Autoreis naar het 'andere' Nieuw Zeeland

33-daagse reis - op zoek naar het verborgen droomland

Bekijk Nieuw-Zeeland door onze ogen, de afgelegen plekjes opzoekend. Op een reis door een land van ingeslapen dorpjes, woeste berglandschappen, dromerige stranden en mysterieuze bossen.

Misschien was u al eens in Nieuw-Zeeland en wilt meer zien van dit schitterende land. Of u heeft zin in reis naar de minder bekende gebieden van het land? Dan hebben wij voor u deze speciale reis samengesteld.

U gaat op reis langs de eindeloze zonnige oostkust van Noordeiland, bezoekt de wijngebieden van de Wairarapa en de kalksteenwonderen van Karamea. Een reis met prachtige namen als Poverty Bay, Cape Pallisser en The Elephant Rocks.
Een kwaliteitsautoreis met overnachtingen in lodges, hotels en comfortabele cabins.

Auckland - Viaduct Basin Skytower Emirates Nieuwzeeland Auckland

Dag 1 tot en met dag 3: Heenreis en aankomst in Auckland


Na een lange vlucht vanuit Nederland of Vlaanderen komt u op dag 3 aan in de grootste stad van de Zuid Pacific, Auckland. Gelegen tussen twee oceanen met een kosmopolitische sfeer door de vele volkeren en nationaliteiten die hier wonen.

U overnacht er in een kwaliteitshotel in de binnenstad. Lekker bijkomen van de reis en 's avonds genieten van een goed glas wijn aan de gezellige waterkant van de stad. Of neem het veerpontje naar de overkant en wandel langs de promenade naar het strand van Devonport.

Auckland, kleine metropool van de Pacific, is een heerlijke stad om uit te rusten van de lange reis.

Kwaliteitsaccommodaties
Misschien wel het belangrijkste aspect van uw reis is de kwaliteit van de accommodaties.

Op de reis naar het "andere" Nieuw-Zeeland, boeken wij voor u de leukste kleine lodges en hotels. Zoals de boutique bed & breakfast lodges in het Tongariro Park en bij de Arthur’s Pass, waar u 's ochtends aanschuift voor een luxe ontbijt.
Veel persoonlijke vrijheid biedt uw luxe appartement aan de Bay of Plenty en in Wanaka, met een keuken en een privéterrasje aan de oceaan. En in steden als Auckland, Gisborne en Dunedin kiezen wij voor 4-sterrenhotels.

Luxe accommodatie Ohope White Island Ohiwa Harbour Ohope Opotiki

Dag 4 en 5: De zonnige Bay of Plenty 

Dag 4 is een rit door het golvende hart van het Noordereiland. Een land vol hobbitheuvels en met als grootste rijkdom de duizenden Friese koeien.

De Bay of Plenty heeft volgens de statistieken de meeste zonnige dagen van het land, maar ligt ver van de toeristische route. Onbegrijpelijk, want met het strand voor de deur is het hier heerlijk genieten en het favoriete strand van de Kiwi's.

U overnacht hier op een van onze beste accommodaties. Twee dagen uitrusten en genieten van een luxe appartement, een zeer ruime accommodatie met groot balkon en uitzicht op de oceaan. Behalve profiteren van de zon en zee, kunt u hier heerlijke wandelingen maken en uitrusten van de lange reis naar Down Under!

 

Tolaga Bay Gisborne Eastcape Hotel reis Nieuwzeeland

Dag 6 en 7: Gisborne, het land van James Cook 

U laat de zonnegenieters in de Bay of Plenty achter ons en rijden door een woest bergland naar de Poverty Bay. Een wat ongelukkig gekozen naam, want de regio rondom Gisborne is een van de verborgen juweeltjes van het land. Warm en zonnig en de enige streek waar bijvoorbeeld sinaasappelen groeien.

Uw accommodatie is een heerlijk luxe hotel, gelegen aan de monding van de rivier. Het centrum van het stadje is om de hoek en het strand voor de deur. Wandel door de hoofdstraat, eet in een van de leuke restaurantjes en snuif de cultuur van de Maori's op. In deze staat is meer dan 70% van de bevolking Maori.

