 is een rijdag door een lieflijk boerenland van heuvels en eindeloze verten. U rijdt naar de Wairarapa, misschien de minst bekende provincie van het land, maar dat is alleen maar omdat het afgelegen ligt. Maar dat vinden wij niet erg, want het is van onze favoriete plekjes. 
Historisch gezien is deze stille regio helemaal niet afgelegen. Want het heeft een rijke Maori geschiedenis en ook geologisch gezien is het een plek die wetenschappers hoog op de lijst hebben staan om de rijkdom aan landschapstypes.

U overnacht hier in een leuke Cottage, midden in het mooie Martinborough Village. Voor de inwoners van de hoofdstad Wellington is het dorp ook een geliefde weekendbestemming. Klein maar gezellig, omringt door prachtige Boutique Vineyards.

Maak op dag 10 de prachtige rit naar de zuidkust en de afgelegen stranden en Maoridorpen bij de Cape Palliser. Het uitzicht is spectaculair; op heldere dagen kunt u over de woeste Cook Strait tot de messcherpe toppen van de Kaikoura Mountains op het Zuidereiland kijken.

Vaak wordt ons gevraagd wat nu onze voorkeur heeft, Noord of Zuideiland? Na een dagtocht naar de Cape Palliser zult u het met ons eens zijn. Die keuze is gewoon niet te maken, alles is zo mooi op beide eilanden.Dag 11: Cultuur in de hoofdstad

 

Het is maar een korte rit naar de Hoofdstad van het land, het mooie Wellington. De locatie van de stad is gelijk al een verrassing, gelegen aan een prachtige baai en gebouwd tegen de steile heuvels. Door die ligging, ingekapseld tussen zee en heuvels, is de binnenstad compact. Daarom ook is alles te voet bereikbaar en is het de populairste woonstad van het land.

Het is er altijd gezellig druk en wandel bijvoorbeeld door het opgeknapte havendistrict, met leuke cafe's, restaurants en als pronkstuk het Nationale Museum Te Papa ("ons huis"). 
Wellington is natuurlijk ook de hoofdstad en een Parlement House Tour is ook een optie. Neem dan ook de Cable Car naar de prachtige Botanische tuin, met een leuke wandeling terug, heuvelafwaarts tussen de bloemen en bomen van dit mooie park.

In de compacte binnenstad vindt u een rijkdom aan horeca, uit alle windstreken van onze planeet. 

Als accommodatie kiezen we voor een centraal gelegen 4-sterren hotel. Het ontbijt is inclusief en u heeft er een ruime kamer. Alles is daardoor ook op loopafstand en op dag 12 is het maar een korte rit naar de veerhaven.

 

Dag 12 & 13: Oversteken naar het Zuideiland

 


U vaart rond het middaguur vanuit de veerhaven van Wellington met de Interislander Ferry. De oversteek duurt drie uur en vooral de 2e helft van de tocht is erg mooi. Door de zee-armen van de Marlborough Sounds vaart u naar de kleine veerhaven van Picton.
Vanuit Picton is het dan nog een half uur rijden naar een prachtig gelegen B&B Lodge, een stille locatie tussen de eindeloze wijngaarden van de beroemde Marlborough regio.

We hebben een mooie dagtocht voor u op dag 13. Vanuit Picton vertrekt 2x per dag de Postboat voor de vier durende route langs de afgelegen lodges in de Marlborough Sounds. U heeft de keuze uit de ochtend- of middagboot.
Deze excursie wordt door onze reizigers beoordeeld als een van de mooiste tochten op hun Nieuw-Zeeland reis.

Terug tussen de wijngaarden kunt u dan genieten van de beste wijnen van het land. Er zijn vele wijngaarden te bezoeken en samen met een lekkere kaasplank is het een uitstekend idee voor een maaltijd in de warme avonden.

Kaikoura Mountains

Dag 14 & 15: Kaikoura en Wildlife

 


U vaart terug naar de bewoonde wereld en rijdt vervolgens door de wijnstreek van Marlborough naar het zuiden.

Aan de oostkust ligt het vissersdorpje Kaikoura, wereldberoemd geworden door zijn voor de kust levende potvissen. We kunnen voor u reserveren op de Whalewatch Kaikoura. De snelle boten vertrekken uit het haventje van Kaikoura en op een drie uur durende trip gaat u op zoek naar de uit de diepte opduikende walvissen.

