Nieuwe reis naar Zuid-Schotland

Cultuur en natuur in The Borders & Galloway

Voor 2020 hebben we twee nieuwe reizen samengesteld in het fascinerende zuiden van Schotland. Misschien minder bekend dan de Highlands & Islands, maar bent u op zoek naar de rijke geschiedenis van Schotland, dan is dit uw bestemming. In het zuiden van Schotland ligt het culturele hart van het land. In het golvende heuvelland stond de wieg van twee van Schotland grootste literaire geesten; Robert Burns en Sir Walter Scott.

Van de abdijen van The Borders tot de Rhinns of Galloway, u reist door een landschap van steencirkels, kasteelruïnes en eeuwenoude landerijen. Het aangename klimaat maakt dat er vele beroemde tuinen en parken zijn. De warme Atlantische golfstroom zorgt voor milde winters en bij de mooie landhuizen zijn prachtige tuinen en parken aangelegd.

De laatste drie nachten verblijft u op het mooie Isle of Arran, ook wel genoemd "Scotland in miniature". Het eiland heeft in het noorden een woest berglandschap, de zuidelijke helft is een golvend groen heuvelland. Uit prehistorische tijden zijn er de steencirkels en grafheuvels, die het eiland dat mooie mysterieuze geven.

Bekijk onze autoreis naar Zuid-Schotland en laat u verrassen door dit mooie landschap. Of kiest u voor de luxe van een verblijf in de beste lodges en hotels van The Borders & Galloway? Bekijk dan onze luxe autoreis naar Zuid-Schotland & Isle of Arran.