Coronamaatregelen per bestemming

Op deze pagina geven we u de zo actueel mogelijke maatregelen, waaraan u zich moet houden wanneer u naar één van deze bestemmingen reist. Bij elke bestemming geven we aan wanneer we de gegevens voor het laatst hebben bijgewerkt en een link naar de overheidspagina waar de maatregelen gepubliceerd zijn.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om te voldoen aan de voorwaarden zoals die gesteld worden door de respectievelijke overheden.

Engeland

Er zijn geen inreisbeperkingen meer voor Engeland. Wel dient u zich aan de lokaal geldende maatregelen te houden.

Bron: https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19#changes-to-international-travel-rules-from-11-february-2022
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2022


Schotland

Vanaf 18 maart gelden er geen inreisbeperkingen meer voor Schotland. Wel dient u zich aan de lokaal geldende maatregelen te houden.

Bron: https://www.visitscotland.com/nl-nl/about/practical-information/covid-19-recovery-phases/
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2022


Ierland

Vanaf 6 maart gelden er geen inreisbeperkingen meer voor Ierland. Wel dient u zich aan de lokaal geldende maatregelen te houden.

Bron: https://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/travel_to_ireland/travel_to_ireland_during_covid.html
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2022


Nieuw-Zeeland

Vanaf 1 mei 2022 is het voor volledig gevaccineerden toegestaan om naar Nieuw-Zeeland te reizen. Bewijs van een negatieve PCR-test voor vertrek is verplicht. Bij aankomst en op dag 5 zijn een negatieve sneltest verplicht, evenals het rapporteren van de resultaten van deze testen.

Bron: https://covid19.govt.nz/international-travel/travel-to-new-zealand/when-new-zealand-borders-open
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2022

Thuiskomst in Nederland

Vanuit Ierland (binnen de EU/Schengen)
Per 23 maart vervalt de verplichting om een test-, herstel- of vaccinatiebewijs te hebben voor mensen die naar Nederland reizen vanuit Ierland. 

Reizen vanuit Engeland, Schotland of Nieuw-Zeeland (buiten de EU/Schengen)
Er zijn geen inreismaatregelen meer voor EU-burgers die van buiten de EU/Schengen naar Nederland reizen. 

Bron:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/checklist-inreisregels-nederland/inreisregels-eu-schengenlanden
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2022