• Uw specialist in reizen naar Schotland en Nieuw-Zeeland meer info

Luxe autoreis naar de Schotse Hebriden eilanden

9 dagen in stijl naar de woeste rand van europa

Aan de rand van Europa is de natuur woest, maar ook ontroerend mooi. Het noorden van Schotland, het eiland Skye en de Outer Hebrides zijn gebieden waar het vooral in het voor- en najaar heerlijk rustig rondreizen is. Al jaren hebben wij ons hart verloren aan deze mystieke omgeving. Met zijn noeste bevolking, het woeste klimaat, de prachtige eilanden en de echte Highlands.

U overnacht op onze luxe autoreis in 4 & 5-sterren accommodaties op prachtige landelijke plekjes. De lodges hebben natuurlijk een echte Schotse keuken met verse producten van het land en uit de rijke oceaan.

Privereis met onze Schotlandkenner. Reis in comfort onder begeleiding van onze Schotlandkenner. U hoeft niet zelf te rijden, en ziet nog veel meer van het land en komt uitgerust op bij uw hotel of lodge aan. Ook een optie voor grotere gezelschappen tot 5 of 6 personen.

Op tijd boeken. We raden wel aan om op tijd te boeken voor deze reis. Er is beperkt aanbod in kwaliteitsaccommodatie en ook de veerboten zijn vaak vanaf maart al behoorlijk volgeboekt voor de periode mei tot september.

Bekijk ons reisaanbod en ervaar ook waarom onze klanten onze reizen beoordeeld hebben met een 9+.

Dag 1: Vliegen en aankomst in Inverness


U vliegt van Schiphol rechtstreeks naar de kleine luchthaven van Inverness. Een heerlijke verbinding, bagage ophalen, autopapieren invullen en u kunt op pad. Vanuit Brussel is er de optie om naar Inverness te vliegen via Edinburgh. (er zijn dan wel extra kosten)

Van de luchthaven is het een rit van ongeveer 2 ½ uur naar het westen van Schotland, en gelijk een prachtige rit door de Highlands. Uiteindelijk komt u aan in Lochinver, uw thuis voor de komende twee nachten.

The Inverlodge Hotel is een nieuw gebouwd hotel op een schitterende locatie, honderd meter hoog gelegen boven het havenstadje. Op heldere dagen heeft u uitzicht tot het op 50 km voor de kust gelegen eiland Lewis. Na de vlucht en de rit is het heerlijk genieten in de lounge.De luxe accommodaties

Schotland grossiert in geschiedenis en natuurlijk hebben we voor u een paar prachtige overnachtingslocaties. Kwaliteitshotels en lodges op rustige locaties, waar u iedere ochtend een ontbijt inclusief heeft. Op vier avonden is het diner bij de prijs inbegrepen.

U overnacht op deze reis in de volgende accommodaties:

Dag 2: Het schiereiland van Assynt


Tijd voor een dagtocht, door een van de mooiste landschappen van Schotland.

U rijdt eerst naar het stadje Ullapool, maar niet zonder een wandeling gemaakt te hebben naar het mystieke kasteel van Ardvreck. Nog 20 km op de brede highway, voordat u de smalle weggetjes oprijdt die u leiden langs een van de meest iconische bergen van Schotland; de Stac Pollaid. Nog een half uur rijden en komt aan in het plaatsje met de onuitspreekbare naam Achiltibuie. Hier is het Summer Isles Hotel, een perfecte stop voor de lunch.

De terugrit naar het hotel in Lochinver gaat weer langs erg mooie weggetjes, met aan de horizon de rotsklomp van de berg Suilven. Terug in het hotel kunt u nagenieten van een mooie dag in een van de verborgen juweeltjes van Schotland, The Assynt.

Dag 3: Op de veerboot en uw kasteel naar Harris


U moet om 9.30uur in Ullapool zijn om aan boord te gaan van de veerboot naar Stornoway op Lewis. De overtocht duurt ongeveer 4 uur en bij helder weer is het een prachtige vaart tussen de bergen en over de zeestraat genaamd The Minch.

In Ullapool aangekomen rijdt u het stadje uit en gaat zuidwaarts, richting de bergen van Harris. Iedere kilometer wordt het landschap mooier en woester, met diepe fjorden en ruige kale rotsbergen. In de woestenij neemt een zijweggetje en komt aan bij een van Schotland's meest afgelegen 5-sterren hotels, het Amhuinnsuidhe Castle.