De omgeving is een prachtgebied voor een dagtocht. Ten oosten ligt het Maoriland van de Eastcape, met zijn schitterende stranden en kleine Maoridorpen.


Nieuw-Zeeland en James Cook
Op 7 oktober 1769 verdiende de 12-jarige Nicholas Young de eer om als eerste aan boord land te zien. De kalkstenen kaap die de scheepsjongen zag is door Captain James Cook dan ook naar Nick genoemd; "Young Nicks Head".

Op strand (voor ons hotel) stapte Captain Cook aan land en was er de eerste vreedzame ontmoeting tussen Europeanen en Maori. Toch was het geen succes en de Britse schepen voeren verder, om de Eastcape naar de vriendelijker Maori's van de Bay of Plenty. Tot chagrijn van de inwoners van Gisborne draagt hun zonovergoten regio nog steeds de naam Poverty Bay.

Chateau Tongariro Mount Ruapehu

Dag 8 en 9: Naar het dak van het eiland; Tongariro

De grootste wildernis van het Noordereiland is dit hooggelegen National Park, maar voordat u er bent, heeft u nog een schitterende rit voor de boeg.

U rijdt van Gisborne naar Napier door een landschap waar geen meter vlak is. Eindeloze heuvels, tienduizenden schapen en prachtige vergezichten.

Na de lunchstop in het leuke Art Deco-stadje Napier gaan het landinwaarts naar het grote meer van Taupo. Aan de horizon zijn de besneeuwde toppen van de vulkanen al te zien en na een mooie rit over de hoogvlakte komt u aan bij een kleine Bed & Breakfast Lodge. Twee dagen bent u te gast bij onze vriendelijke Kiwi hosts die u iedere ochtend verwennen met een heerlijk ontbijt.

Wairarapa Martinborough Maori Church Palliser Bay Ngawi Surf

Dag 10 en 11: Levensgenieters in de Wairarapa

Dag 10 is een rijdag door een lieflijk boerenland van heuvels en eindeloze verten. U rijdt naar de Wairarapa, misschien de minst bekende provincie van het land, maar dat is alleen maar omdat het afgelegen ligt.

U overnacht hier in een kleine lodge, te midden van de wijngaarden. Voor de inwoners van de hoofdstad Wellington is deze streek hun weekendbestemming, en met recht.

Een aanrader voor dag 11 is een dagtocht maken naar de zuidkust en de afgelegen stranden en Maoridorpen bij Cape Palliser. Het uitzicht is spectaculair; op heldere dagen kunt u over de woeste Cook Strait tot de messcherpe toppen van de Kaikoura Mountains op het Zuidereiland kijken.

Wellington Cable Car Botanical

Dag 12: Pretty Wellington

Het is maar een korte rit naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington.

De stad is prachtig gelegen tussen de steile heuvels en het centrum is aangenaam compact. Wij boeken voor u een overnacht in een centraal gelegen 4-sterren hotel, een ideale uitvalsbasis om de waterkant en binnenstad te verkennen. Breng een bezoek aan het grote Te Papa National Museum en geniet er van de tientallen cafe's en restaurant in het opgeknapte havendistrict.


Uw huurauto in Nieuw-Zeeland
Wij huren voor u een ruime, comfortabele auto, met automatische versnelling. Inclusief in de huurprijs; meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers. Belangrijk, ook de afkoop eigen risico is inclusief en wij huren bij een van de weinige bedrijven waar u de huurauto mee mag nemen op de veerboot! Dus geen gecompliceerde en frusterende auto-omruil maar de wagen blijft bij u van dag 1 tot uw laatste reisdag

Type Huurauto. Een ruime Toyota is uw comfortabele auto voor de vele kilometers over Nieuw-Zeelands mooie wegen.

Vintners Hotel Renwick Marlborough Interislander Tory Channel Picton

Dag 13 en 14: De wijnen van Marlborough


Het is 90 minuten rijden naar de haven van Wellington, waar u aan boord gaat van de veerboot voor de mooie drie uur durende overtocht naar het Zuidereiland.