Een van de mooiste dagwandelingen van het land is op het kalkstenen schiereiland. Hier loopt u tussen de zeehondenkolonies en geniet van de vergezichten op de bergen en de azuurblauwe Pacific oceaan.

U overnacht in een kwaliteitsaccommodatie aan de Esplanade van Kaikoura. Dit moderne hotel is gelegen op loopafstand van de gezellige hoofdstraat, maar ook aan de baai van Kaikoura, met uitzicht op de Coastal Mountains.

Dag 16 & 17: The Wild Westcoast

 

Een spectaculaire dagtocht via de woeste valleien van de Arthurs Pass brengen u in het regenwoud van de Westcoast. Deze dunbevolkte regio is een zeer gevarieerd land, een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Maar ook een gebied met een ruw randje, een heden en verleden van goud en kolenmijnen en de vele verhalen die daar bij horen.

Wie van geologie houdt bevindt zich aan de westkust in een ware speeltuin. Kalksteen, kolenlagen en zandsteen wisselen elkaar af en dat in een uniek regenwoud. Behalve de korte wandeling bij de beroemde Punakaiki Pancake Rocks is er de Pororari River. Een smalle rivier kronkelend door een regenwoud al ware het een botanische tuin.

U overnacht even buiten het stadje Hokitika in een mooie lodge. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op de Nieuw-Zeelandse Alpen, met op heldere dagen aan de horizon de ijspiek van de Mount Cook.


Dag 18: Gletsjersland

 

De extreme neerslag in dit gebied maken dat er per jaar meer dan 30 meter sneeuw op de Mount Cook valt! Als samengeperst ijs komt dit naar beneden in de vorm van reusachtige gletsjers, letterlijk tot in het regenwoud. Een gletsjerwandeling in de middag is een optie op de Franz Josef Glacier, onder begeleiding van een ervaren gids!

Wilt u dit ijslandschap op een grootse manier zien, dan kunt u met een helikopter een vlucht maken over deze gletsjers en langs de Mount Cook, een topper op onze rondreis.

U overnacht in een van de beste lodges van het dorpje. De accommodatie is een mooie houten Boutique Lodge waar een uitgebreid ontbijt inclusief is.

Dag 19 & 20: Het mooie Wanaka


Schitterend gelegen aan een honderd kilometer lang gletsjermeer, dat is het mooie Wanaka. Er zijn wandelingen en natuur te over in de omgeving en het dorp is aangenaam relaxed met leuke terrasjes en cafe's.

Geniet van uw aangename accommodatie met uitzicht op bergen en het meer. Over het meer uitkijkend ziet u de bergtoppen van het imposante Mount Aspiring National Park

Een optie is om op dag 20 de 100 km retour rit te maken naar dit prachtige Nationale Park. Het is na het Mt Cook Nationale Park het andere grote bergpark van het land. Alleen is het hier veel stiller en hoe verder u naar het westen rijdt, hoe mooier het wordt.

Een andere optie is om de mooie route over de Crown Pass naar het mondaine bergstadje Queenstown. Aan het einde van de dag komt u dan weer thuis in de stilte van Wanaka.

Wanaka is een aangenaam rustpunt op de reis naar nog veel meer moois in het zuiden.

Cottages Fjordland New Zealand

Dag 21 & 22: Het lege ruige Southland

 

Het is vanaf de zuidkust van Nieuw-Zeeland maar 2500 kilometer naar het grote ijscontinent Antartica. Dat maakt  dat een warme trui op sommige dagen geen overbodige luxe is.

Als passende landelijke accommodatie kiezen we hier voor een leuke cottage, met uitzicht op een van de grote meren van dit ruige zuidland. Wandel in de avonduren langs het grootste meer van het Zuideiland en geniet van de grootse leegte van dit landschap.

Het Fjordland Nationaal Park heeft een oppervlakte van de helft van Nederland; een onbewoonde wildernis van ruige fjorden en bergen. Behalve per vliegtuig is er maar een manier om dit grote park te bezoeken en dat is door de dagtocht te maken naar de Milford Sound.

 

Dagtocht naar de Milford Sound

Vertrek vroeg in de ochtend uit Te Anau voor de prachtige dagtocht naar de Milford Sound. De rit ernaar toe is op zich al een plaatje, al kan het stormachtig weer zijn in deze zuidelijke regionen. Maak onderweg de korte wandelingen en laat dit lege land op u inwerken.

