Coronamaatregelen per bestemming

Op deze pagina geven we u de zo actueel mogelijke maatregelen, waaraan u zich moet houden wanneer u naar één van deze bestemmingen reist. Bij elke bestemming geven we aan wanneer we de gegevens voor het laatst hebben bijgewerkt en een link naar de overheidspagina waar de maatregelen gepubliceerd zijn.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger om te voldoen aan de voorwaarden zoals die gesteld worden door de respectievelijke overheden.

Engeland

Om naar Engeland te mogen reizen moet u volledig gevaccineerd zijn (anders moet u bij aankomst 10 dagen in quarantaine). Het EU vaccinatiebewijs (CoronaCheck app) is in Engeland een geldig vaccinatiebewijs. Daarnaast gelden er aanvullende maatregelen: 
 • voordat u naar Engeland reist moet u een COVID-19 test boeken en betalen; deze moet worden afgenomen 2 dagen na aankomst in Engeland. Dit kan zowel een PCR als antigeen test zijn.
 • een ingevulde Passenger Locator Form. Deze moet u online invullen, in de 48 uur voordat u aankomt in Engeland.
De inreisregels wijzigen vanaf 11 februari 2022.
Gevaccineerde reizigers hoeven allen nog maar online een Passenger Locator Form in te vullen, in de 48 uur voordat u aankomt in Engeland. 

Ook voor ongevaccineerde reizigers is het vanaf 11 februari mogelijk om naar Engeland te reizen:
 • bewijs van een negatieve COVID-19 PCR test, afgenomen 2 dagen voordat u naar Engeland reist
 • voordat u naar Engeland reist moet u een COVID-19 PCR test boeken en betalen; deze moet worden afgenomen 2 dagen na aankomst in Engeland.
 • Een ingevulde Passenger Locator Form. Deze moet u online invullen, in de 48 uur voordat u aankomt in Engeland.

Bron: https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19
https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19#changes-to-international-travel-rules-from-11-february-2022

Laatst bijgewerkt: 27 januari 2022


Schotland

Om naar Schotland te mogen reizen moet u volledig gevaccineerd zijn (anders moet u bij aankomst 10 dagen in quarantaine). Het EU vaccinatiebewijs (CoronaCheck app) is in Schotland een geldig vaccinatiebewijs. Daarnaast gelden er aanvullende maatregelen: 
 • voordat u naar Schotland reist moet u een COVID-19 test boeken en betalen; deze moet worden afgenomen 2 dagen na aankomst in Schotland
 • een ingevulde Passenger Locator Form. Deze moet u online invullen, in de 48 uur voordat u aankomt in Schotland
 • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven zich niet te laten testen
De inreisregels wijzigen vanaf 11 februari 2022.
Gevaccineerde reizigers hoeven allen nog maar online een Passenger Locator Form in te vullen, in de 48 uur voordat u aankomt in Engeland. 

Bron: https://www.visitscotland.com/nl-nl/about/practical-information/covid-19-recovery-phases/
Laatst bijgewerkt: 27 januari 2022


Ierland

U moet ook een van de volgende zaken hebben wanneer u in Ierland aankomt:
 • Een digitaal EU-COVID-certificaat waaruit blijkt dat u volledig bent gevaccineerd met een door de EMA goedgekeurd vaccin, of hersteld bent van COVID-19, of
 • Ander aanvaardbaar bewijs dat u volledig bent ingeënt met een goedgekeurd vaccin, of dat u hersteld bent van COVID-19, of
 • Bewijs van een negatieve RT-PCR-test die niet meer dan 72 uur voor uw aankomst is genomen
 • Kinderen van 11 jaar en jonger zijn vrijgesteld van testvereisten en er zijn enkele andere beperkte uitzonderingen.
Bron: https://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/travel_to_ireland/travel_to_ireland_during_covid.html
Laatst bijgewerkt: 24 januari 2022


Nieuw-Zeeland

Op dit moment mogen reizigers uit Nederland Nieuw-Zeeland niet in; er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden.

Er zijn plannen om het land in 2022 weer te heropenen voor toerisme. De opkomst van Omnicron heeft de planning voor het heropenen Nieuw-Zeeland voor toerisme gewijzigd. De huidige planning is om de heropening eind februari 2022 op te starten. Zodra er meer duidelijkheid hierover is zullen we dat publiceren.

Bron: https://covid19.govt.nz/travel/international-travel-and-transit/travel-to-new-zealand/
Laatst bijgewerkt: 27 januari 2022

Thuiskomst in Nederland

Vanuit Engeland of Schotland
 • Wanneer u vanuit Engeland of Schotland weer naar huis reist, heeft u altijd een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag die is afgenomen maximaal 24 uur voor vertrek Dit geldt ook als u een vaccinatiebewijs of EU-herstelbewijs heeft
 • U gaat thuis 10 dagen verplicht in quarantaine. LET OP: vanaf 2 februari hoeft u niet meer verplicht in quarantaine, wanneer u minimaal 7 dagen voor vertrek een boosterprik heeft gehad.
 • Vul een gezondheidsverklaring in als u met het vliegtuig reist
 • Test uzelf na aankomst in Nederland

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/checklist-inreisregels-nederland/inreisregels-overige-landen
Laatst bijgewerkt: 27 januari 2022


Vanuit Ierland
Ierland is op dit moment een hoogrisicoland binnen de EU/Schengen. Wanneer u van uw vakantie terugkeert moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

Bron:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederland-inreizen/checklist-inreisregels-nederland/inreisregels-eu-schengenlanden
Laatst bijgewerkt: 27 januari 2022