In de loop van de middag komt de boot aan in het dorpje Picton en u rijdt een half uur zuidwaarts naar de brede Wairau Valley, de grootste wijnstreek van Nieuw-Zeeland. En wijnranken betekent natuurlijk ook een heerlijk klimaat. Genieten van de zon voordat we naar de woeste westkust reizen. Hier verblijft u twee nachten in een comfortabele "Vineyardlodge" te midden van een prachtig landschap.


Marlborough Sounds. Wij boeken voor u een dagcruise op de "Mailboat" in de Marlborough Sounds. De verzonken riviervalleien hebben van de "Sounds" een maritiem paradijs gemaakt, met meer dan 2000 kilometer aan kustlijn. De postboot vaart iedere dag zijn vaste route langs de honderden lodges en vakantiehuizen. U brengt een bezoek aan Ships Cove, de plaats waar Captain James Cook Nieuw-Zeeland voor de Britse kroon claimde.

Oparara Karamea Westport Waimakariri Craigieburn Christchurch

Dag 15 en 16: De wonderen van Karamea

Een van de mooiste gebieden van het land is de relatief warme Westcoast. Echte winters kent men er niet, dus zijn de bossen hier bijna subtropisch. De rit van Wairau Valley naar Westport is dan ook een reis door een fascinerend regenwoud.

Westport is een stadje als bevroren in de tijd. Wandel door de hoofdstraat en u bent terug in het Nieuw-Zeeland van de jaren '60 en '70. U overnacht hier in een comfortabel hotel.

Maak een dagtrip naar het fascinerende geologische verleden. Honderd kilometer ten noorden van Westport is een landschap van kalksteen, grotten en water. De strijd tussen steen en water heeft hier een wondere wereld gecreëerd. Want waar ter wereld vind je rivieren die roodgekleurd voorbij stromen?

Arthurs Pass Waimakariri reis Luxe Lodge westkust Nieuwzeeland

Dag 17 en 18: Aan de voet van de Nieuw-Zeelandse Alpen

Langs de Highway 6 rijdt u zuidwaarts, over een van de mooiste kustroutes van het land. Natuurlijk brengt u een bezoek en wandelt naar de beroemde Pancake Rocks van Punakaiki. Maar vergeet ook niet een wandeling te maken in het unieke regenwoud van de Westcoast.

U overnacht twee nachten in een 4-sterren lodge, prachtig gelegen op een plateau. Vanaf uw terrasje heeft u uitzicht op de oceaan en aan de oostelijke horizon de bergtoppen van de Southern Alps.

Maak op dag 18 een dagtocht naar de Arthurs Pass en zie hoe woest dit binnenland van de Nieuw-Zeelandse Alpen is. Van de regenwouden aan de westkant naar een bijna Spaans aandoend berglandschap aan de oostkant van de bergpas. Het blijft een verrassend land, dit grootse lege wonderland.

Lake Wanaka Hawea reis Kea Arthurs Pass Homer Tunnel

Dag 19 tot en met dag 21: Drie dagen in wonderschoon Wanaka

U rijdt langs de westkust naar het zuiden en kunt een korte wandeling maken naar een uitzichtpunt op de Franz Josef Glacier. Na de lunch is het dan vier rijden door een van de mooiste berglandschappen van Nieuw-Zeeland. Door de regenwouden en langs grootse bergmeren rijdend komt u aan in het schitterend gelegen stadje Wanaka. Natuurlijk hebben we weer een aangename accommodatie voor u, met het dorpscentrum op loopafstand.

Plan een rustdag in want Wanaka is de juiste plek om te genieten van al het mooie dat u al gezien heeft. Of u kunt een dagtocht maken naar het Matukituki-dal. Hoe verder u naar het westen rijdt, hoe woester de omgeving wordt, en na een mooie rit staat u aan de voet van imposante Alpenreuzen in een wonderschone vallei. Dit is het Nieuw-Zeeland van de brochure, alleen dan op een plek waar de grote massa's niet zullen komen.