Een optie is om te reserveren voor een Nature boottrip in de Milford Sound, de beste manier om dit beroemde fjord op zijn best te zien.
Maar ook zonder boottrip, de 200 kilometer retourrit door het lege, woeste berglandschap van het Fjordland Park is een van de mooiste ritten van het land. 

Catlins Waterval Waterfall

Dag 23: Southern Ocean en de Catlins

 

De meest uitgestorven rijroutes zijn wel de prachtige kilometers door de provincie Southland. U rijdt langs de bergen van het Fjordland naar de Antarctische Oceaan en volgt de woeste kust oostwaarts naar de mooie Catlins.

Stop voor de lunch in het stadje Invercargill en geniet van de gastvrijheid van de Schotse emigranten in deze zuidelijkste stad van het land.

Langs de zuidelijke oceaan vervolgt u uw tocht door The Catlins, dunbevolkt en na iedere bocht weer een schitterend landschap. Neem bijvoorbeeld het zijweggetje naar Curio Bay. Hier vind u op het rotsstrand de overblijfselen van een versteend bos. Maar ook een plek om langs de oceaan te wandelen, met kans op het zien van dolfijnen, zeehonden en in de late middag misschien zelfs de eerste Yellow Eyed Pinguins.

Overnachten in een kleine B&B, gelegen in dit stille land van de Catlins.

Otago Peninsula Dunedin Otago University Dunedin

Dag 24 en 25: Dunedin en het Otago Schiereiland

 

Het door de Schotten gestichte Dunedin, een mooie Universiteitsstad dat als een amfitheater tegen de steile heuvels is opgebouwd. Lekker genieten van een stukje Europa aan de woeste oceaan. Wandel door deze leuke stad met zijn vele mooie kerken, musea en parken.

Een van onze favoriete regio's in Nieuw-Zeeland is het Otago schiereiland. Heeft u extra dagen voor een verlengd reisprogramma, dan is het een aanrader om een 3-daags verblijf in te plannen voor Dunedin en het schiereiland.

Het Otago Peninsula is een bijzondere plek op onze planeet. Met een zeldzame kolonies Royal Albatrossen en de twee soorten Pinguins van Nieuw-Zeeland. Er zijn mooie wandelingen te maken en een aanrader is om te reserveren voor een avondtour bij Pinguin Place.

Ook kunt u een dagtour maken op zoek naar deze unieke diersoorten op een prachtig natuurgebied. De wegen zijn er smal en wilt u volop genieten van het natuurschoon, boek dan een van de Nature Tours.

U overnacht in een centraal gelegen accommodatie in de gezellige binnenstad van Uni-Town Dunedin.

Oamaru Victorian Precinct

Dag 26: Whitestone City Oamaru

 

Het is maar een korte rit naar een van de leukste stadjes van het land, de Whitestone City of Oamaru. Dit stadje heeft een gezellig centrum dat de Victoriaanse tijd omarmt heeft. De gebouwen in het historische hart zijn opgetrokken uit Kalksteen, afkomstig uit de nabijgelegen beroemde groeve.

In de winkeltjes en ateliers hebben kunstenaars en handwerklieden een thuis gevonden. Er is een whiskydistillery en dan is er het excentrieke NZ Steampunk HQ. Dat gaan we niet uitleggen, dat moet u gezien hebben. 

Maar het is niet alleen het stadje waarvoor u komt. Huur een fiets en ga op pad op de prachtige Alps to Ocean Trail. Dan zijn er de wandelopties in het kalkstenen achterland, bij bijvoorbeeld The Elephant Rocks.

Passend bij het Victoriaanse Oamaru, boeken we voor u een kamer in een B&B villa en een stille wijk van het stadje.

En ook voor Oamaru geldt, net als voor zoveel plaatsen in Nieuw-Zeeland, kunt u de reis verlengen, dan is Oamaru een extra dag waard.Bed & Breakfast Cabin

Dag 27: Op naar de Mount Cook

 

Het is een prachtige rit door de Waitaki Valley naar het binnenland. Het landschap wordt droger want u rijdt nu in de regenschaduw van de Nieuwzeelandse Alpen. Aan de horizon verschijnen deze hoge bergen met als kroon de besneeuwde top van Aoraki/Mount Cook.

Met bijna 4000 meter is dit hoogste piek van Oceanië en bij mooi weer is het een prachtige wandeling naar de voet van dit ijsgeweld. Doe dat in de avond, als de bussen met toeristen vertrokken zijn. Dan is het heerlijk picknicken aan één van de gletsjermeren met uitzicht op de spectaculaire wildernis.