Hier verblijft u twee dagen in deze omgeving van vergezichten, zalmbeekjes en de oudste bergen van Europa.

Dag 4: Terug in de oudheid op Lewis


Het eiland Lewis is een fascinerend stukje Schotland. Hier niet de ruige bergen van het gebied rond uw hotel, maar de mystiek van een vergeten volk.

U rijdt van uw hotel terug naar het noorden en gaat naar de westkust. Op een onopvallend heuveltje aan een prachtige baai staat het mooiste prehistorisch monument van Schotland, de Callanish Stones. Geen entree, en buiten de zomermaanden geen busladingen toeristen, maar een plek waar u de tijd heeft om van dit wonder te genieten.

Verder naar het noorden staat de ruine van de Dun Carloway, een 2000 jaar oude rotsburcht. En rijdt u nog verder naar het noorden, dan eindigt u bij de Butt of Lewis. Deze woeste noordkaap is de winderigste plaats van Groot Brittanie, een spectaculaire rotskust gesierd met een echte "Stevensons" vuurtoren.

Dag 5: Uitrusten of naar mooie verborgen plekjes


Een dag om lekker uit te rusten, te gaan wandelen in de heuvels van Harris of toch maar rijden naar het eiland Great Bernarra.

Op dit kleine eiland aan de westkust van Lewis bevindt zich een replica van een huis uit de ijzertijd. Het originele huis werd gevonden in de verstuivende duinen van de baai. De stranden van de westkust bij Bernarra zijn op zich al de moeite waard om een dagtocht naar toe te maken.

Wilt u echt voor iets aparts gaan? Vijftig kilometer uit de kust van Lewis ligt het eiland St Kilda. Een eiland dat tot 80 jaar geleden bewoond werd door de meest geïsoleerde groep inwoners van Schotland. Nu is het een vogelreservaat en een plek als bevroren in de tijd. U kunt vanuit Harris – op rustige dagen – een dagtocht maken.

Dag 6: Rondje Harris en op de boot naar Skye


Zijn de foto's van Luskentyre Bay echt? Ja, op heldere dagen zijn de westelijke stranden van de Hebriden fantastische plaatjes.

Uw veerboot vertrekt pas om 15.00uur vanuit Tarbert, dus heeft u meer dan genoeg tijd om het rondje om Harris te rijden. Eerst langs de stranden van Luskentyre en de vergezichten op Taransay Island, het eiland waar de Expeditie-Robinson serie ooit begon. Vervolgens rijdt u om de zuidpunt van het eiland naar het mystieke kerkje van Rodel, om tot slot door het maanlandschap van East-Harris bij de veerboot aan te komen.

De oversteek naar het eiland Skye duurt twee uur, en dan is het nog 45 minuten rijden naar het hotel in Portree. Het Cuillins Hotel ligt op het mooiste plekje van het stadje, met uitzicht op de Black Cuillins Mountains.

Dag 7: Dunvegan en het noorden van Skye


Vanuit Portree is het maar een korte rit naar misschien wel het mooiste stukje van Skye: het schiereiland Trotternish met de spectaculaire rotspunten van The Old Man of Storr en de Kilt Rock-waterval. Maar het zijn vooral de dorpjes en de route langs de zee en de heuvels die het landschap sieren.

Na de lunch in een van de kleine pubs rijdt u naar het beroemde kasteel van Dunvegan. Niet alleen het prachtige gebouw, maar ook de mooie tuinen en de ligging aan een fotogenieke baai maken indruk.

Dag 8: Terugrijden naar Inverness


U verlaat het Isle of Skye over de nieuwe brug en rijdt over een landelijke route door de Highlands. Misschien nog een detour maken om het Loch Ness te zien, voordat u aankomt in Inverness.

Inverness is de grootste plaats van Noord-Schotland, maar is een heerlijk compacte stad. Mooi gelegen aan de rivier de Ness met veel geschiedenis en landschappelijk schoon in de omgeving. U kunt in de avond nog een wandeling maken op het velden van de Battle of Culloden om daarna aan te schuiven in een van de leuke pubs van de stad.

Uw klassieke accommodatie is even buiten de stad, gelegen op een prachtig landgoed.