Lake Gunn in Fjordland Park - autoreis

Dag 22 en 23: Verblijf in het lege Southland

U rijdt via de Crown Pass en daalt af naar de prachtige vallei van de stad Queenstown. We kunnen een paar uur in deze toeristische plaats toch niet uit het programma laten. Maar na de drukte is het weer heerlijk toeven in het dunbevolkte land van het zuiden.

U komt aan in Riverton, aan de zuidkust van Nieuw-Zeeland. Het is een aangenaam vissersdorp aan de oceaan en op dag 23 heeft u een prachtig binnenland te verkennen. De grote provincie Southland is een streek die doet denken aan de Glen & Ben's van Schotland. Woeste heidelandschappen worden afgewisseld met groene heuvels met duizenden koeien en schapen. Rij door de kleine dorpen, ga voor de lunch aan in de kleine pubs en geniet vooral van een Nieuw-Zeeland uit bijna vervlogen tijden.

Hanmer Springs reis Hurunui

Dag 24: De kustweg door de Catlins

Vanaf uw landelijke lodge in het Southland rijdt u naar Invercargill, de zuidelijkste stad van het land. Stop hier voor de koffie of lunch, voordat u verder rijdt naar de zuidkust van het land.

De Catlins is een Schots aandoend heuvelland, waar een prachtige highway u langs de woeste zuidelijke oceaan leidt. Neem de zijweggetjes naar de afgelegen stranden en geniet van dit ruige zuidland.

Uw dag eindigt in een van de kleine dorpsgemeenschappen, waar u overnacht in een Bed & Breakfast. Geniet ook hier van het uitzicht, de stilte en het lege strand.

Otago Peninsula Dunedin

Dag 25 en 26: Dunedin, Pinguins en Albatrossen


U rijdt door het fotogenieke landschap van de provincie Otago naar Dunedin. Tot honderd jaar geleden was het de grootste en rijkste stad van het land, en de mooie gebouwen en kleurrijke bevolking zijn getuige van dit trotse verleden.

U overnacht er twee nachten in een centraal gelegen kwaliteitshotel, zodat u op eigen gelegenheid deze leuke stad kunt verkennen.

Op dag 26 staat het Otago schiereiland op het programma. Aan het uiteinde van het schiereiland is de albatrossenkolonie, waar de grootste vogels van onze planeet door het zwerk glijden. Vroeg in de avond kunt u naar Penguin Place, een ecoproject van de Universiteit van Otago in samenwerking met een plaatselijke boerenfamilie. De zeldzame Yellow-eyed penguins komen in de avonduren uit de oceaan en waggelen door het afgebakende landschap naar hun afdakje in het struikgewas.

Steampunk Oamaru Waitaki Luxe Bed Breakfast Oamaru Nelson Blenheim

Dag 27: Oamaru en Moeraki

Het is maar twee uur rijden naar het mooiste stadje van het Zuidereiland, Oamaru. Maar eerst onderweg nog even aan bij de ronde stenen op het strand van Moeraki.

De kalksteengroeven in de omgeving van Oamaru hebben de stad voorzien van prachtig bouwmateriaal, resulterend in statige gebouwen. Wandel door de straten van het stadje en snuif de cultuur op van een Nieuw-Zeeland uit vervlogen tijden. Vergeet ook niet even binnen te kijken in het Steampunk HQ New-Zealand

Voor de natuurliefhebbers is er een wandeling op het kleine schiereiland. En in de avond is er de optie om naar de haven te gaan en plaats te nemen op de tribune om de Little Blue Penguins thuis te zien komen.

En natuurlijk slaapt u ook hier in stijl, in een klassieke Boutique Bed & Breakfast.

Waitaki Benmore Aviemore Otemata Lake Tasman Mount Cook Glacier

Dag 28: Het woeste bergland en Mount Cook

U begint de dag met een rit over een van de mooiste Highways van het land, stroomopwaarts de indrukwekkende vallei van de Waitaki River volgend. Maar het landschap wordt nog imposanter, want rond het middaguur doemt de ijsreus van de Mount Cook op. Deze bijna 4000 meter hoge bergtop heet niet voor niets in het Maori "Aoraki" (wolkensnijder). Rij er naar de voet van de berg in het gelijknamige National Park en wandel er naar het uitzichtpunt op de Tasman Gletsjer.