Indien beschikbaar overnacht u in een comfortabele "Sheep Shearers Cabin" met uitzicht op Mount Cook.

Dag 28 en 29: Akaroa Peninsula

 

Vanaf de hoogvlakte rijdt u oostwaarts naar de Banks Peninsula. Dit schiereiland was ooit een reusachtige vulkaan, nu is het een van die plekjes waarvoor je naar Nieuw-Zeeland komt.

Het dorpje Akaroa ligt diep in de oude krater en is een van populaire weekendbestemmingen voor de inwoners van Christchurch. Op de doordeweekse dagen is het er een oase van rust en een paradijs voor de wandelaar, rustzoeker en genieter van het goede leven.

Vanaf de havenpier kunt u een Nature Cruise maken, op zoek naar de dolfijnen in de baai. rondom Akaroa. Of lekker genieten van de leuke cafe's en winkeltjes in het plaatsje met een beetje Franse flair.

Of maak een trip naar een van de afgelegen baaien van het schiereiland, een uitstekende plaats voor een wandeling en een picknick aan het strand.

U overnacht deze twee nachten in een landelijke Bed & Breakfast, gelegen in de heuvels van Akaroa.

Christchurch Art Centre

Dag 30: Christchurch

 
De grootste stad van het Zuideiland is Christchurch. De stad is nog herstellende van de grote aardbeving van februari 2011 en gelukkig in het stadscentrum weer levendig.

Dit leuke centrum met z'n trammetje en de grote botanische tuin maken dat het een leuke laatste dag van uw verblijf in Nieuw-Zeeland is. 

Voor uw laatste dag in Nieuw-Zeeland kiezen we voor een centraal gelegen B&B. Het is maar een korte wandeling naar het grote Hagley Park en ook het centrum is maar 10 minuten te voet.Mount Taranaki  Cabin Cottage Nieuw-Zeeland Alexandra


Huiswaarts of langer verblijf


U levert de huurauto in bij het depot van de luchthaven en bent dan klaar voor de terugvlucht naar Nederland of Vlaanderen.

De meeste vluchten zijn vanaf Christchurch naar Auckland, om dan over te stappen voor de internationale vluchten. Er zijn enkele airlines die rechtstreeks op Azie en dan door naar Nederland vliegen.
Voor de tickets vanaf Christchurch rechtstreeks naar Azie bent u vaak iets meer kwijt, maar het scheelt dan ook behoorlijk wat reistijd.

De Nieuw-Zeeland reis zit er op en we hopen dat u nog vaak terug zult denken aan dit natuurwonder Down Under.Verlenging van uw reis 

U gaat natuurlijk niet alle dagen een verre reis maken naar Down Under. Waarom niet de reis verlengen met een extra weken? Voor bijvoorbeeld ook een bezoek aan Singapore of Australie.

Wij hebben de afgelopen 20 jaar vele maatwerkreizen samengesteld die veel meer waren dan de reisroutes in onze voorbeeldreizen. Bijvoorbeeld verlengingen voor verblijf bij familie in Australie of Nieuw-Zeeland. Of een route voor reizigers die voor twee maanden door Nieuw-Zeeland wilden trekken. Met af en toe een vakantiewoning, om enkele dagen op dezelfde mooie plek te verblijven.

Zelf reizen we tussen de 8 en soms wel 16 weken door het land. Dan verblijven we vaak in leuke kleinschalige accommodaties in de minder druk bezochte regio's. 

Heeft u zin in een reis met langer verblijf of misschien een leuke langere stopover onderweg? Wij gaan graag voor u aan de slag met het maken van een mooi maatwerkvoorstel.


   Vanaf prijs per persoon
Nature B&B Autoreis Nieuw-Zeeland   € 4.750
 • Deze reis is per persoon op basis van twee personen.