Dag 9: Terugvliegen naar Amsterdam of Brussel

 

Natuurlijk kunt u uw reis nog met een dag of meerdere verlengen. Bijvoorbeeld om de omgeving van Inverness te bezoeken; de whisky distilleries, Loch Ness, of het slagveld van Culloden. Een andere optie is om naar het zuiden te rijden, via Fort Williams en de westkust, om terug te vliegen vanaf Edinburgh.

Terugvlucht op dag 9. Uw terugvlucht naar Amsterdam is om 13.00 uur. U heeft dus nog de ochtend om Inverness en omgeving te verkennen. U bent uiteindelijk om 15.30 weer terug op Schiphol.

Vliegt u terug naar Brussel, dan heeft u nog een overstap in Edinburgh.

 Tot 1 juni en vanaf 20 sept1 juni tot 20 sept.
Inclusief vlucht en huurauto€ 3.450€ 3.650
 € 2.750€ 2.950


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op www.sto-garant.nl/downloads

Inclusief in deze reis zijn:

  • Retourvlucht naar Inverness (niet bij eigen vervoer)
  • Ruime huurauto bijvoorbeeld Opel Insignia of Ford Mondeo (niet bij eigen vervoer)
  • 8 x Overnachtingen in kwaliteitshotels en lodges (4 & 5 -sterren)
  • Het ontbijt is alle ochtenden inclusief
  • Het diner is 4 avonden inclusief
  • Veerboten van en naar de eilanden Harris en Lewis
  • Uitgebreid Informatiepakket
Overtocht veerboot IJmuiden-Newcastle on Tyne (DFDS Seaways)


Kaipara Reizen is agent voor DFDS Seaways en kan ook de overtocht met de veerboot van IJmuiden naar Newcastle on Tyne voor u regelen. Omdat u vanuit Newcastle on Tyne nog naar Noord Schotland moet rijden zal de totale reisduur 2 dagen langer zijn dan in de dag-tot-dag beschrijving.

De prijs is afhankelijk van uw reisdatum en beschikbaarheid. Voor een retour overtocht met 2 personen en 1 auto, met overnachtingen in een 2-persoons zeezichthut, met een 2-persoonsbed en eigen douche en toilet kunt u op een toeslag vanaf € 300,- per persoon rekenen. Daar komen dan nog 1 à 2 extra overnachtingen onderweg bij.

Neem contact met ons op voor een exacte prijsopgave voor de autoreis met eigen vervoer, inclusief veerbootovertocht en extra overnachting(en).

Vliegen naar Schotland en uw huurauto

De vlucht. U vliegt met KLM van Schiphol naar de kleine luchthaven van Inverness, een korte vlucht van maar 120 minuten. Indien u tot 12 weken voor vertrek boekt, kunnen wij de vlucht binnen de bestaande prijs garanderen.

Vanuit Belgie. Er is een mogelijkheid om met Brussels Airlines rechtstreeks vanaf Brussel te vliegen op Edinburgh. Vervolgens vliegt u dan met een binnenlandse vlucht naar Inverness. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Als huurauto huren we voor u een comfortabele auto, model Ford Mondeo of gelijksoortige auto in die prijsklasse. De kilometers zijn ongelimiteerd. Er zijn wel de eigen risico verzekeringen die u bij afhaal van de huurauto kunt afsluiten (optioneel). De auto's worden door ons voor u gehuurd bij een gerenommeerd verhuurbedrijf. (Hertz, Europcar, Alamo etc.)De accommodaties

Schotland grossiert in geschiedenis en natuurlijk hebben we voor u een paar prachtige overnachtingslocaties. Kwaliteitshotels en lodges op rustige locaties, waar u iedere ochtend een ontbijt inclusief heeft. Op vier avonden is het diner bij de prijs inbegrepen.

U overnacht op deze reis in de volgende accommodaties:

 

 Veerboten naar de eilanden

Om de westelijke eilanden te bezoeken is er in Schotland een prachtige netwerk van veerboten genaamd de "Calmac". De overtocht van het vasteland naar Lewis & Harris duurt drie uur en de veerboot is comfortabel en met restaurant en mooie plekjes om van de oversteek te genieten.

U maakt gebruik van deze veerboten op de volgende routes:

  • Van Uig op Skye naar Tarbert op Isle of Harris
  • Van Stornoway op Isle of Lewis terug naar vasteland, Ullapool