Dan is het nog 90 minuten rijden naar uw comfortabele accommodatie aan het azuurblauwe bergmeer van Lake Tekapo.

Akaroa Okains Bay Hicks Pigeon Onuku Maori Akaroa Banks

Dag 29 tot en met dag 31: Tijd voor drie dagen rust in Akaroa

Het is een rit van vier uur naar het merkwaardige schiereiland aan de oostkust van het eiland. Banks Peninsula is een overblijfsel van wat ooit een reusachtige vulkaan was. Diep in de grootste krater ligt het pittoreske dorpje Akaroa waar u drie nachten verblijft in een luxe appartement. Een aangename plaats om uit te rusten van de vier reisweken, te eten op de terrasjes aan de waterkant en misschien toch nog die pittige wandeling naar de toppen van de heuvels.

Akaroa was ooit een Frans kolonistendorp en heeft nog steeds een beetje een Gallische Flair. Met vele leuke cafeetjes en een wandelpromenade langs de houten huisjes.

Voor wie wil zijn er mooie korte en langere wandelingen in de omgeving. Of u kunt mee op de dolfijnenboot, op zoek naar de kleinste dolfijnsoort ter wereld.

Maar bovenal bent u hier om in de schitterende omgeving drie dagen uit te rusten en van het goede leven te genieten.

Akaroa harbour Duvauchelle

Dag 32 en 33: Terugreis naar Nederland/Vlaanderen

De reis zit erop en u bereidt zich voor op de terugreis. Of u blijft nog langer in Nieuw-Zeeland, nog een paar dagen uitrusten en genieten van het mooie land.

Vanaf uw accommodatie in Akaroa is het 90 minuten rijden naar Christchurch. Vanaf de kleine luchthaven van Christchurch vliegt u terug naar Nederland of Vlaanderen.

De meeste terugvluchten zijn vanaf Christchurch terug naar Auckland, om vandaar door te vliegen naar Nederland. Er zijn enige airlines die vanaf Christchurch rechtstreeks op Azie en dan door naar Nederland vliegen. Voor deze tickets vanaf Christchurch rechtstreeks naar Azie bent u vaak iets meer kwijt, maar het scheelt dan ook behoorlijk wat reistijd.


Verlenging van uw reis in Nieuw-Zeeland
U gaat natuurlijk niet alle dagen een verre reis maken naar Down Under. Waarom niet de reis verlengen met een extra week of twee weken. Of maak er een twee maanden-reis van; de winter lekker weg en genieten van de zomer op het zuidelijke halfrond.

Wij kunnen onze 3- en 4-weekse autoreizen voor u uitbreiden met extra dagen op de mooiste locaties. Of maak er een nog mooiere "roadtrip" van en reis via de afgelegen streken van het land. U zult zien dat het mooie Nieuw-Zeeland nog vele verborgen paradijsjes heeft.

Enkele voorbeelden van accommodaties en plekjes:

 1 april tot 31 okt.1 nov. tot 31 mrt.
Autoreis het "andere" Nieuw-Zeeland€ 3.850€ 4.250

 

 • Deze reis is per persoon op basis van twee personen


Inclusief in deze reis

 • Een ruime huurauto met belastingen en meerdere chauffeurs inclusief.
 • Ook meerdere chauffeurs en oneway rental inclusief
 • Afkoop schade risico huurauto (scheelt € 15 per dag).
 • 29 Overnachtingen in comfortabele kwaliteitsaccommodaties
 • Op de helft van de locaties is het ontbijt inclusief
 • Veerboot tussen beide eilanden
 • Tour met de Mailboat in Marlborough Sounds
 • Uitgebreide Roadatlas en een draaiboek op maat met vele tips en leuke rijroutes.
 • Afhandeling is door onze partner Snowleopard/Discover Reizen en dus ANVR & SGR