 

Inclusief in deze reis:

 • Een ruime huurauto met belastingen en meerdere chauffeurs inclusief.
 • Afkoop risicoverzekering auto (bespaart 25 euro per dag)
 • Er is geen "oneway rental" toeslag 
 • 30 overnachtingen in kleinschalige Lodges,  B&B's en stadshotels
 • Op de helft van de ochtenden is het ontbijt inclusief
 • De veerboot tussen beide eilanden
 • De auto gaat mee op de veerboot, geen frustrerende auto omruil!
 • Uitgebreide Roadatlas
 • Onze uitgebreide reisbeschrijving met vele tips en leuke rijroutes.
 • Afhandeling is door onze partner Snowleopard/Discover Reizen en dus ANVR & SGR


Exclusief:

 • De vlucht naar Nieuw Zeeland is niet bij deze reissom inbegrepen.
 • De eventuele toeslagen voor van tevoren reserveren van vliegtuigstoelen zijn niet inclusief
 • Excursies en overige maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Vliegen naar Nieuw-Zeeland en Stopovers

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor u uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn, maar houdt rekening met ticketkosten Economy Class vanaf €1700,-  Businessclass tickets zijn beschikbaar vanaf ongeveer € 5500,-
Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines en KLM & Air New-Zealand combinatie.

De meeste terugvluchten zijn vanaf Christchurch terug naar Auckland, om vandaar door te vliegen naar Nederland. Er zijn enige airlines die vanaf Christchurch rechtstreeks op Azie en dan door naar Nederland vliegen. Voor deze tickets vanaf Christchurch rechtstreeks naar Azie bent u vaak iets meer kwijt, maar het scheelt dan ook behoorlijk wat reistijd.

Stopover Opties. En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Dubai, Singapore of Hongkong.

Kosten stoelreserveringen. De kosten voor het reserveren van stoelen op de vluchten naar Nieuw-Zeeland zijn niet bij de prijs inbegrepen. De vluchten naar Nieuw-Zeeland bestaan uit minimaal vier segmenten en de kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij (€ 15 tot € 30 per segment). Wilt u verzekerd zijn van een zelf gekozen plaats in het vliegtuig, dan raden wij aan om dit bij de boeking te melden. Anders kunt u vanaf 24 uur voor vertrek uw stoel gratis uitzoeken, maar kans is dat de gewilde plaats dan niet beschikbaar is.

 

 

Uw Huurauto

Wij huren onze auto's bij Nieuw-Zeelands grootste onafhankelijke autoverhuurder. Een groot voordeel is dat bij dit bedrijf de huurauto mee mag op de veerboot naar het andere eiland. Dit is erg aangenaam; geen frustrerende auto omruil maar de auto blijft de gehele reis dezelfde.

Inclusief in de huurprijs; meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers. Afkoop van eigen schade risicoverzekering is inclusief.

Type Huurauto. Een ruime Toyota Camry is uw huurauto op deze prachtige autoreis. Deze grote modellen bieden u veel ruimte en de wagen heeft automatische schakeling.
Wilt u een grotere auto, dan is bijvoorbeeld een Nissan X-trail-Allwheeldrive een uitstekende keuze. Met deze auto is het ook aangenaam rijden als u van de Highways afgaat en over de vele gravelwegen het landelijke Nieuw-Zeeland wilt verkennen. 

 


Uw accommodaties


Nieuw-Zeeland, een land dat grossiert in mooie natuur. En daar horen natuurlijk ook mooie accommodaties bij in of dicht bij de natuur.
Wij hebben een mooie selectie gemaakt van landelijke accommodaties. Afwisselend kleinschalige Boutique Bed & Breakfast, comfortabele cabin of een landelijk gelegen lodge. In enkele grotere plaatsen boeken we een aangenaam appartement of hotel.

Enige voorbeelden van onze accommodaties:

Verlenging van uw reis naar Nieuw-Zeeland

U gaat natuurlijk niet alle dagen een verre reis maken naar Down Under. Waarom niet de reis verlengen met een extra weken? Voor bijvoorbeeld ook een bezoek aan Singapore of Australie.

Wij hebben de afgelopen 20 jaar vele maatwerkreizen samengesteld die veel meer waren dan de reisroutes in onze voorbeeldreizen. Bijvoorbeeld verlengingen voor verblijf bij familie in Australie of Nieuw-Zeeland. Of een route voor reizigers die voor twee maanden door Nieuw-Zeeland wilden trekken. Met af en toe een vakantiewoning, om enkele dagen op dezelfde mooie plek te verblijven.

Zelf reizen we tussen de 8 en soms wel 16 weken door het land. Dan verblijven we vaak in leuke kleinschalige accommodaties in de minder druk bezochte regio's. 

Heeft u zin in een reis met langer verblijf of misschien een leuke langere stopover onderweg? Wij gaan graag voor u aan de slag met het maken van een mooi maatwerkvoorstel.