 

Exclusief:

 • De vlucht naar Nieuw Zeeland is niet bij deze reissom inbegrepen.
 • De eventuele toeslagen voor van tevoren reserveren van vliegtuigstoelen zijn niet inclusief
 • Excursies en maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen (behalve als vermeldt in tekst)

Vliegen naar Nieuw-Zeeland en Stopovers

De Vlucht. De vluchtprijs is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en de periode. Wij zoeken graag voor u uit wat de werkelijke kosten van de vlucht zijn, maar houdt rekening met ticketkosten van €1500 tot €2000. Als luchtvaartmaatschappij kiezen wij voor kwaliteitsairlines zoals: Emirates, Singapore Airlines, Air New-Zealand, Qatar Airways.

Er zijn enige airlines die vanaf Christchurch rechtstreeks op Azie en dan door naar Nederland vliegen. Voor deze tickets vanaf Christchurch rechtstreeks naar Azie bent u vaak iets meer kwijt, maar het scheelt dan ook behoorlijk wat reistijd.

Stopover Opties. En dan is er natuurlijk de mogelijkheid om mooie stopovers te maken onderweg. Een paar dagen in wereldsteden als Singapore of Hongkong, of een week rondreizen op Oost Java en Bali. Een andere optie is om via de USA te vliegen en nog een paar dagen Californie te doen op heen of terugreis.

Kosten stoelreserveringen. De kosten voor het reserveren van stoelen op de vluchten naar Nieuw-Zeeland zijn niet bij de prijs inbegrepen. De vluchten naar Nieuw-Zeeland bestaan uit minimaal vier segmenten en de kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij (€ 15 tot € 30 per segment). Wilt u verzekerd zijn van een zelf gekozen plaats in het vliegtuig, dan raden wij aan om dit bij de boeking te melden. Anders kunt u vanaf 24 uur voor vertrek uw stoel gratis uitzoeken, maar kans is dat de gewilde plaats dan niet beschikbaar is.


Uw huurauto in Nieuw-Zeeland

Wij huren voor u een ruime, comfortabele auto, met automatische schakeling. Inclusief in de huurprijs; meerdere chauffeurs, plaatselijk belastingen en ongelimiteerde kilometers.
Belangrijk, de afkoop eigen risico is inclusief, dit is normaal € 15 per dag. En wij huren bij een van de weinige bedrijven waar de huurauto mee mag op de veerboot! Dus geen gecompliceerde en frusterende auto-omruil maar de wagen blijft bij u van dag 1 tot uw laatste reisdag

Type Huurauto. Een ruime Toyota Camry is uw comfortabele auto voor de vele kilometers over Nieuw-Zeelands mooie wegen. Een grote veilige auto met automatische schakeling.


De accommodaties

Nieuw-Zeeland, een land dat grossiert in mooie natuur, en daar horen natuurlijk ook mooie accommodaties bij.

Op onze autoreis naar het andere Nieuw-Zeeland overnacht u in comfortabele accommodaties, de betere hotels en motels, luxe cabins en Boutique Bed & Breakfast Lodges.
Het ontbijt is op de helft van de overnachtingen inclusief.
In de grotere plaatsen kiezen wij voor centraal gelegen 4-sterren hotels zodat u de auto niet hoeft te gebruiken.

Verlenging van uw reis naar Nieuw-Zeeland


U gaat natuurlijk niet alle dagen een verre reis maken naar Down Under. Waarom niet de reis verlengen met een extra week of twee weken. Of maak er een twee maanden-reis van; de winter lekker weg en genieten van de zomer op het zuidelijke halfrond.

Wij kunnen onze 3- en 4-weekse autoreizen voor u uitbreiden met extra dagen op de mooiste locaties. Of maak er een nog mooiere "roadtrip" van en reis via de afgelegen streken van het land. U zult zien dat het mooie Nieuw-Zeeland nog vele verborgen paradijsjes heeft.

Enkele voorbeelden van accommodaties en plekjes: